Επτά τροφές που πρέπει να αποφύγεις αν έχεις αϋπνίες!


Επτά τροφές που πρέπει να αποφύγεις αν έχεις αϋπνίες!

Μια από τις αιτίες που δεν σε αφήνουν να κλείσεις μάτι, είναι και το φαγητό που κατανάλωσες λίγο πριν να ξαπλώσεις.

Πόσες φορές έμεινες ξάγρυπνος μέχρι τα ξημερώματα και μετρούσες τις ώρες που έμειναν μέχρι να κτυπήσει το ξυπνητήρι; 

Ποιος μπορεί να φταίει; Εσύ, με το φαγητό που κατανάλωσες πριν ξαπλώσεις στο κρεβατάκι σου. Επιστημονικά λοιπόν, το φαγητό που κατανάλωσες πριν πέσεις για ύπνο ίσως να είναι αυτό που δεν σε αφήνει να κλείσεις μάτι. Δες ποιες τροφές σου προκαλούν αυπνία όπως δημοσίευσε το tlife.gr.

Κόκκινο Κρέας

Μπορεί μία ζουμερή και ζεστή μπριζόλα να φαντάζει το ιδανικότερο γεύμα της ημέρας, όμως γιατί να το απολαύσεις το βράδυ, όταν μπορείς κάλλιστα το μεσημέρι; Η, πλούσια σε σίδηρο, τροφή, περιέχει, επίσης αρκετή πρωτεΐνη και λίπος, οι οποίες (δυστυχώς, για εσένα, που τρως το φαγητό σου μετά τις 9) χωνεύονται αρκετά αργά και επιβαρύνουν τον οργανισμό σου με επιπλέον δουλειά. Και δουλειά… βαριά. Μόλις, πας για ύπνο, αυτό το βάρος θα κάνει τη νύχτα σου δύσκολη.

Παγωτό

“Μα είναι δυνατόν σε μία τόσο ζεστή περίοδο, να μη φάω παγωτό;”. Και στον εαυτό μου το λέω, για να το ακούσω – μη φανταστείς. Γιατί, είναι λίγο έως πολύ δύσκολο να έχεις το παγωτάκι στην κατάψυξη σου και να βάζεις ένα γιγαντιαίο stop στη διάθεση σου να το καταναλώσεις. Και δεν είναι μόνο η ζάχαρη, που θα σε κρατήσει για αρκετή ώρα ξύπνια, αλλά και τα λιπαρά που θα φορτώσεις στο σώμα σου, αφού τη νύχτα θα είναι αδύνατο το σώμα σου να τα κάψει.

Δημητριακά

Μπορεί να αποτελεί μία από τις πιο ιδανικές επιλογές για το πρωινό σου, όμως το βράδυ μπαίνει στη λίστα με τα απαγορευμένα. Πλούσια σε υδατάνθρακες, οι μικρές αυτές νιφάδες θα σου δώσουν ενέργεια, η οποία, δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται στο στομάχι σου, αργά το βράδυ. Γιατί, αφού δεν θα καεί, θα αποθηκευτεί ως λίπος.

Πατατάκια

και κάθε λογής παρόμοιο snack. Από nachos μέχρι τα… τυρογαριδάκια. Όλα αυτά τα επεξεργασμένα τρόφιμα, πέρα από τα άφθονα βλαβερά λιπαρά, είναι γεμάτα με αλάτι, το οποίο και σου προκαλεί κατακράτηση υγρών και εμποδίζει τους μύες σου να χαλαρώσουν. Δηλαδή, χαλάρωση… είδος προς εξαφάνιση. Και ο ύπνος; άστατος.

Καυτερό φαγητό

Ίσως, το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφύγεις, αν θες να κλείσεις τα μάτια σου απόψε. Τα καυτερά φαγητά προκαλούν την έκρηξη οξέων, τα οποία, με τη σειρά τους, προκαλούν καούρες και φουσκώματα. Αποτέλεσμα; το στομάχι σου (και εσύ η ίδια) να ζήσετε βραδινές περιπέτειες.

Σοκολάτα

Τι και αν ο διαιτολόγος σου πρότεινε να τρως μαύρη σοκολάτα, γιατί έχει λιγότερες θερμίδες; Ακόμα, και τη μαύρη σοκολάτα, δεν μπορείς να τη βάλεις στο στομάχι σου, μετά τη δύση του ηλίου, γιατί, ναι μεν περιέχει μικρή ποσότητα ζάχαρης, αλλά στη θέση της έχει εισέλθει η καφεΐνη. Με τη σειρά της, η τελευταία θα σε τονώσει, σε μία στιγμή που αυτό που θες είναι το ακριβώς αντίθετο.

Πίτσα

Ακόμα και ένα κομμάτι. Σε κοιτάει από το ψυγείο, την κοιτάς και εσύ. Έτσι, ακριβώς, όπως είσαι, κλείνεις την πόρτα του ψυγείου, και ξεχνάς τη (λαχταριστή, κατά άλλα) πίτσα. Και, εμπιστεύσου με, τα λιπαρά δεν είναι το πρόβλημα, μπροστά στην απίστευτη καούρα που θα εμποδίσει κάθε ποθητό όνειρο.

Tags ύπνος, Διατροφή, υγεια, τροφες, φαγητο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8604 s (280 Queries.) // Parse time: 0.3499 s // Total time: 3.2103 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X