Έξι συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πεις στο αφεντικό σου ότι είσαι έγκυος


Έξι συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πεις στο αφεντικό σου ότι είσαι έγκυος

Μην αγχώνεσαι να πεις αυτή την ευχάριστη είδηση καθώς δεν είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις. 

Είσαι έγκυος και σε απασχολεί το πώς να πεις στο αφεντικό σου ότι είσαι έγκυος; Μην αγχώνεσαι. Να θυμάσαι πως το μόνο που θα τον απασχολήσει είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες: πόσο καιρό θα λείψεις, ποιος θα σε αντικαταστήσει, και πώς θα διευθετήσετε όλα τα εργασιακά θέματα.

Αποφάσισε πότε θα πεις στο αφεντικό σου ότι είσαι έγκυος

Πρέπει να έχεις ένα πλάνο για το πότε ακριβώς θα το ανακοινώσεις. Είθισται οι περισσότερες έγκυες να το ανακοινώνουν μετά το τέλος του πρώτου τριμήνου. Τότε θα είσαι πιο σίγουρη ότι η εγκυμοσύνη προχωράει ομαλά και θα έχεις ολοκληρώσει τον πρώτο κρίσιμο κύκλο εξετάσεων.

Πες το πρώτα στο αφεντικό σου

Μην πέσεις στην παγίδα του να το πεις πρώτα σε όλους τους άλλους συναδέλφους σου και μετά να το ανακοινώσεις στο αφεντικό σου. Το πιο πιθανό είναι ότι η είδηση θα διαρρεύσει και είναι αντιεπαγγελματικό το αφεντικό σου να το μάθει τελευταίος ή τελευταία.

Να είσαι επαγγελματίας

Να θυμάσαι πως το πιο πιθανό είναι πως αν έχεις μια ομαλή εγκυμοσύνη, θα μπορείς να ασκείς τα καθήκοντά σου με τον ίδιο τρόπο που τα ασκούσες και πριν. Μην γίνεις η "πριγκίπισσα- έγκυος" που εκμεταλλεύεται την κατάστασή της για να δουλεύει λιγότερο! Είναι κάτι που θα δυσαρεστήσει τόσο τους συναδέλφους σου όσο και το αφεντικό σου. Άλλωστε μην ξεχνάς: Έγκυος είσαι όχι άρρωστη!

Φρόντισε να το ανακοινώσεις την κατάλληλη στιγμή

Αν το αφεντικό σου είναι εκνευρισμένο, αν είχατε μια τεράστια επαγγελματική κρίση στην εταιρία, ή αν βλέπεις ότι δεν έχει χρόνο ούτε να αναπνεύσει μην προβείς σε τέτοια ανακοίνωση. Βρες την κατάλληλη στιγμή και μην ξεκινήσεις την κουβέντα απολογητικά αλλά κάπως έτσι… "Έχω να σας ανακοινώσω ένα πολύ ευχάριστο γεγονός". Θα τον προκαταλάβεις σίγουρα θετικά…

Συζήτησε λεπτομερώς για την περίοδο που θα λείπεις

Η βασική πληροφορία που χρειάζεται ο προϊστάμενός σου είναι το πότε θα απουσιάσεις από τη δουλειά και για το πότε θα επιστρέψεις. Μίλα ειλικρινά, πες του τη γνώμη σου για το πως πιστεύεις εσύ ότι μπορεί να καλυφθεί το δικό σου εργασιακό κομμάτι και κυρίως εξήγησέ του πως αν όλα κυλήσουν ομαλά, είσαι διαθέσιμη να κάνεις ότι καλύτερο για την εταιρία, έχοντας όμως ως βασική έγνοια την υγεία του μωρού σου και τη δική σου.

Μη διστάζεις 

Οι περισσότερες έγκυες τρέμουν στην ιδέα του να ανακοινώσουν την εγκυμοσύνη τους, από φόβο μήπως χάσουν τη δουλειά τους. Δεν πρέπει να φοβάσαι, γιατί κανείς δεν μπορεί να σε απολύσει επειδή είσαι έγκυος. Πριν μιλήσεις με το αφεντικό σου να είσαι ενήμερη για όλα τα εργασιακά σου δικαιώματα και … καλή λευτεριά!

Tags εγκυος, εγκυμοσύνη, wellness


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6759 s (228 Queries.) // Parse time: 1.3312 s // Total time: 4.0071 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X