Μους σοκολάτας με superfoods


Μους σοκολάτας με superfoods

Δώστε λοιπόν άφθονη… μους στα παιδιά για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και καλύτερη συγκέντρωση στο σχολείο!

Όπως πάντα τα superfoods κολάνε παντού! Αυτή η μους θα σας ξετρελάνει, μιας και θυμίζει πολύ γνωστή σοκολάτα που όλοι λατρεύουμε από παιδιά. Δεν περιέχει γαλακτοκομικά, αλλά είναι μους σοκολάτας "γάλακτος".

Στη συνταγή αυτή σαν βάση χρησιμοποιείται το silken tofu, προϊόν που θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε βιολογικά προϊόντα ή σε κινέζικη αγορά τροφίμων. Σε αντίθεση με το κοινό τόφου που ξέρουμε, το silken tofu δε χρειάζεται μαγείρεμα, κι έτσι είναι ιδανική βάση για κρύες κρέμες όπως αυτή. Η γεύση του είναι ουδέτερη και εύκολα καλύπτεται από το κακάο, γι’ αυτό και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει μέσα.

Ο χρόνος παρασκευής της μους είναι μόλις 3 λεπτά, απλά θα χρειαστεί να μείνει λίγο στο ψυγείο για να πήξει. Συνδυάζεται ωραία και με φρούτα όπως η φράουλα, τα σμέουρα ή τα μπλούμπερρυ αν θέλετε να την εμπλουτίσετε καθώς και με ξηρούς καρπούς, κυρίως αμύγδαλα και φουντούκια που έχουν πιο ουδέτερη γεύση. Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού θα της δώσει a bit of a twist!

Εξαιρετικά συστατικά που το κάνουν αυτή την κρέμα superfood mousse είναι οι σπόροι chia και τα cacao nibs. Οι σπόροι chia εκτός από τις φυτικές ίνες περιέχουν και εξαιρετικά Ω3 λιπαρά οξέα ενώ τα cacao nibs είναι ωμοί καρποί κακάου, με όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες και πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά. Δώστε λοιπόν άφθονη… μους στα παιδιά για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και καλύτερη συγκέντρωση στο σχολείο!

Διατηρείται στο ψυγείο 3-4 μέρες ενώ γίνεται πολύ ωραίο ατομικό κέρασμα σε πάρτυ σε μικρά ποτηράκια.

Υλικά:

  • 350γρ silken tofu.
  • 100γρ φουντουκοβούτυρο.
  • 130γρ σιρόπι αγάβης.
  • 20γρ σκούρο κακάο.
  • 2 κ.σ. σπόροι chia.
  • 1 κ.σ. cacao nibs.
  • 1/3 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού (προαιρετικά).

Εκτέλεση: 

  1. Βάζετε στο μούλτι το τόφου, το φουντουκοβούτυρο, το κακάο και την αγάβη και χτυπάτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, για μισό λεπτό περίπου.
  2. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπωλ και προσθέτετε τους σπόρους chia, τα cacao nibs και το ξύσμα (αν βάλετε). Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και βάζετε την κρέμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, για να δώσετε χρόνο στους σπόρους να φουσκώσουν και να δέσει η μους.
  3. Σερβίρετε σε 4-6 μπωλ ή σε μικρότερες μερίδες αν πρόκειται για κέρασμα σε πάρτυ.

Πηγή: gojimarygr

Tags Μους σοκολάτας, Συνταγή, low cal, health, υγεια, Διατροφή, υγιεινο γλυκο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2362 s (235 Queries.) // Parse time: 0.2001 s // Total time: 2.4363 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X