Δίαιτα με σούσι; Παχαίνει περισσότερο από μπέργκερ με πατάτες


Δίαιτα με σούσι; Παχαίνει περισσότερο από μπέργκερ με πατάτες

Το σούσι, δεν αποτελεί πια, ένα εξεζητημένο πιάτο. Μπορεί να το βρει κανείς τόσο εύκολα, όσο και ένα τοστ με τυρί, αφού κυκλοφορεί ακόμη και σε έτοιμα πακέτα σε σουπερμάρκετ της πόλης.

Ο λόγος, δεν είναι άλλος, από το γεγονός πως όλα τα μοντέλα, αλλά και οι celebrities έχουν κάνει το συγκεκριμένο γεύμα, αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής τους, επειδή -υποτίθεται- πως είναι υγιεινό και ιδανικό για να κρατήσει κανείς τη σιλουέτα του στις τέλειες αναλογίες.

Χαρακτηριστικό είναι, πως οι πωλήσεις του σούσι, έχουν αυξηθεί κατά 88% μέσα στα δύο, περασμένα χρόνια, σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ, οι εταιρείες που τα παρέχουν στην αγορά, έχουν πολλαπλασιάσει τα κέρδη τους, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Όμως, φαίνεται πως ο «θρύλος» του, αρχίζει να καταρρέει, αφού οι θερμίδες που περιέχονται σε αυτό, μπορούν να συγκριθούν με την κατανάλωση ενός μπέργκερ με τηγανιτές πατάτες!

Συγκεκριμένα, η διαιτολόγος, Ρέιτσελ Μπέλλερ, στο βιβλίο της «Eat to Lose, Eat to Win», αναφέρει, πως ένα «ελαφρύ» γεύμα από σούσι, μπορεί να δώσει στον οργανισμό υπερβολικά πολλές θερμίδες και υδατάνθρακες.

«Ένα κλασικό κομμάτι σούσι περιέχει από 290 έως 350 θερμίδες, ενώ οι υδατάνθρακες που περιέχονται σε αυτό είναι ισάξιες με δυόμιση φέτες ψωμιού» αναφέρει η διαιτολόγος. Μάλιστα, στην Αμερική συνηθίζουν να σερβίρουν τα ρολάκια του σούσι, μαζί με λίγο αβοκάντο και μαγιονέζα, κάτι που τα κάνει να αγγίζουν τις ίδιες θερμίδες με δύο σάντουιτς με καβουρόψιχα, η οποία είναι άκρως παχυντική.

Έτσι, η κατανάλωση ενός «τυπικού» γεύματος με σούσι, το οποίο περιλαμβάνει δύο ή τρία ρολάκια, σημαίνει πως οι θερμίδες αγγίζουν τις 1.050 ανά γεύμα, και εμείς, ουσιαστικά, κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, νομίζοντας πως καταναλώνουμε ένα υγιεινό γεύμα.

Δείτε, λοιπόν, γιατί πρέπει να κρατάτε τα τσοπ-στικ με ένα μέτ:

1. Το σούσι δεν περιέχει τα θρεπτικά συστατικά του ψαριού

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν, πως καταναλώνοντας σούσι μπορούν να αντικαταστήσουν το ψάρι. Κάτι τέτοιο, σε καμιά περίπτωση δεν ισχύει, γιατί η ποσότητα του ψαριού στα κομματάκια του σούσι, είναι ελάχιστα. Έτσι, δεν μπορεί κανείς να λάβει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες από αυτό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο βιβλίο, για να λάβει κανείς τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, θα πρέπεο να καταναλώσει 28 ρολάκια σούσι! Σκεφτείτε και πόσες επιπλέον θερμίδες θα «βάλετε» στον οργανισμό σας…

2. Περιέχει μεγάλη ποσότητα επεξεργασμένων υδατανθράκων

Το κύριο συστατικό του σούσι, δεν είναι άλλο από το ρύζι, το οποίο κάποιες φορές καταλαμβάνει το 75% του πιάτου. Το μακρύκοκκο, λευκό ρύζι, με το οποίο συνήθως συνοδεύεται, είναι επεξεργασμένο σε πολύ μεγάλο ποσοστό, με αποτέλεσμα να χάνει τις θρεπτικές του ουσίες, τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τις φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος.

3. Περιέχει ελάχιστα θρεπτικά συστατικά

Το σούσι, μπορεί να είναι τυλιγμένο σε ένα διάτρητο φύλλο από φύκια, το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο, αλλά η ποσότητά τους, είναι τόσο μικρή που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν την απαραίτητη, καθημερινή, προσλαμβάνουσα, ποσότητα.

4. Είναι πολύ αλμυρό γεύμα

Ένα γεύμα με σούσι, περιέχει υπερβολικά μεγάλη ποσότητα αλατιού. Συγκεκριμένα, συνήθως, αγγίζει τα ¾ της ιδανικής ποσότητας που μπορεί κανείς να καταναλώσει μέσα σε μια μέρα, χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στον οργανισμό του.

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, μπορεί να αυξήσει –κατά πολύ- την αρτηριακή πίεση με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για σοβαρές βλάβες στην καρδιά και στον εγκέφαλο του ατόμου, μέσω ενδεχόμενου εγκεφαλικού επεισοδίου.

5. Συνήθως περιέχει στάρι

Το σούσι, θα μπορούσε να αποτελεί ένα ιδανικό γεύμα για εκείνους που πρέπει να ακολουθούν διατροφή που δεν περιέχει γλουτένη. Όμως, τις περισσότερες φορές, στα πακέτα του συγκεκριμένου φαγητού που κυκλοφορούν στην αγορά και στα σουπερμάρκετ, περιέχουν σάλτσα σόγιας, κάτι που το κάνει ακατάλληλο για εκείνους που δεν πρέπει να καταναλώσουν γλουτένη.

Tags Δίαιτα, σουσι, Διατροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9053 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3149 s // Total time: 3.2201 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X