H πιο hip γέφυρα είναι η Golden Bridge!


H πιο hip γέφυρα είναι η Golden Bridge!

Η Golden Bridge βρίσκεται ψηλά στα δάση της περιοχής Ba Na Hill στο Βιτενάμ και μοιάζει να στηρίζεται σε δύο τεράστια πέτρινα χέρια που βγαίνουν από την πλαγιά του βουνού.

Η περιοχή Ba Na Hill ήταν η αγαπημένη της αστικής τάξης στην εποχή της γαλλικής αποικιοκρατίας. Βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, περίπου 1000 μέτρα, χαρακτηρίζεται από οργιώδη βλάστηση, ενώ συχνά καλύπτεται από ομίχλη που κάνει το τοπίο να μοιάζει πως κρέμεται κάπου μεταξύ ουρανού και γης. 

Σε αυτό ακριβώς το σκηνικό βρίσκεται η Golden Bridge, το project που έχει σχεδιάσει το γραφείο TA Landscape Architecture και έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο της διεθνούς αρχιτεκτονικής κοινότητας αλλά και των επισκεπτών της περιοχής. 

Η γέφυρα ενώνει δύο σταθμούς τελεφερίκ, "αγκαλιάζοντας" μια απόκρημνη πλαγιά. Τα δύο τεράστια πέτρινα χέρια που μοιάζουν να τη στηρίζουν ξεπροβάλλουν από το βουνό σαν χέρια ενός υπερφυσικού, θείου όντος που την προσφέρει στην ανθρωπότητα. Αυτό άλλωστε είναι το concept πίσω από την κατασκευή της. Ένα σχόλιο για τη σχέση ανάμεσα στη φύση, το Θεό, τους ανθρώπους. Όπως λένε οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες 

Συνήθως οι θεότητες παρουσιάζονται ως υπερμεγέθη, υπερφυσικές εικόνες των ανθρώπων. Γι' αυτό δύο υπερμεγέθη χέρια μοιάζουν να προσφέρουν τη γέφυρα στους ανθρώπους, σαν δώρο από τη φύση 

Σε κάθε περίπτωση η Golden Bridge έχει τονώσει σημαντικά την τουριστική κίνηση της περιοχής που ήδη ξεπερνάει τα 2 εκατομμύρια τουρίστες.

Με πληροφορίες από το Casa Viva gr. 

Tags golden bridge, βιετναμ, Αρχιτεκτονική


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0002 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0310 s // Total time: 0.0312 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X