Ρίγη συγκίνησης στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη 14 απονομή βραβείων "Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2018"


Ρίγη συγκίνησης στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη 14 απονομή βραβείων "Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2018"

Δόθηκε το τιμητικό βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην Εύη Παπαδοπούλου

Νικητής είναι αυτός που στη βροχή φτιάχνει με ήλιο το δικό του ουράνιο τόξο. Και ήταν νικήτρια. Κοίταξε τον καρκίνο στα μάτια. Στα ίσα. Γεννήθηκε στη Λεμεσό και στα 33 της μπήκε στη ζωή της ο καρκίνος του μαστού. Και όμως δεν τα παράτησε ούτε για μια στιγμή. Μετατρέποντας το πρόβλημά της σε πηγή προσφοράς, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται ενεργά και το 2001 υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Europa Donna Κύπρου, της οποίας μετέπειτα έγινε Πρόεδρος. Από το 2018 ήταν Πρόεδρος και της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης. Έδωσε μάχες, πάλεψε, διεκδίκησε. Όλα χάρη σε αυτόν. Ανάμεσα στους πολλούς αγώνες που έδωσε ήταν και αυτός για τη δημιουργία εξειδικευμένου κέντρου μαστού για όλες τις γυναίκες της Κύπρου. Το στοίχημα κερδήθηκε και το 2016 το Κέντρο Μαστού Λευκωσίας έγινε πραγματικότητα. Έγραφε η ίδια: «Είμαστε μαζί. Περπατάμε χέρι-χέρι. Μαζί γνωρίσαμε νέο κόσμο, νέες γλώσσες, άγνωστες εκφράσεις. Όταν σε γνώρισα ήμουν σε φάση απέραντης ευτυχίας. Μετά από αυτήν την πρώτη σου επίσκεψη τα πάντα άλλαξαν στη ζωή μου. Έμαθα όμως νέα πράγματα από σένα. Πως έχω ψυχή, καρδιά και πνεύμα. Δεν ξέρω ποια θα ήμουν αν δεν ήσουν εσύ. Με ώθησες να μάθω και να δώσω. Να βγω από το καβούκι μου και να μιλήσω, να απαιτήσω. Να βγω στους δρόμους και να διαδηλώσω». Και κάπως έτσι έκλεινε το γράμμα της σε αυτόν: «Θα χαρώ ιδιαίτερα να διαλύσουμε αυτήν τη πολύχρονη σχέση και θα σου ευχηθώ να περνάς καλά εκεί μακριά που θα χαθείς, στο πουθενά. Και να μας ξεχνάς. Αν όμως μείνεις ακόμα μαζί μου... Τα λέμε».

Στις 29 Μαρτίου έφυγε για πάντα. Κι όμως άνθρωποι σαν κι αυτή δεν φεύγουν ποτέ. Κρατάμε το χαμόγελό της, τη δύναμή της, το πάθος της για ζωή. Κρατάμε την αισιοδοξία της, την πίστη της ότι το αύριο θα είναι ομορφότερο. Εμείς, η ομάδα της Madame Figaro, κρατάμε επίσης τη χαρά της όταν της ανακοινώσαμε ότι θα της απονείμαμε το βραβείο αυτό. Ένα βραβείο που δεν πρόλαβε τελικά να πάρει στα χέρια της. Τιμάμε, λοιπόν, μια γυναίκα που μας έμαθε ότι οι πιο μεγάλες μάχες είναι εκείνες που κερδίζονται με την ψυχή. Και δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ!

Το βραβείο απένειμαν και έλαβε εκ μέρους της οικογένειας ο Φίλιππος Αριστοτέλους, η Στέλλα Κυριακίδου, Βουλευτής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Στρατηγικής για τον Καρκίνο και η Δρ Γιόλα Μάρκου, Παθολόγος Ογκολόγος, Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου.

Tags madame figaro γυναικες της χρονιας 2018, Madame Figaro, βραβεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9612 s (251 Queries.) // Parse time: 0.4977 s // Total time: 2.4588 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X