Βρεθήκαμε στις Ημέρες Δημοκρατικού Σχεδιασμού της ΙΚΕΑ στη Σουηδία!


Βρεθήκαμε στις Ημέρες Δημοκρατικού Σχεδιασμού της ΙΚΕΑ στη Σουηδία!

Όλα όσα έμαθα και άλλαξαν τον τρόπο σκέψης μου μέσα σε δύο ημέρες!

Στις αρχές Ιουνίου ταξίδεψα στη Σουηδία και βρέθηκα συγκεκριμένα στο Älmhult. Ομολογώ ότι δεν είχα ακούσει ξανά στο παρελθόν την περιοχή αυτή και δυσκολεύτηκα λίγο μέχρι να καταφέρω να την προφέρω σωστά! 

Ο λόγος που με οδήγησε εκεί ήταν οι Ημέρες Δημοκρατικού Σχεδιασμού που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια η ΙΚΕΑ, όπου παρουσιάζονται οι νέες συνεργασίες της ΙΚΕΑ και νέα προϊόντα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά τους επόμενους μήνες ή χρόνια. 

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο, βρεθήκαμε σε αυτή την πολύ μικρή πόλη, που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το Malmo, όπου εκεί ιδρύθηκε το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ στον κόσμο, προκειμένου να ενημερωθούμε για όλα όσα είχαν να μας πουν τις δύο ημέρες που διήρκησαν οι παρουσιάσεις. 

Ο κάθε ένας από εμάς είχε διαφορετικό πρόγραμμα προκειμένου να καταφέρουμε να δούμε και να ακούσουμε όσα περισσότερα γινόταν και προλαβαίναμε! Στο δικό μου πρόγραμμα είχα την τύχη και την ευκαιρία να ενημερωθώ για την επερχόμενη συνεργασία της ΙΚΕΑ με την Adidas, όπου ήταν αρκετά φειδωλοί στο τι πρόκειται να φτιάξουν μαζί οι δύο εταιρείες. Επίσης, συνάντησα τον Claes Meyer, ιδρυτή του πολυβραβευμένου και γνωστού εστιατορίου, ανά το παγκόσμιο, Noma, ο οποίος εντάσσεται στην ομάδα της ΙΚΕΑ όσον αφορά στο φαγητό και την εξέλιξη της γεύσης. Μου δόθηκε, επιπλέον, η ευκαιρία να πάρω συνέντευξη από μία από τις creative leaders της εταιρίας, Maria O’ Brian, η οποία δουλεύει μία συλλογή (Botanisk) δίνοντας την ευκαιρία σε μη προνομιούχες γυναίκες τρίτων χωρών να δουλέψουν για πρώτη φορά στη ζωή τους, κερδίζοντας τα δικά τους χρήματα! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ilovestyle.com (@ilovestylecom) on

Αυτό, ωστόσο, που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ και ήταν ένα από τα κυριότερα πράγματα που έμαθα για τη φιλοσοφία της εταιρείας και εκτίμησα πολύ, είναι η δράση της ΙΚΕΑ όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προσπάθεια μείωσης της ρύπανσης, εξοικονόμηση ενέργειας και προώθηση ενός μοντέλου κυκλικής χρήσης των προϊόντων, καθώς οι άνθρωποι τείνουμε να πετάμε πράγματα χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους. 

Τις δύο ημέρες που ήμασταν εκεί, εκτός από τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αφομοιώσαμε, είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε για λίγο τη σκανδιναβική κουλτούρα, με ένα υπέροχο πάρτι που μας ετοίμασαν σε ένα ράντζο στη μέση του δάσους.

Μας υποδέχθηκαν στην καταπράσινη αυτή τοποθεσία βάζοντάς μας να φτιάξουμε ο καθένας το δικό του στεφανάκι από λουλούδια για τα μαλλιά (δεν είχα και πολύ ταλέντο σε αυτή τη δραστηριότητα) και κατόπιν, μας πρόσφεραν δείπνο με σκοπό να γευτούμε την τοπική κουζίνα προσφέροντας μας ένα ταξίδι γεύσεων και μυρωδιών. 

Εγώ προσωπικά ξετρελάθηκα με τα ζώα που κυκλοφορούσαν ελεύθερα χωρίς να είναι περιορισμένα και έτσι περπατούσαμε δίπλα από αγελάδες και άλογα, νιώθοντας την απόλυτη ηρεμία και ελευθερία. 

Η εμπειρία του συγκεκριμένου ταξιδιού μου προσέφερε πολλά περισσότερα από αυτά που μπορώ να περιγράψω. Όλα όσα άκουσα στις Ημέρες Δημοκρατικού Σχεδιασμού κυρίως όσον αφορά στη βιωσιμότητα, που ανέφερα πιο πάνω, νομίζω άλλαξαν κάτι μέσα μου και τον τρόπο σκέψης μου. Ενεργοποίησαν την επιθυμία μου να θέλω να κάνω έστω κάτι μικρό για να συμβάλω κι εγώ σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που ο καθένας μπορεί να βάλει το λιθαράκι του για έναν κόσμο καλύτερο! 

*Ευχαριστούμε την ΙΚΕΑ Κύπρου για την πρόσκληση. 
 

Tags ikea, democratic design days 2019, ημερες δημοκρατικου σχεδιασμου, στέλλα γεωργιου, σουηδια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6669 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2332 s // Total time: 2.9002 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X