Βρήκαμε τις 16 καλύτερες φλαούνες της Λευκωσίας


Βρήκαμε τις 16 καλύτερες φλαούνες της Λευκωσίας

Το απόλυτο πασχαλινό έδεσμα της Κύπρου σε 16 πολύ καλούς φούρνους της πρωτεύουσας. 

Η φλαούνα αποτελεί αναμφίβολα το απόλυτο κυπριακό παραδοσιακό έδεσμα του Πάσχα και δεν υπάρχει περίπτωση τις γιορτινές μέρες που έρχονται να απουσιάζει από κανένα κυπριακό σπίτι και εορταστικό τραπέζι. Ένα έδεσμα με βαθιά ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων που το συναντούμε σε διαφορετικές εκδοχές και παραλλαγές σε όλη την Κύπρο.
 
Το βασικό χαρακτηριστικό της φλαούνας, στο οποίο οφείλει κυρίως τη μοναδικότητά της, είναι ο «φουκός», δηλαδή η γέμισή της που ετοιμάζεται αποβραδίς. Ο φουκός περιέχει τρίμμα ενός ειδικού κίτρινου τυριού -που μοιάζει με το ελληνικό λαδοτύρι Μυτιλήνης- που είθισται να παρασκευάζεται αυτή την εποχή του χρόνου. Πρόκειται για ένα συνήθως αιγοπρόβειο μαλακό τυρί, με ελάχιστο αλάτι, που δεν διατηρείται για καιρό στη συντήρηση. Στο τρίμμα προστίθενται αβγά, προζύμι και μυρωδικά, όπως ο δυόσμος. Οι πλείστοι παρασκευαστές βάζουν σήμερα στη γέμιση και σταφίδες, που σπάζουν κάπως την αλμύρα και προσθέτουν γλυκάδα. Η φλαούνα καταναλώνεται την Κυριακή της Λαμπρής και τις πρώτες μέρες μετά την Ανάσταση, αλλά και ολόχρονα, αφού μπορεί να συντηρηθεί για καιρό στην κατάψυξη.
 
Το Check In Cyprus έψαξε και βρήκε μερικές από τις πιο νόστιμες φλαούνες της Λευκωσίας όπως παρασκευάζονται σε 16 διαφορετικούς φούρνους της πόλης. 

Tags πασχα, φλαουνες, φαγητο, food news


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4081 s (234 Queries.) // Parse time: 1.6229 s // Total time: 4.0310 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X