Εξερευνήστε την Ελλάδα με το Metaxa και το Clumsies


Εξερευνήστε την Ελλάδα με το Metaxa και το Clumsies

Ένα σκάφος. Ένα νησί. Τρεις εκδηλώσεις.

Το 2018 το METAXA και το THE CLUMSIES, Αθήνας, το 7ο καλύτερο μπαρ στον κόσμο, ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την εξερεύνηση της Ελλάδας. Σε μια σειρά από μοναδικές εμπειρίες στις Κυκλάδες, η συνεργασία απέτισε φόρο τιμής στην Ελλάδα σε μια αξέχαστη εξερεύνηση της Μυκόνου, της Πάρου και της Αντίπαρου. Φέτος, η περιπέτεια συνεχίζεται. Το METAXA και το ΤHE CLUMSIES ταξιδεύουν στην Κρήτη για μια απόλυτη αποπλάνηση των αισθήσεων.

METAXA & THE CLUMSIES : ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ένα σκάφος. Ένα νησί. Τρεις εκδηλώσεις. Ένα πλήρωμα πέντε κορυφαίων διεθνών μπάρμαν επιβιβάζεται σε ένα κλασικό ιστιοπλοϊκό σκάφος για ένα ταξίδι στην Κρήτη, σταματώντας σε τρεις εκπληκτικές τοποθεσίες για τρεις μοναδικές εμπειρίες.

  • 1η στάση: Εξερεύνηση της κρητικής φύσης στον ορμό Δαίος με τον Philip Bischoff.

Ένα αποκλειστικό κόκτειλ πάρτυ στο ηλιοβασίλεμα στον παρθένο όρμο του Δαίος στον Άγιο Νικόλαο με τον φιλοξενούμενο Philip Bischoff, επικεφαλής μπάρμαν του Manhattan Bar στη Σιγκαπούρη και Διευθυντή Ποτών του Four Seasons Asia Pacific με έδρα την Μπανγκόκ, από τον Απρίλιο του 2019.

  • 2η στάση: Εξερεύνηση του κρητικού εδάφους στο Αγρόκτημα Πεσέσκι με τον Βασίλη Κυρίτση και τον Νίκο Μπακουλή.

Ένα μοναδικό στο είδος του κοκτέιλ με τους μπάρμαν του The Clumsies στο μυστικό και απομακρυσμένο βιολογικό αγρόκτημα Πεσέσκι, χτισμένο μέσα στα βουνά. Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κοκτέιλ με την υπογραφή ΜΕΤΑΞΑ με βότανα της Κρητικής γης.

  • 3η στάση: Εξερεύνηση της κρητικής νυχτερινής ζωής στο λιμάνι των Χανίων με την Jillian Vose και τον Shingo Gokan.

Η Κρητική γευστική εμπειρία στο εκπληκτικό λιμάνι των Χανίων ακολουθούμενη από ένα κοκτέιλ πάρτυ στο Café Boheme, με τους Shingo Gokan από το Speak Low Shanghai και Jillian Vose από το The Dead Rabbit NYC, να αναδεύουν τα κόκτειλ με την υπογραφή METAXA.

Εμπνευσμένοι από τα θαύματα της Κρήτης, κάθε μπάρμαν θα αποκαλύψει πέντε μοναδικά κοκτέιλ με την υπογραφή METAXA 12 Stars σε κάθε μαγευτική τοποθεσία. Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους διεθνείς μπάρμαν με μοναδικά στο είδος τους κοκτείλ συνοδευόμενη με τις τρεις μαγευτικές τοποθεσίες.

