Λούκα Μανιότα: Ποιος είναι ο γκέι κανίβαλος πορνοστάρ που τρομοκράτησε την υφήλιο


Λούκα Μανιότα: Ποιος είναι ο γκέι κανίβαλος πορνοστάρ που τρομοκράτησε την υφήλιο

Ξεκίνησε η δίκη του Λούκα Μανιότα, του γκέι κανίβαλου πορνοστάρ που τρομοκράτησε την υφήλιο, όταν τον περασμένο Μάιο σκότωσε τον Κινέζο φοιτητή Λιν Τζουν, τεμάχισε το πτώμα του χρησιμοποιώντας παγοκόφτη και μαχαίρια και ύστερα ασέλγησε στο διαμελισμένο σώμα του, πριν στείλει τα μέλη του ταχυδρομικώς στο πρωθυπουργικό γραφείο του Καναδά και σε δύο δημόσια σχολεία του Βανκούβερ.

Ο Έρικ Κλίντον Κερκ Νιούμαν, που στις 12 Αυγούστου 2006 άλλαξε το όνομά του σε Λούκα Ρόκο Μανιότα, είναι Καναδός πορνοστάρ, ηθοποιός και μοντέλο. Γεννημένος στο Οντάριο, στις 24 Ιουλίου 1982, ο Μανιότα μεγάλωσε με τους παππούδες του, αφού οι γονείς του χώρισαν λίγο μετά τη γέννησή του. Τα παιδικά του χρόνια ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τον στιγματισμό του, αφού ο νεαρός Λούκα, ο μεγαλύτερος ανάμεσα σε τρία αδέρφια, αναγκαζόταν καθημερινά να υπομένει τις βίαιες ορέξεις της γιαγιάς του, η οποία τον θεωρούσε τον αποδιοπομπαίο τράγο της οικογένειας και συχνά εξωτερίκευε τον συσσωρευμένο θυμό της επάνω του.

Απεγνωσμένος για αγάπη και προσοχή, ο νεαρός Λούκα κατέφυγε στη μυθοπλασία, προκειμένου να μπορέσει να γίνει αποδεκτός από τον κοινωνικό του περίγυρο. Συμμαθητές του θυμούνται τον νεαρό τότε Έρικ να εξιστορείται απίστευτες πτυχές της ζωής του, όλες βγαλμένες από τα πιο απόκρυφα μέρη της καλπάζουσας φαντασίας του. Ακόμα και το όνομά του ήταν σημαντικό.« Οι γονείς του τον είχαν ονομάσει βάσει του Έρικ Ρόμπερτς, αδερφού της Τζούλια Ρόμπερτς. Τουλάχιστον αυτό μας έλεγε» είχε δηλώσει ένας εκ των συμμαθητών του. Όταν τα ψέματά του δεν έπιαναν τόπο, ο Μανιότα στρεφόταν στη λύση της βίας, όπως όταν, στα 12 του, σηκώθηκε εν μέσω μαθήματος και πέταξε με οργή μία καρέκλα στο κεφάλι της καθηγήτριάς του.

Μεγαλώνοντας, ο Λούκα Μανιότα δεν κατάφερε να αποστασιοποιηθεί από το πολυτάραχο παρελθόν του. Συνέχισε να καταφεύγει στη σφαίρα της φαντασίας, ψάχνοντας διέξοδο από το τραυματισμένο «εγώ» του. Ο Μανιότα στράφηκε στον κόσμο της πορνογραφίας, και συγκεκριμένα, δραστηριοποιήθηκε στο gay porn, δουλεύοντας παράλληλα ως στριπτιζέζ και επαγγελματίας συνοδός.

Ένας πρώην εραστής και συνάδελφος του Μανιότα είχε δηλώσει πως ο πορνοστάρ συνήθιζε να θυμώνει τόσο πολύ, που ξεσπούσε στον εαυτό του, χτυπώντας επανειλημμένα το κεφάλι του με δύναμη στον τοίχο. Σε συνέντευξή της στην DailyMirror, η θεία του Λούκα είχε πει πως: «Είναι ψυχικά διαταραγμένος. Ήταν μία βόμβα, προγραμματισμένη να εκραγεί. Έφτιαχνε ιστορίες στο κεφάλι του, και αυτές αμέσως γίνονταν η πραγματικότητά του. Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο ανιψιός μου είναι τρελός. Ποτέ μου δεν τον εμπιστεύτηκα».

Ο Μανιότα αμφιταλαντευόταν ανάμεσα σε ετεροφυλοφιλία και ομοφυλοφιλία, συχνά αλλάζοντας συντρόφους, ενώ στο παρελθόν είχε ξεσπάσει φημολογία πως είχε ερωτικό δεσμό με την Κάρλα Χομόλκα, την πιο περιβόητη γυναίκα δολοφόνο στην ιστορία του Καναδά. Ο πορνοστάρ είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, όταν φιλοζωικές οργανώσεις είχαν στραφεί εναντίον του, έπειτα από τη δημοσιοποίηση βίντεο που τον έδειχνε να ξεκοιλιάζει μία αδέσποτη γάτα και να την ταΐζει στον κατοικίδιο πύθωνά του.

