Πέντε fashion girls παραδίδουν μαθήματα στυλ


Πέντε fashion girls παραδίδουν μαθήματα στυλ

Γνωστές στυλίστριες επέλεξαν μια δημιουργία επώνυμου οίκου και την φόρεσαν με το δικό τους προσωπικό στυλ.

Πέντε Κύπριες που υπογράφουν το styling στη Madame Figaro, επέλεξαν το catwalk look της φετινής σεζόν που τις εκφράζει και το φέρνουν (κυριολεκτικά) στα µέτρα τους.

ΣΟΦΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Σπούδασε Fashion design και styling στη Φλωρεντία. Εργάζεται επαγγελµατικά ως fashion editor τα τελευταία δέκα χρόνια. Ανάµεσα στα projects που υπογράφει περιλαµβάνονται τα fashion editorials και τα εξώφυλλα της MF, αλλά και µεγάλες καµπάνιες.

Η φιλοσοφία μου: ∆υνατό styling για µένα είναι αυτό που έχει προσωπικότητα και εκφράζει το ποιος είσαι. Ως fashion editor αγαπώ το mix and match και προσπαθώ να αναδεικνύω την προσωπικότητα του κάθε ατόµου κάνοντας συνδυασµούς, τους οποίους δύσκολα θα φανταζόταν ο οποιοσδήποτε, και προσαρµόζοντας το κάθε ρούχο ανάλογα µε το άτοµο που θα το φορέσει δίνοντάς του δυναµική και χαρακτήρα.

Το στυλ μου: Εξαρτάται από την περίοδο. Σε γενικές γραµµές θα έλεγα ότι µου αρέσει να πειραµατίζοµαι και να αναµειγνύω trends και prints µε τρόπο που στο µυαλό κάποιου άλλου ενδεχοµένως να φάνταζαν ασυνδύαστα.

Summer Statement: Οι µεταξωτές γιρλάντες του οίκου Prada.

Make a wish: Θα ήθελα να ντύσω την ηθοποιό Dakota Johnson, γιατί είναι µια πολύ ευγενής παρουσία µε απίστευτα χαρακτηριστικά και δέρµα πορσελάνινο, η οποία θα µπορούσε να αναδείξει τα πάντα: από haute couture δηµιουργίες µέχρι το πιο trendy outfit της σεζόν.

YELLOW

Είναι ένα από τα µεγαλύτερα trends της σεζόν. Επέλεξα µια κίτρινη φούστα µε polka dots Alessandra Rich, την οποία συνδύασα µε ένα µεταξωτό πουκάµισο Alexandre Vauthier δεµένο στη µέση για πιο καλοκαιρινό και feminine look. Πρόσθεσα bold σκουλαρίκια, που αποτελούν µια µεγάλη τάση και παραπέµπουν στη δεκαετία του ’80 και mules για µια πιο retro διάθεση.

ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΤΖΑΠΑΣΙΗ

Σπούδασε Interior Design στην Κύπρο, όµως την κέρδισε τελικά το styling, µε το οποίο ασχολείται επαγγελµατικά τα τελευταία πέντε χρόνια. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση και συνεργάζεται µε τη MF.

Η φιλοσοφία μου: Το styling πρέπει να εκφράζει απόλυτα και να αναδεικνύει την προσωπικότητα του ατόµου που το υιοθετεί. Ως στυλίστρια αγαπώ τη λεπτοµέρεια και µου αρέσει να παίζω µε κοµµάτια και αξεσουάρ, που αναδεικνύουν την κάθε τάση δίνοντας µια διαφορετική προσέγγιση σε ένα φαινοµενικά απλό look.

Το στυλ μου: Συνήθως τολµώ να συνδυάζω έντονα κοµµάτια µε µεγάλα κοσµήµατα. Με µια λέξη θα το χαρακτήριζα bold.

Summer Statement: Layering αλυσίδες για τον λαιµό.