Οι εκδηλώσεις είναι επίσης ανοιχτές για το κοινό που θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μια μοναδική εμπειρία. Αν τυχαίνει να βρίσκεστε στην Κρήτη την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί το METAXA. «Η εκδήλωση του περασμένου έτους ήταν καταπληκτική. Ήμασταν περήφανοι που αποτίσαμε φόρο τιμής στις ελληνικές ρίζες και την ψυχή μας, αποκαλύπτοντας την αυθεντικότητα του Πρωτότυπου Ελληνικού Πνεύματος στους πιο εικονικούς προορισμούς των Κυκλάδων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε το ταξίδι το 2019, καλώντας τους επισκέπτες μας να ανακαλύψουν ένα άλλο θαύμα της Ελλάδας: την Κρήτη.» Stephanie Ancel, Διευθύνων Σύμβουλος του Οίκου Μεταξά. «Η Κρήτη έχει πολλά να προσφέρει μεταξύ της απαράμιλλης γαστρονομίας, της πλούσιας κουλτούρας της και των υπέροχων τοπίων. Ανυπομονούμε να τονίσουμε την παγκοσμίως φήμης Κρητική φιλοξενία με μοναδικές εμπειρίες ποτών.» Λευτέρης Γεωργόπουλος, Συνιδρυτής τουThe Clumsies.

ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Μια πανδαισία των αισθήσεων

Πατήστε το πόδι σας στην Κρήτη και ξεκινήστε ένα αισθησιακό ταξίδι μέσα από άγρια φαράγγια, εκπληκτικά βουνά και παραλίες λευκής άμμου. Συνδυάζοντας τις επιρροές από την Ανατολή και τη Δύση, το νησί αντιπροσωπεύει ένα ζωντανό διαπολιτισμικό μείγμα που άφησαν πίσω τους οι Βενετοί και Βυζαντινοί. Είναι εδώ που διαδραματίζεται η μυθική ιστορία του Θησέα και του Μινώταυρου. Ελιχθείτε μέσα στα στενά σοκάκια των Χανίων και του Ρεθύμνου και δημιουργείστε το δικό σας Κρητικό λαβύρινθο μέσα στα κάστρα, ένα σύμβολο της πλούσιας ιστορίας του νησιού, δεύτερο μόνο στην γαστρονομία του. Είτε είναι σαλιγκάρια με δεντρολίβανο, μια απλή σαλάτα Ντάκος ή ένα δείγμα της τοπικής Γραβιέρας, η ποικιλία πιάτων της Κρήτης έχει οδηγήσει σε ένα ακμάζων γαστρονομικό σκηνικό. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην τελειοποίηση των προϊόντων του νησιού από την εποχή των αρχαίων. Το Κρητικό ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο αγνά του κόσμου, ενώ η παράδοση του κρασιού χρονολογείται πάνω από 4000 χρόνια. Η «Κρητική φιλοξενία» είναι τόσο πλούσια και γενναιόδωρη όσο και το εκτεταμένο τοπίο της. Ενώ οι παραδόσεις του νησιού είναι ξεχωριστές, πλούσιες στη λαϊκή μουσική και τους  παραδοσιακούς χορούς, οι ντόπιοι είναι πάντα ευτυχείς να τα μοιραστούν, με την επιθυμία να μεταφέρουν κάποια από τη μαγεία του νησιού στους επισκέπτες του.

METAXA 12 STAR

Το μοναδικό κεχριμπαρένιο ποτό

Από το 1888, ο Οίκος Metaxa βρίσκεται σε ένα ταξίδι για να προσφέρει ένα μοναδικό κεχριμπαρένιο ποτό. Απολαύστε τη μοναδική γεύση των Μοσχάτων Σάμου, παλαιών αποσταγμάτων κρασιού και μεσογειακών βοτάνων για μια έντονη απαλότητα.

