Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στη διατροφή σου και δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ!


Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στη διατροφή σου και δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ!

Μάθε τι πρέπει να αλλάξεις όσον αφορά στις συνήθειες σου με το φαγητό!

Έχεις καθόλου σκεφτεί τι ακριβώς είναι αυτό που δεν σε αφήνει στιγμή να κοιμηθείς ή σου προκαλεί ανήσυχο ύπνο-ναι, στριφογυρνάς συνεχώς και την επόμενη ημέρα αισθάνεσαι μονίμως κουρασμένη; Μπορεί να είναι το άγχος και οι σκέψεις που δεν σε αφήνουν να ηρεμήσεις, αλλά μπορεί και να έφαγες ή να ήπιες κάτι από τα παρακάτω…

Καφεΐνη

Ας μην κρυβόμαστε, εκτός από τη γεύση επιδιώκεις και να μείνεις σε επαγρύπνηση για περισσότερη ώρα, ώστε να ανταπεξέλθεις στις καθημερινές σου υποχρεώσεις. Ο περιορισμός της καφεΐνης και ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες είναι η καλύτερη λύση.

Καυτερά φαγητά

Τα καυτερά φαγητά μπορεί να είναι ιδανικά για την καύση λίπους, αλλά θα πρέπει να καταναλώνονται περίπου 2-3 ώρες πριν από τον ύπνο για να αποφύγεις τις ενοχλητικές καούρες.

Ντομάτες (και γενικότερα όξινες τροφές)

Όπως και με τα καυτερά φαγητά, το ίδιο ισχύει και για όσες τροφές ίναι όξινες. Μπορούν να προκαλέσουν καούρες και δυσπεψία και γι’αυτό είναι καλό να καταναλώνονται 2-3 ώρες πριν από τον ύπνο, σε όποια μορφή κι αν υπάρχουν στο τραπέζι σου.

Νερό (και άλλα υγρά)

Ενώ το νερό ωφελεί τον ύπνο, θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, καθώς η μεγάλη ποσότητα νερού μπορεί να διακόψει τον ύπνο σου κατά τη διάρκεια της νύχτα για ευνόητους λόγους.

Αλκοόλ

Μπορεί αν σου προκαλεί έκπληξη γιατί είναι γνωστό ότι το αλκοόλ σου προκαλεί υπνηλία. Πέρα απ’ αυτό όμως, όχι μόνο αφυδατώνει τον οργανισμό σου, αλλά σου προκαλεί και ανήσυχο ύπνο, αφού παρεμποδίζει την φάση REM.

Γλυκά (και γενικά τροφές υψηλές σε περιεκτικότητα ζάχαρης)

Η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα με αποτέλεσμα να σου προκαλεί αϋπνία. Αντί για γλυκό προτίμησε ένα φρούτο πριν κοιμηθείς.

Τυραμίνη

Η Τυραμίνη είναι ένα αμινοξύ που έχει συνδεθεί με την εγρήγορση και βρίσκεται σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως τα τυριά Παρμεζάνα & Romano, η σάλτσα σόγιας και τεργιάκι, το τόφου, το προσυσκευασμένο κρέας και η μπύρα.

Μεγάλα γεύματα

Για να προλάβει να τεθεί σε λειτουργία η διαδικασία της πέψης, καλό είναι να τρως 3-4 ώρες πριν από τον ύπνο. Ειδικά αν πρόκειται για μεγάλα γεύματα, που θα σου προκαλέσουν πολύ ανήσυχο ύπνο, αλλά θα ταράξουν και τον μεταβολισμό σου, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ύπνου θα πρέπει να βρίσκεται σε παύση.

Πηγή: faysbookgr
 
 

Tags Διατροφή, ύπνος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4273 s (249 Queries.) // Parse time: 0.2704 s // Total time: 2.6977 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X