Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αποβολής και παλίνδρομης κύησης


Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αποβολής και παλίνδρομης κύησης

Η πρόωρη διακοπή της εγκυμοσύνης στα αρχικά στάδια μπορεί να οφείλεται σε αποβολή ή παλίνδρομη κύηση.

Η απώλεια ενός εμβρύου πριν από τις 24 εβδομάδες της κύησης ονομάζεται αποβολή. Η πιο συχνή περίοδος όπου πάει κάτι στραβά σε μια εγκυμοσύνη είναι οι πρώτες ημέρες και εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Πολλές πρόωρες αποβολές δεν ανιχνεύονται καν. Εάν μάλιστα η περίοδός σου έρθει όπως πάντα, όπως είναι πιθανό να συμβεί αν η αποβολή γίνει τις πρώτες ημέρες, πιθανότατα δε θα καταλάβεις ποτέ ότι ήσουν έγκυος και απέβαλες. Σύμφωνα με το shape.gr και τον Μαιευτήρας-Ενδοσκοπικός / Χειρουργός-Γυναικολόγος, Στέφανος Χανδακάς, αυτό όμως που θα πρέπει να θυμάσαι είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες που έχουν μια αποβολή την επόμενη φορά έχουν μια κανονική, υγιή εγκυμοσύνη.

Αποβολή ή παλίνδρομη κύηση;

Τα συμπτώματα της αποβολής: Τα συνηθισμένα της συμπτώματα είναι η αιμορραγία, ο πόνος χαμηλά στην περιοχή, οι κράμπες, αλλά και ο πόνος στη μέση.
Παλίνδρομη ονομάζεται η κύηση που συνεχίζεται χωρίς όμως να εξελίσσεται φυσιολογικά. Στην παλίνδρομη κύηση ο αμνιακός σάκος μπορεί να είναι κενός (ανεμβρυονικός σάκκος- blighted ovum) ή το έμβρυο να μην καταφέρει να ζήσει μετά τις πρώτες 20 εβδομάδες της κύησης.

Τα συμπτώματα της παλίνδρομης: Η γυναίκα μπορεί να μην αντιληφθεί την επιπλοκή, καθώς δεν εκδηλώνονται τα τυπικά συμπτώματα αποβολής, όπως κολπική αιμορραγία και πόνος στην κοιλιακή χώρα.

Τα στατιστικά μιλούν

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA), το 12% έως 15% όλων των κλινικά τεκμηριωμένων κυήσεων καταλήγουν σε αποβολή. Επίσης, τουλάχιστον το 30-60% όλων των συλλήψεων θα τερματιστούν μέσα στις πρώτες 12 εβδομάδες της κυοφορίας. Στο 50% των περιπτώσεων η γυναίκα δεν έχει προλάβει καν να συνειδητοποιήσει ότι είναι έγκυος. Ο κίνδυνος αποβολής αυξάνεται με τον αριθμό των προηγούμενων διακοπών κύησης, αλλά συνήθως είναι μικρότερος από 50%.

Tags αποβολη, πολινδρομη κυηση, ΚΥΗΣΗ, γυναίκα, εγκυμοσύνη, παιδι, γυναικολογικά


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0052 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0288 s // Total time: 0.0340 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X