Μake a wish: Θα ήθελα να ντύσω την Kate Moss, η οποία είναι το διαχρονικό style icon και εµπνέει κάθε γυναίκα. Θα επέλεγα για αυτήν ένα λευκό boyfriend shirt, το οποίο θα συνδύαζα µε cowboy, δερµάτινα µποτάκια και statement κοσµήµατα.

WHITE ON WHITE

Είναι µια απόλυτα καλοκαιρινή τάση, η οποία εκτός από chic, αναδεικνύει µε τον καλύτερο τρόπο τη µαυρισµένη επιδερµίδα. Επέλεξα ένα λευκό τοπ σε απλή γραµµή, το οποίο συνδύασα µε µια girly, λευκή φούστα Prada. Πρόσθεσα έντονα κοσµήµατα, sporty γυαλιά ηλίου και χρωµατιστά σανδάλια Miu Miu, για να ολοκληρώσω το look µου.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ  ΧΑΤΖΗΜΗΝΑ

Σπούδασε αρχικά Ελληνική Φιλολογία στην Ελλάδα και ακολούθως Fashion Design στην Κύπρο. Ασχολείται επαγγελµατικά µε το styling τα τελευταία 15 χρόνια. Eκτός από τη MF εργάζεται σε θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές εκποµπές, διαφηµίσεις και events, αλλά και ως personal stylist.

Η φιλοσοφία μου: Μια λιτή βάση συνδυασµένη µε statement pieces µπορεί να απογειώσει µια εµφάνιση εστιάζοντας στα χαρακτηριστικά και στο ύφος, που ο καθένας θέλει να προβάλει. Ως stylist κάθε φορά προσπαθώ να κτίζω το styling γύρω από την προσωπικότητα του ατόµου που έχω απέναντί µου.

Το στυλ μου: Σε αυτήν τη φάση έχει κάτι από τον ροµαντισµό προηγούµενων εποχών, αλλά και κάτι από το ανέµελο boho trend.

Summer Statement: Τα ψάθινα καπέλα που είδαµε να πρωταγωνιστούν στις πασαρέλες µπορούν να µεταµορφώσουν ακόµα και το πιο απλό outfit.

Make a wish: Ως παιδί των 90ς, θα ήθελα να ντύσω ένα από τα supermodels της χρυσής εκείνης εποχής. Θα επέλεγα για τη Naomi Campbell ένα δυνατό, chic και ντελικάτο outfit από το ιδιαίτερο και τόσο φρέσκο στυλ του Jacquemus.

BOHO CHIC

Επέλεξα ένα θηλυκό, midi φόρεµα  Ulla Johnson, το οποίο βγάζει προς τα έξω µια ανεπιτήδευτη κοµψότητα. Το συνδύασα µε ψάθινο καπέλο Gucci, που δίνει έναν ανέµελο αέρα στο look. Τα statement σκουλαρίκια Oscar De La Renta  προσθέτουν χαρακτήρα στο outfit, ενώ τα Prada double band mules ενισχύουν τη θηλυκότητά του.

ΜΑΡΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

Σπούδασε Marketing & Graphic Design στο Λονδίνο, ενώ νωρίτερα είχε παρακολουθήσει µαθήµατα στο Fashion Marketing & Design. Εργάστηκε µε fashion designers στο Λονδίνο στους τοµείς styling, merchandising, χειρισµού των social media και περιεχόµενου ιστοσελίδων. Επαγγελµατικά ασχολείται µε το styling τα τελευταία δύο χρόνια και συνεργάζεται µε τη MF.

Η φιλοσοφία μου: Το στυλ δεν είναι απλά ένα trend και κάτι το οποίο είναι τώρα στη µόδα. Είναι κάτι διαχρονικό και ξεχωριστό για τον καθένα. Ως stylist µού αρέσει να παίζω µε ακριβά αξεσουάρ, τα οποία συνδυάζω µε πιο οικονοµικά και high street ρούχα.

Το στυλ μου: Μου αρέσει να συνδυάζω κοµµάτια από διάφορες δεκαετίες, ανάλογα µε το πώς αισθάνοµαι τη δεδοµένη στιγµή. Το στυλ µου θα έλεγα ότι είναι κάτι µεταξύ 70s-80s, tomboy και bohemian.

