Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο «μυστικός» γάμος με τον Κύπριο Γιώργο Ηλιάδη 


Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο «μυστικός» γάμος με τον Κύπριο Γιώργο Ηλιάδη 

«Σας την έσκασα», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η ηθοποιός για τον γάμο της που διήρκησε ενάμιση χρόνο.

Ο μυστικός γάμος τους και η αγάπη που τους έδεσε, μέχρι το τέλος της ζωής της Ελληνίδας σταρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σας την έσκασα», είχε πει η Αλίκη Βουγιουκλάκη σε συνέντευξή της στο «Ενώπιος Ενωπίω», αποκαλύπτοντας τον μυστικό γάμο της με τον Κύπριο επιχειρηματία, Γιώργο Ηλιάδη. Είχε ήδη χωρίσει και μέσω της τηλεοπτικής της συνέντευξης, έμαθαν ότι παντρεύτηκε κρυφά, ο γιος της, Γιάννης, η μητέρα της, Έμυ και τα αδέρφια της...

Ήταν μια νύχτα του Νοέμβρη του 1976 όταν λαμπερή και γεμάτη αυτοπεποίθηση η Αλίκη Βουγιουκλάκη, μαζί με τον μεγαλοεκδότη Νίκο Μομφεράτο, φτάνει στο φημισμενο ήδη, για την υψηλή του αισθητική, ρεστοράν Σκορπιός του Γιώργου Ηλιάδη.

Αφήνει το παλτό της να πέσει στο πάτωμα. Ο Ηλιάδης, κοιτώντας την στα μάτια, δεν κάνει καμία κίνηση να το σηκώσει. Η Αλίκη μαζί με τον Μομφεράτο που, λίγα χρονιά αργότερα, θα δολοφονηθεί στη διασταύρωση Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ από την 17 Νοέμβρη, μαζί και ο οδηγός του, Παναγιώτης Ρουσέτης, δειπνούν απολαμβάνοντας τόσο τα εδέσματα του σικ εστιατορίου, όσο και τη πολυτελή του ατμόσφαιρα αλλά και τα βλέμματα των θαμώνων.

Ο Ηλιάδης, όμως, κάνει φασαρία γιατί τα πιάτα του που ειδικά φιλοτεχνούσε ένα σημαντικός καλλιτέχνης της εποχής, δεν του άρεσαν. Το κάνει επιδεκτικά και έντονα. Η Αλίκη φεύγει θιγμένη.

Την άλλη ημέρα του τηλεφωνεί για να του κάνει παρατήρηση και να τον αποκαλέσει «αγενή». «Να μην ξανάρθετε» της απαντά εκείνος, προκαλώντας την. Εκείνη δυναμώνει το «Σπασμένο Καράβι» που έπαιζε στο πικ απ της κι εκείνος δεν κλείνει το τηλέφωνο. Κάθεται και ακούει την ανάσα της και το τραγούδι απ’ την άλλη άκρη της γραμμής.

Όταν σβήνει το τραγούδι, ξεκινάνε μια άλλη συνομιλία, ηρεμεί, που κάθε άλλο πάρα προκλήσεις έχει μέσα της και προσβολές. Ώρες μετρά το τηλέφωνο κλείνει αλλά έχει αλλάξει για πάντα τη ζωή τους. «Ποτέ δεν αισθάνθηκα έτσι. Μάρτυς μου ο Θεός», εκμυστηρεύεται η Αλίκη στην Κική Σεγδίτσα!

Και μέχρι το τέλος της εκείνο το τραγούδι που μιλούσε για νεκρές θάλασσες και μοναξιά, θα έμελλε να είναι η μουσική υπόκρουση σ’ αυτόν τον έρωτα που τέλειωσε σε ένα κρεββάτι αρρώστιας με την τελευταία πνοή εκείνης…
«…δίχως χτύπο οι ώρες και οι μέρες θλιβές, δίχως χάρη κι έτσι κούφιο κι ακίνητο μες σε νύχτες βουβές το φεγγάρι! Έτσι, να ‘μαι καράβι γκρεμισμένο νεκρό, έτσι να ‘μαι, σ’ αμμουδιά πεθαμένη και κούφιο νερό να κοιμάμαι…»…

Το ζευγάρι παντρεύτηκε κρυφά στις αρχές της δεκαετίας του '80, στην Παναγία Γοργοεπήκοο, το εκκλησάκι δίπλα στη Μητρόπολη των Αθηνών. Για τον γάμο, γνώριζαν μόνο οι στενοί φίλοι του ζευγαριού

Έξι χρόνια είχαν ζήσει μαζί, υστέρα από έναν κεραυνοβόλο και όλο πάθος έρωτα. «Αν μείνω κι άλλο μαζί σου θα σε μισήσω» της είχε πει αυτός.

Η αγάπη του για τα παιδιά του και η αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στην οικογένειά του τον κατέτρυχαν τόσο, που δεν θα άντεχε την αγάπη του για εκείνη.