Δημιουργία του Metaxa Master, Κωνσταντίνου Ράπτη, το METAXA 12 Stars προσφέρει μοναδική γεύση. Ο αυθεντικός χαρακτήρας του ποτού συνδέεται ακαταμάχητα με την ιδέα ενός ταξιδιού. Αυτό που έχει σημασία με το METAXA 12 Stars, είναι η αρχή της ανακάλυψης. Το βλέπετε, το ακούτε, το νιώθετε. Δεν πίνετε το METAXA 12 Stars, το εξερευνείτε! Αυτό το αυθεντικό ταξίδι αποκαλύπτεται στα κοκτέιλ με την υπογραφή METAXA που δημιουργήθηκε από το πλήρωμα των μπάρμαν του ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

THE CLUMSIES, Η φωνή της Ελληνικής ζωντάνιας

Οι επικεφαλείς του The Clumsies, Λευτέρης Γεωργόπουλος, Θάνος Τσουνάκας και Γιώργος Καίσαρης,  είναι τρεις επιχειρηματίες στον τομέα της φιλοξενίας.

Ως κορυφαίο μπαρ υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα (που αναγράφεται στο 7ο καλύτερο μπαρ στον κόσμο), το The Clumsies της Αθήνας είναι γνωστό για τα δημιουργικά του κοκτέιλ από τους καλύτερους διεθνείς μπάρμαν του είδους. Το The Clumsies άνοιξε το νέο του μπαρ Senios, τον Οκτώβριο του 2018, που εξειδικεύεται στη δημιουργία κοκτέιλ υπογραφής από τους βραβευμένους παγκοσμίου φήμης μπαρμαν - Βασίλη Κυρίτση και Νίκο Μπακούλη. Το μπαρ αναπαράγει τη ζεστή ατμόσφαιρα των παλιών ελληνικών καφενείων με μοντέρνο και σύγχρονο τρόπο. Η καρδιά του Senios βρίσκεται στα αυθεντικά βαρέλια που κυριαρχούν στο πίσω μέρος του μπαρ. Μπορείτε να ζητήσετε ένα Senios Barrel No 1 ή ένα Old Fashioned, δύο αποκλειστικά κοκτέιλ με την υπογραφή METAXA που δημιουργήθηκαν από το METAXA 12 Stars που ωρίμασε στο μικρό βαρέλι πίσω από το μπαρ.

ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ με την ομάδα του The Clumsies.

Για να συμπληρώσετε την εξαιρετική φύση της Κρήτης με τη ζωντάνια της Αθήνας, βιώστε τον απόλυτο ελληνικό τρόπο ζωής και την φιλοξενία στο μπαρ The Clumsies την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Ζητήστε από την ομάδα του The Clumsies να δημιουργήσει ένα από τα κοκτέιλ του ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Οδός Πραξιτέλους 30, Αθήνα 105 61

Σχετικά με τον Οίκο Μεταξά

Από το 2000, ο Οίκος Μεταξά είναι με υπερηφάνεια μέρος του ομίλου Rémy Cointreau. Σήμερα, ο Οίκος Μεταξά αποτελεί βασικό εμπορικό σήμα σε παγκόσμια high-end κεχριμπαρένια ποτά και επεκτείνει την παρουσία του σε όλο τον κόσμο. Ο οίκος METAXA εξάγει σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως. Ο οίκος METAXA κατατάσσεται στην 20η θέση  κεχριμπαρένιων ποτών στην Ευρώπη και στην 1η θέση στην Ελλάδα.

Μάθετε περισσότερα στο  Instagram: @metaxa.official

Facebook: METAXA #metaxa #dontdrinkexplore

#ExploreGreece #METAXAxTheClumsies

Μάθετε περισσότερα στο metaxa.com

Σχετικά με τους φιλοξενούμενους διεθνείς μπάρμαν

Philip Bischoff Manhattan Bar-Σιγκαπούρη, Διευθυντής Ποτών Four Seasons hotel Bangkok-Θαϋλάνδη