Summer Statement: Ροµαντικά φορέµατα µε φουσκωτά µανίκια, όπως τα παρακολουθήσαµε στο catwalk του Brock Collection και του Rodarte.

Make a wish: Θα ήθελα να ντύσω την Giovanna Battaglia Engelbert, επειδή είναι ένα πρόσωπο που συνεχώς µεταµορφώνεται και που ταυτίζοµαι µε το playful στυλ της. Θα επέλεγα γι’ αυτήν ένα oversized και bold φόρεµα µε µανίκια από τον οίκο Giambattista Valli.

POLKA DOTS

Είναι µια τάση που αγαπώ ιδιαίτερα και που το καλοκαίρι αναδεικνύεται µε τον καλύτερο τρόπο µέσα από αέρινα φορέµατα και φούστες. Επέλεξα ένα Zimmermann φόρεµα, το οποίο µπορεί να φορεθεί σε πάρτυ κοντά στη θάλασσα, στις διακοπές σε κάποιο ελληνικό νησί ή ακόµα και στη Γαλλική Ριβιέρα. Το συνδύασα µε ένα από τα αγαπηµένα µου Jacquemus καπέλα και µε Amina Muaddi σανδάλια.

ΕΛΛΗ ΑΡΓΥΡΙΔΟΥ

Σπούδασε Fashion Styling στο Μιλάνο και έπειτα έκανε µεταπτυχιακό στο Fashion Promotion, Communication and Media στο Λονδίνο. Εργάστηκε για έναν χρόνο σε διεθνές περιοδικό στο Μιλάνο. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται ως stylist στην Κύπρο και είναι µέλος της οµάδας µόδας της MF.

Η φιλοσοφία μου: Αντίθετα µε τη φιλοσοφία του less is more, η δική µου είναι το more is more. Λατρεύω να αναµειγνύω κοµµάτια φαινοµενικά αταίριαστα και να τα συνδυάζω µε τρόπο που να δηµιουργώ µια αρµονική και ταυτόχρονα δυναµική εικόνα.

Το στυλ μου: Είµαι από τους ανθρώπους που φοράω τη διάθεσή µου. Αν έπρεπε να περιγράψω το στυλ µου µε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν αβίαστο (effortless), εξελισσόµενο (evolving) και δυνατό (bold).

Summer Statement: Ένα ζευγάρι leather, lace-up σανδάλια.

Make a wish: Θα ήθελα να ντύσω την Μπιγιονσέ. Είναι µια έντονη προσωπικότητα που µπορεί να υποστηρίξει οποιοδήποτε look. Εµπνευσµένη από το ντοκιµαντέρ της, Year of four, θα δηµιουργούσα γι’ αυτήν ένα άνετο, boho chic look, µε αέρινο φόρεµα, cowboy καπέλο και cowboy δερµάτινα µποτάκια, τελειοποιώντας το στυλ µε πολλά χρυσά και ασηµένια κοσµήµατα και γυαλιά ηλίου.

SAFARI LOOK

Είναι ένα από τα trends που παρακολουθούµε σχεδόν σε όλες τις σεζόν των σηµαντικότερων shows στον κόσµο. Για να το πετύχω χρησιµοποίησα ως βάση ένα λευκό πουκάµισο µε έναν ώµο, το οποίο συνδύασα µε ένα baggy, ψηλόµεσο παντελόνι σε καφέ απόχρωση MaxMara. Το ενίσχυσα µε πολλά βραχιόλια, fringed crochet τσάντα σε µπρονζέ αποχρώσεις, µεγάλα σκουλαρίκια, φαρδιά ζώνη και Fendi σανδάλια σε γήινες αποχρώσεις.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΝΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

Tags ΣΟΦΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΜΑΡΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ, Ιωάννα Κοτζιάπασιη, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΜΗΝΑ, ΕΛΛΗ ΑΡΓΥΡΙΔΗ, μόδα, στυλ, ταση, fashion, style, trend, best outfits


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7221 s (231 Queries.) // Parse time: 0.4325 s // Total time: 3.1546 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X