Παντρεύονται τότε, μυστικά, τον Ιανουάριο του 1982, στο εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου, να μη το μάθει κανείς, ώσπου να αποκατασταθούν οι ισορροπίες στην οικογένεια του, αλλά δε μένουν μαζί ούτε έναν χρόνο. Μετά τον γάμο, ο Ηλιάδης ταξιδεύει στο Μπαχρέιν με την πρώην γυναίκα του για να κλείσουν μια συμφωνία για εκείνη με σοκολατοποιία.

Η Αλίκη αισθάνεται πως τον έχασε οριστικά. Χωρίζουν.. Με μυστικότητα, βγήκε και το διαζύγιο του ζευγαριού λίγο καιρό μετά. Το διαζύγιο επικαλείται εγκατάλειψη συζυγικής στέγης. Ένα σπαρακτικό τηλεφώνημα από ‘κείνον.
Συνέχεια στον έρωτα που δεν ήτανε γραφτό να τελειώσει ποτέ. Βιάζονταν να συναντηθούν με κάθε ευκαιρία. Για χρόνια βλεπόντουσαν κλεφτά.

Μιλούσαν στο τηλέφωνο. Προσπάθησαν και δεύτερη φορά να ενωθούν. Δεν ήτανε τυχερό! Ο Ηλιάδης παντρεύτηκε ξανά και χώρισε πάλι, την πρώτη του γυναίκα. Η Αλίκη τον συναντούσε με κάθε ευκαιρία σε Ελλάδα και Κύπρο. Αγαπιόντουσαν και «σμίγανε παράφορα» ακόμα και όταν εκείνη ήταν σε σχέση με άλλους συντρόφους.Ο Γιώργος Ηλιάδης, «ο άνδρας που αγάπησε περισσότερο η Αλίκη στη ζωή της», σύμφωνα με άτομα από το στενό περιβάλλον της αξέχαστης σταρ.

«Εκείνο που κυρίως χαρακτήριζε την Αλίκη και στην δουλειά της και στην ιδιωτική της ζωή και στην συμπεριφορά της στους ηθοποιούς, αλλά και στους φίλους της -και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε μιλώντας με τον Φασουλή, μιλώντας με αυτούς τους ανθρώπους- ήταν η αρχοντιά. Η Αλίκη ήταν αρχόντισσα! Τίποτα άλλο. Και αρχόντισσα όχι με την έννοια την οικονομική, η αρχοντιά είναι κάτι το ηθικό δεν είναι οικονομικό», ακούγεται να λέει ο Γιώργος Ηλιάδης για την Αλίκη στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά»

«Η Αλίκη δεν ήταν ούτε της Μυκόνου, ούτε των κοσμικών νησιών. Πήγαινε στο κτήμα της στον Άγιο Θεολόγο και αυτό μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και ο Σταμάτης Φασουλής, ο Δάνης Κατρανίδης, όλοι οι φίλοι της που τους καλούσε τακτικά στο κτήμα της επάνω. Όχι μόνο ήταν ένας καθημερινός άνθρωπος, αλλά ήταν πως να το πω, ο απλός άνθρωπος του χωριού», δήλωσε. «Πού να πλησιάσει παπαράτσι;»
«Όσο και να παιδέψω το μυαλό μου δεν μπορώ να θυμηθώ και να πω κάτι το αρνητικό. Όσο και να παιδέψω το μυαλό μου και να σκεφτώ στιγμές που ζήσαμε μαζί. Αυτό που εντυπωσίαζε κάποιον όταν γνώριζε την Αλίκη ήταν φρεσκάδα της. Και όταν λέω φρεσκάδα, δεν εννοώ μόνο την όψη της, οι κουβέντες είχαν μια φρεσκάδα. Είχε φρεσκάδα η Αλίκη και αυτό το εξέπεμπε».

Η ιστορία δυο πλασμάτων που η ζωή δεν άφησε να ενωθούν για πάντα η Αλίκη καταλαβαίνοντας πως πρόκειται να χαθεί για πάντα, ζητά πριν βυθιστεί στο βαθύ ύπνο, πριν το τέλος, να δει για τελευταία φορά τον Γιώργο Ηλιάδη!

Τον καλεί κοντά της. Μιλάνε στο τηλέφωνο σχεδόν όλες τις μέρες της νοσηλείας της. «Πότε θα έρθεις; Πες μου πότε;» του λέγε. Κι αυτός επειδή ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου και είχε κάποια λεπτά θέματα να διαχειριστεί, όλο της έλεγε «έρχομαι» και «έρχομαι» και όλο καθυστερούσε. Τη μέρα που κατάφερε να φύγει, την κάλεσε στο τηλέφωνο για να της πει πως περίμενε ταξί να τον πάει στο αεροδρόμιο για να τον φέρει κοντά της. Το τηλέφωνο το σήκωσαν άλλοι και ακούστηκαν άγνωστες φωνές. Η Αλίκη δεν μπορούσε άλλο να περιμένει. Μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα είχε κλείσει για πάντα, τα σκούρα καστανά, αστραφτερά σαν αστέρια στη νύχτα, μάτια.

Πηγή: Facebook 
 

Tags γιωργος ηλιαδης, αλικη βουγιουκλακη, διασημοι,


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
# Διαβαστε Περισσοτερα
Query time: 0.0127 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0361 s // Total time: 0.0488 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X