Μήνας υγείας του μαστού, φροντίζω το στήθος μου


Μήνας υγείας του μαστού, φροντίζω το στήθος μου

H Πλαστικός Χειρουργός, Δρ. Γεωργία Κουλέρμου μας μιλά για την πρόληξη του Καρκίνου του Μαστού και τι πρέπει να κάνουμε ως γυναίκες.  

 

Ο μαστός είναι  πολύτιμο όργανο τόσο γιατί επιτελεί μια σημαντική λειτουργία όσο και επειδή χαρακτηρίζει τη θηλυκότητά μας.

Με τον ίδιο τρόπο που μας ενδιαφέρει η φυσική του κατάσταση, αν είναι μικρός, μεγάλος, πεσμένος, πρέπει να μας ενδιαφέρει και η υγεία του.

Ο Οκτώβριος είναι διεθνώς ο μήνας υγείας του μαστού μας. Είναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν τώρα που όλες οι εκδηλώσεις μας το θυμίζουν να προβούμε στις απαραίτητες ετήσιες μας εξετάσεις.

Εκτός από την αυτοψηλάφηση που είναι μια συνήθεια την οποίαν απαραίτητα πρέπει να υιοθετήσουμε, μια φορά τον χρόνο πρέπει να κάνουμε την μαστογραφία και το υπερηχογράφημα μας.

Ξεκινάμε αυτές τις εξετάσεις στην ηλικία 38-40 και τις εντάσσουμε στο ετήσιο πρόγραμμά μας. Αν υπάρχει ιστορικό καρκίνου του μαστού στην οικογένεια τότε οι εξετάσεις μπορεί να αρχίσουν νωρίτερα ανάλογα με τις οδηγίες του γιατρού μας.

Φυσικά αν κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ των δυο μαστογραφιών εντοπίσουμε κάτι στο μαστό μας, τότε θα πρέπει να επισκεφτούμε το γιατρό μας ανεξάρτητα αν δεν είναι η προγραμματισμένη χρονική στιγμή.

Τι είναι αυτό που θα δούμε για να ανησυχήσουμε;

  • Εισολκή των θηλών.
  • Έκκριμα από τις θηλές.
  • Αλλαγή στο σχήμα του μαστού.
  • Κοκκινίλα σε κάποιο σημείο ή και σε ολόκληρο το μαστό.
  • Φούσκωμα στη περιοχή της μασχάλης.

Η φροντίδα του μαστού μας και η σωστή ετήσια παρακολούθηση του θα μας βοηθήσει να προλάβουμε παθολογικές καταστάσεις που θα ταλαιπωρήσουν τη ζωή μας.

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Τηλ. 00357 99657810

www.georgiakoulermou.com

Instagram: dr. georgiaKoulermou

Facebook: Dr. Georgia Koulermou

Tags καρκινος, καρκίνος του μαστού, στηθος, υγεια, πλαστικός χειρουργός, δρ. γεωργια κουλερμου, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8581 s (280 Queries.) // Parse time: 0.3831 s // Total time: 3.2411 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X