Η στήριξη από τους γονείς του - "Προσπαθούσε να με παρηγορήσει".
Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον», βρέθηκε ο Akylas, την Πέμπτη, 21 Μαίου.
Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη φετινή διοργάνωση της Eurovision, παραχώρησςε την πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή του από τη Βιέννη, και μετά την κατάκτηση της δέκατης θέσης.
Ο καλλιτέχνης, μοιράστηκε τα συναισθήματα και τις σκέψεις που είχε καθ όλη τη διάρκεια αυτού του μουσικού ταξιδιού, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη που ένιωσε για να απολογηθεί στον κόσμο, σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν συμφωνούσε με τα προγνωστικά στοιχήματα.
Αρχικά είπε τα εξής: «Μετά τα αποτελέσματα μου είχε κάτσει κάπως βαρύ γιατί είχαν ανέβει πολύ οι προσδοκίες όλο αυτό το διάστημα και λόγω στοιχημάτων που εντέλει έπεσαν εντελώς έξω όλα. Ήμασταν top 3 τους τελευταίους πέντε μήνες. Οπότε είναι λογικό ο κόσμος να το πίστευε τόσο πολύ. Απλά ένιωσα την ανάγκη ότι έπρεπε να απολογηθώ γι' αυτή τη θέση, ενώ μέσα μου ήξερα ότι έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου και ότι έχω υπερβεί τα όριά μου και τις δυνάμεις μου. Δηλαδή έκανα πράγματα που δεν θα έκανα ποτέ[...]Εκείνο το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ με τίποτα θυμάμαι. Έφτασα στο αεροδρόμιο της Βιέννης και είχε πάρα πολλούς Έλληνες εκεί πέρα που μου έλεγαν ''Σε ευχαριστούμε που μας έκανες να το ζήσουμε όλο αυτό το πράγμα''. Δεν το περίμενα. Δεν ξέρω τι περίμενα. Περίμενα ότι θα με λιθοβολήσουν στο Σύνταγμα. Είχαν ανέβει τόσο πολύ οι προσδοκίες του κόσμου και εγώ το σήκωνα όλο αυτό το διάστημα. Οπότε, μετά πραγματικά φοβήθηκα τι θα γίνει».
Μάλιστα για τους γονείς του, εξομολογήθηκε: «Η μαμά μου ήταν μέσα στο στάδιο την βραδιά του τελικού, όπου γινόταν πανικός και έχανε η μάνα το παιδί κυριολεκτικά. Οπότε είχαμε πει πως θα τα πούμε μετά στο ξενοδοχείο όλοι μαζί. Αφού γύρισα στο ξενοδοχείο, λοιπόν, ήταν πολύ συγκινημένη. Μου έλεγε “μπράβο” και προσπαθούσε να με παρηγορήσει, ας πούμε, γιατί ήμουν πολύ χαρούμενος που το έζησα όλο αυτό αλλά είχε χαθεί λίγο η λάμψη από τα μάτια μου. Οπότε με έπιανε η μάνα μου και μου έλεγε “ήταν τέλειο αυτό που έκανες, μπράβο” και ήταν πολύ όμορφο. Και ο μπαμπάς μου δηλαδή, με τον οποίο μιλούσαμε στο τηλέφωνο, μου έλεγε “πας καλά; Είσαι στην Eurovision, ξέρεις τι πράγματα έχεις κάνει; Γιατί να στενοχωριέσαι;”. Είναι πολύ σημαντικό που έχω και τους γονείς μου δίπλα μου σε όλο αυτό και πραγματικά ελπίζω όλοι οι γονείς να στηρίζουν τα παιδιά τους και να τα αγαπάνε όπως είναι. Ακόμη και αν δεν τα καταλαβαίνουν πλήρως, στην αρχή, να κάνουν την προσπάθεια να τα καταλάβουν στην πορεία».Δείτε το βίντεο: