Η απονομή των βραβείων ολοκληρώθηκε με το τιμητικό βραβείο Editor's Choice


Η απονομή των βραβείων ολοκληρώθηκε με το τιμητικό βραβείο Editor

Ποια έλαβε το βραβείο; 

Το βραβείο απένειμαν η Βαρβάρα Γεωργιάδου, Αρχισυντάκτρια Madame Figaro Κύπρου και η Τάνια Νεοκλέους, Δημοσιογράφος Madame Figaro Κύπρου στην Άντρια Ζαφειράκου.

"Το πιο σημαντικό είναι τα σχολεία μας να αποτελούν καταφύγια. Καταφύγια όπου οι μαθητές θα αισθάνονται ασφαλείς". Με αυτά τα λόγια παραλάμβανε πριν από έναν χρόνο το Βραβείο για τον Καλύτερο Δάσκαλο στον Κόσμο. Μια δασκάλα τεχνών, που με το χαμόγελο και την πίστη της ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος, άλλαξε χιλιάδες ζωές, μεταδίδοντας το πάθος της για τις τέχνες σε παιδιά που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα τις γνώριζαν καν. Μια δυναμική γυναίκα που τόλμησε να ονειρευτεί και έκανε το όνειρο αυτό πηγή έμπνευσης. Γεννήθηκε στο Λονδίνο και είναι Ελληνοκύπρια δεύτερης γενιάς. Το Brent, η περιοχή στην οποία βρίσκεται το σχολείο Άλμπερτον όπου διδάσκει, είναι μια από τις πιο πολυπολιτισμικές του Λονδίνου. Αυτό δεν την εμπόδισε να κτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους μαθητές και τις οικογένειές τους, που σε μεγάλο ποσοστό αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες ζωής και βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έμαθε τους βασικούς χαιρετισμούς στις 35 γλώσσες που ομιλούνται στο σχολείο της. Προσπάθησε επίσης να γνωρίσει τις ζωές των παιδιών επισκεπτόμενη τα σπίτια τους, ανεβαίνοντας μαζί τους στο λεωφορείο, περιμένοντάς τα στην είσοδο του σχολείου. Χάρη και στη δική της προσωπική προσπάθεια, το σχολείο βρίσκεται σήμερα ανάμεσα στα καλύτερα στη Βρετανία σε ό,τι αφορά την ταχύτερη βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών.

Εκείνη η παθιασμένη επιθυμία της να κάνει τα παιδιά να κυνηγήσουν το φως και να αγαπήσουν τον πολιτισμό ήταν που την έκανε να ξεχωρίσει και να κερδίσει το βραβείο Global Teacher του Varkey Foundation, το οποίο συνοδευόταν από

χρηματικό έπαθλο ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Το ποσό διατέθηκε για την ίδρυση μίας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που έχει ως σκοπό να εμπνεύσει παιδιά σε σχολεία υποβαθμισμένων περιοχών και να τα φέρει σε επαφή με τις τέχνες και σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, ώστε να γνωρίσουν τους επαγγελματικούς ορίζοντες που ο πολιτισμός μπορεί να ανοίξει. Στόχος της είναι να αναβαθμιστεί ο ρόλος των τεχνών στα σχολεία, αλλά και να πετύχει αυτό που θεωρεί ότι είναι το καθήκον κάθε εκπαιδευτικού: να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τα παιδιά να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους. Απόψε, λοιπόν, η ομάδα της Madame Figaro τιμάει μια γυναίκα που μας υπενθυμίζει καθημερινά ότι δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τον κόσμο αν δεν αγαπήσουμε πρώτα τα παιδιά.

Tags madame figaro γυναικες της χρονιας 2018, διασημοι, gossip, showbiz κύπρος, βραβεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0843 s (248 Queries.) // Parse time: 0.5100 s // Total time: 2.5943 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X