Ξεκινώντας σε ηλικία 23 ετών, ο Philip δημιουργούσε κοκτέιλ στο Le Lion - Bar de Paris, στο οποίο απονεμήθηκε το βραβείο Καλύτερου νέου διεθνές μπαρ από το Tales of the Cocktail. Υπήρξε στο πηδάλιο του Amano στο Βερολίνο το 2013, όταν κέρδισε τον περίφημο τίτλο του Καλύτερου μπαρ ξενοδοχείου και καλύτερης ομάδας στα Βραβεία Mixology Bar. Το 2015, ο Philip εντάχθηκε στο βραβευμένο Manhattan Bar στο Regent Singapore και πρωταγωνιστούσε στη σειρά Friends of Manhattan, ενθαρρύνοντας τις συνεργασίες μεταξύ των εταίρων της βιομηχανίας, φιλοξενούμενους αποσταγματοποιούς και μπάρμαν από όλο τον κόσμο. Από τον Απρίλιο του 2019, ο Philip είναι ο Διευθυντής Ποτών για το Four Seasons Hotel Asia Pacific, στην Μπανγκόκ.

Shingo Gokan Speak Low Bar, Σαγκάη-Κίνα  

Από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του στο Τόκιο το 2001, ο Shingo Gokan κέρδισε μια σπάνια διάκριση: την άδεια "Venenciador" / Sherry Sommelier στην Ισπανία. Εργάστηκε ως επικεφαλής μπάρμαν και διευθυντής μπαρ στο Angel’s Share της Νέας Υόρκης. Έγινε ο πρώτος φιλοξενούμενος μπάρμαν στο American Bar στο ξενοδοχείο Savoy στο Λονδίνο. Σήμερα διευθύνει το Speak Low, το 20ο καλύτερο μπαρ στον κόσμο.

Jillian Vose The Dead Rabbit NYC – ΗΠΑ

Η Jillian Vose ανακυρήχθηκε μια από τους 10 Καλύτερους Αμερικανούς Μπάρμαν στα βραβεία «Spirited Awards» από το Tales of Cocktail το 2017. Βοήθησε να ανοίξει το Maison Premiere και το Clover Club στο Μπρούκλιν και έγινε η Διευθυντής Μπαρ στο Death & Co και στη συνέχεια κέρδισε το βραβείο Ανερχόμενων Αστέρων 2013 από το Star Chefs. Επίσης, έλαβε το πιστοποιητικό του Master Somellier στη Βοστώνη και τελικά εντάχθηκε στο The Dead Rabbit στο Lower Manhattan ως διευθυντής μπαρ και διευθυντής ποτών. Χάρη στο ταλέντο της, το μπαρ κέρδισε οκτώ Spirited Awards από τo Tales of the Cocktails και κατατάχθηκε το No.18 Καλύτερο μπαρ του 2018, από το World’s Best Bar, η υψηλότερη διάκριση στον κλάδο.

Σχετικά με τους μπάρμαν του The Clumsies

Βασίλης Κυρίτσης

Το 2012, ο Βασίλης κέρδισε το βραβείο Παγκόσμιας κλάσης Ελλήνων μπάρμαν της χρονιάς, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης στους Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους τελικούς. Μετά από αυτή την επιτυχία, επιδίωξε το πάθος του, πρώτα στο Gin Joint της Αθήνας και στη συνέχεια στο θρυλικό Drink Factory του Λονδίνου. Το 2014 εντάχθηκε στο The Clumsies.

Νίκος Μπακουλής

Ο Νικος ασχολείται με τη βιομηχανία των μπαρ τα τελευταία 12 χρόνια. Δούλευε στο Picadilly and Spitaki Cocktail Bars στη Θεσαλονίκη προτού ενταχθεί στη διάσημη ομάδα Gin Joint της Αθήνας. Το 2011, του απονεμήθηκε ο τίτλος Μπάρμαν της Χρονιάς στην Παγκόσμια Κατάταξη της Ελλάδας. Από το 2016, ο Νίκος είναι μπάρμαν και συνιδιοκτήτης του The Clumsies, το οποίο θεωρεί ευτυχώς «την πιο δημιουργική δουλειά στον κόσμο».

Sponsored Content

Tags metaxa, the clumsies, Κρητη, Ελλάδα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0197 s (253 Queries.) // Parse time: 0.3191 s // Total time: 2.3388 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X