Τον Μάιο του 2012, ο Μανιότα προέβη σε μία πράξη που έμελλε να αποτελέσει ένα από τα πιο αρρωστημένα εγκλήματα της σύγχρονης ιστορίας. Στις 24 Μαΐου 2012, ο Κινέζος φοιτητής Λιν Τζουν εθεάθη για τελευταία φορά. Η αναφορά της εξαφάνισής του υποβλήθηκε μία εβδομάδα αργότερα.

Στις 25 Μαΐου 2012, ένα 11λεπτο βίντεο, με τίτλο 1 τρελός 1 παγοκόφτης (1 Lunatic 1 Ice Pick) αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Bestgore.com, απεικονίζοντας έναν γυμνό άντρα δεμένο σε ένα κρεβάτι, να μαχαιρώνεται επανειλημμένα στο στομάχι και το στήθος και ύστερα να διαμελίζεται. Ο δράστης ήταν, φυσικά, ο Μανιότα, ο οποίος στη συνέχεια ασέλγησε επάνω στο σώμα του θύματός του, λίγο πριν πάρει το κομμένο χέρι του νεκρού φοιτητή και αυτοϊκανοποιηθεί.

Στις 29 Μαΐου 2012, και συγκεκριμένα στις 11:00 π.μ., ένα πακέτο κατέφθασε στο πρωθυπουργικό γραφείο του Καναδά, συνοδευόμενο από μία αιματοβαμμένη καρδιά στο εξωτερικό του. Το πακέτο ξεχείλιζε από αίμα, και, ανοίγοντάς το, οι υπεύθυνοι ανακάλυψαν προς αποστροφή τους ότι περιείχε το αριστερό πόδι του Λιν Τζουν. Στις 21:00 της ίδιας ημέρας, ένα ίδιο πακέτο, που περιείχε το αριστερό του χέρι, εντοπίστηκε σε ταχυδρομικό γραφείο του Καναδά.

Μία βαλίτσα, που περιείχε το σώμα του άτυχου φοιτητή, ντυμένο με κοστούμι, βρέθηκε στην πίσω αυλή του σπιτιού του Μανιότα την ίδια ημέρα. Αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του στις 23:33, και αντίκρισαν ένα από τα πιο αποκρουστικά θεάματα της ζωής τους. Το σπίτι περιβαλλόταν από μία αποκρουστική δυσωδία, ενώ μέσα υπήρχαν ακόμη πεταμένα ορισμένα κομμάτια από το σώμα του Τζουν. Ο Μανιότα είχε αφήσει ένα μήνυμα, γραμμένο με το αίμα του φοιτητή, στον καθρέφτη του. «Αν δεν σας αρέσει η αντανάκλαση, μην κοιτάτε στον καθρέφτη».

Η υπόθεση πυροδότησε τη μεγαλύτερη αστυνομική έρευνα στην ιστορία του Καναδά, ενώ εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης του Μανιότα σε πάνω από 120 χώρες. Ο Μανιότα στο μεταξύ είχε φύγει από τον Καναδά, με προορισμό το Παρίσι. Το σήμα του κινητού του εντοπίστηκε στο ξενοδοχείο Bagnolet, ωστόσο ο εγκληματίας είχε προλάβει να φύγει μέχρι να καταφτάσουν οι Αρχές. Ο δολοφόνος συνέχισε να ξεγλιστράει από τον αστυνομικό κλοιό, ανεβάζοντας βίντεό του στο διαδίκτυο, στα οποία κορόιδευε τις Αρχές που προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν.

Στις 4 Ιουνίου 2012, ο πορνοστάρ εντοπίστηκε σε ένα internet café στο Βερολίνο, με τους αστυνομικούς να αναφέρουν πως διάβαζε άρθρα για τον εαυτό του, τη στιγμή που έγινε η έφοδος. Στις 18 Ιουνίου, ο Μανιότα παραδόθηκε στην καναδική κυβέρνηση, και μετέβη αεροπορικώς στο Μόντρεαλ.

Δύο ημέρες αργότερα, η οικογένεια του Λιν Τζουν έφτασε στον Καναδά, προκειμένου να συλλέξει το πτώμα του αδικοχαμένου φοιτητή. Η μητέρα του, η οποία μετά βίας στεκόταν στα πόδια της, κατάφερε να ξεστομίσει: «Ήρθαμε για να σε πάμε στο σπίτι σου». Το σώμα του Λιν Τζουν αποτεφρώθηκε στις 11 Ιουλίου 2012, και οι στάχτες του ενταφιάστηκαν στις 26 Ιουλίου στην πατρίδα του.

Tags Λούκα Μανιότα, κανίβαλος, πορνοστάρ, φόνος, δίκη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9239 s (232 Queries.) // Parse time: 0.3097 s // Total time: 3.2336 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X