4 τρόποι να αποκαταστήσεις τη χαμένη υγεία των ταλαιπωρημένων μαλλιών σου


4 τρόποι να αποκαταστήσεις τη χαμένη υγεία των ταλαιπωρημένων μαλλιών σου

Αναζωογόνησε μαλλιά σου ακολουθώντας 4 απλές συμβουλές.

Το άγχος δεν είναι μόνο ένα state of mind – μπορεί επίσης να προκαλέσει χάος στα μαλλιά σου.

Από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες μέχρι το υπερβολικό stylingτα μαλλιά μας σηκώνουν το βάρος της καθημερινής μας ρουτίνας, αφήνοντάς τα θαμπά, ξηρά και άψυχα.

Υπάρχουν όμως τρόποι για να δώσεις νέα πνοή στις στρεσαρισμένες τούφες σου. Ακολουθούν τέσσερις συμβουλές για να προστατεύσεις και να αναζωογονήσεις τα μαλλιά σου.

#1. Απαλός καθαρισμός

Το λούσιμο των μαλλιών σου μπορεί να μοιάζει με μια απλή διαδικασία, αλλά ο τρόπος που το κάνεις μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Προτίμησε ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, ενυδατικό για να καθαρίσεις τα μαλλιά σου χωρίς να τους αφαιρέσεις τα φυσικά τους έλαια.

Pro tip: Περιόρισε τη διάρκεια του λουσίματός σου σε 30 δευτερόλεπτα. Το πολύ λούσιμο των μαλλιών σου μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, οδηγώντας σε υπερβολική αφαίρεση ελαίων και ξηρότητα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα μπεις στο ντους, κράτα το γρήγορο και αποτελεσματικό για να διατηρήσεις την ισορροπία της υγρασίας των μαλλιών σου.

#2. Βαθιά περιποίηση

Χαρίστε στα ταλαιπωρημένα μαλλιά σου λίγη απαραίτητη περιποίηση με μια εβδομαδιαία deep conditioning treatment. Ψάξε για προϊόντα εμπλουτισμένα με θρεπτικά συστατικά όπως έλαιο αργκάν, βούτυρο καριτέ ή λάδι καρύδας. Αυτά τα ισχυρά συστατικά διεισδύουν στον άξονα της τρίχας, ενυδατώνοντας και ενδυναμώνοντας από μέσα. Εφάρμοσε το conditioner γενναιόδωρα από το μέσο του μήκους προς τις άκρες, εστιάζοντας στις περιοχές που χρειάζονται περισσότερη αγάπη.

Άφησε το για τουλάχιστον 15-20 λεπτά για να αφήσεις τα θρεπτικά συστατικά να κάνουν τα μαγικά τους, πριν το ξεπλύνεις καλά.

#3. Προστασία από τη θερμότητα

Τα εργαλεία styling με θερμότητα, όπως τα σίδερα και τα σίδερα για μπούκλες, έχουν γίνει βασικά στοιχεία σε πολλές ρουτίνες ομορφιάς. Ενώ μπορούν να δημιουργήσουν εντυπωσιακές εμφανίσεις, μπορούν επίσης να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στα μαλλιά σου αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά. Πριν φτάσεις στη θερμότητα, να εφαρμόζεις πάντα ένα σπρέι ή έναν ορό θερμικής προστασίας για να θωρακίσεις τις τρίχες από τις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό το επιπλέον βήμα σχηματίζει ένα προστατευτικό φράγμα, ελαχιστοποιώντας την απώλεια υγρασίας και αποτρέποντας το σπάσιμο. Να θυμάσαι, λίγη προστασία βοηθάει πολύ στη διατήρηση υγιών, ανθεκτικών μαλλιών.

#4. Τακτικό κούρεμα

Η ψαλίδα όχι μόνο κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται φριζαρισμένα και ατημέλητα, αλλά μπορεί επίσης να εμποδίσουν την υγιή ανάπτυξη. Κάθε 6-8 εβδομάδες είναι ο ιδανικός χρόνος για να κόβεις έστω και λόγο τις άκριες για να διατηρείς τα μαλλιά σου φρέσκα και ζωντανά.

 

Tags stressed hair, hair care, ταλαιπωρημένα μαλλια, συμβουλες μαλλιων, ομορφια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
# Διαβαστε Περισσοτερα
Query time: 2.8877 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3032 s // Total time: 3.1908 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X