Οκτώ λάθη που κάνεις στο περπάτημα και δεν αδυνατίζεις


Οκτώ λάθη που κάνεις στο περπάτημα και δεν αδυνατίζεις

Mία μικρή λίστα με τα λάθη που κάνεις και μετά βλέπεις τα πόδια σου κουρασμένα και καταπονημένα.

Αναμφίβολα η πιο εύκολη γυμναστική που μπορούμε να κάνουμε δεν είναι άλλη από το περπάτημα. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως με το τρέξιμο δεν καις περισσότερες θερμίδες από το περπάτημα. Ούτε, βέβαια, και λιγότερες. Το πόσο βάρος θα χάσεις εξαρτάται από τη διάρκεια της άσκησης κι όχι από το αν θα τερματίσεις τα 5 χιλιόμετρα σε χρόνο Usain Bolt. Άλλωστε, η ουσία δεν είναι αυτή. Το νόημα βρίσκεται στο να απολαμβάνεις την προπόνηση που κάνεις. Γιατί, αν ακόμα και η σκέψη σου προκαλεί απέχθεια, τότε αποτέλεσμα δε θα δεις.

Πέρα από τη διάθεση, απαραίτητο εφόδιο για κάθε άσκηση είναι να την εκτελείς σωστά. Δε θέλουμε ούτε κράμπες, ούτε πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος, ούτε παραπάνω (από το αναμενόμενο) κούραση. Όσο αθώο και εύκολο κι αν σου φαίνεται το περπάτημα, στην πραγματικότητα, δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Έρευνες έχουν δείξει ότι σχεδόν το 60% του πληθυσμού περπατά λάθος. Το tlife.gr δημοσίευσε μία μικρή λίστα με τα λάθη που (ίσως) κάνεις και εσύ και μετά βλέπεις τα πόδια σου κουρασμένα και καταπονημένα.

  1. Ανοίγεις υπερβολικά το βηματισμό. Δε χρειάζεται να κάνεις υπερβολικά μεγάλα βήματα, λες και είσαι ο μεγαλοπόδης του χωριού και της πόλης. Περπάτα σε φυσιολογικό ρυθμό, όπως όταν είσαι έξω με τις φίλες σου. Από τη μία, ρίχνεις όλο το βάρος στις φτέρνες σου (με αποτέλεσμα να καταπονούνται) και από την άλλη επιβαρύνεις σε υπερβολικό βαθμό τη γάμπα του ποδιού που πατάς με ένταση στο έδαφος.
  2. Κοιτάς κάτω. Είτε επειδή ψάχνεις τα ακουστικά που σου έπεσαν από την τσέπη, είτε επειδή βρήκες κάτι που είχες χάσει πριν από καιρό, είτε επειδή είσαι εσωστρεφής. Οπουδήποτε και αν εντοπίζεις την αιτία, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: Ο αυχένας σου θα πιαστεί (ειδικά, αν έχεις ευαισθησία) και οι ώμοι σου θα καταπονηθούν.
  3. Φοράς λάθος παπούτσια. Και, τις περισσότερες φορές, δεν το συνειδητοποιείς καν. Θέλεις, όσο το δυνατόν, πιο flat παπούτσια. Ξέρω ότι οι τεράστιοι πάτοι είναι στη μόδα, όμως, στη δική σου περίπτωση, δε θα σε βοηθήσουν και πολύ. Υστερόγραφο: το παπουτσάκι να είναι οπωσδήποτε αθλητικό.
  4. Φοράς πολλά ή λίγα ρούχα. Πριν βγεις, ρίξε μία ματιά στον καιρό. Θα σου πάρει ένα λεπτό – το κάνεις όλη την ημέρα, εφάρμοσε το και την κατάλληλη στιγμή. Ειδικά, αυτή την περίοδο, διπλοτσέκαρε το, γιατί ο καιρός είναι πιο άστατος και από το ομώνυμο τραγούδι.
  5. Ξεκινάς κακόκεφη. Γιατί, στο μυαλό σου το έχεις συνδέσει με την υποχρεωτική γυμναστική. Η πείρα, πάντως, έχει δείξει ότι άμα ξεκινήσεις με τη σκέψη στο ζόρι, θα περπατήσεις πέντε, άντε επτά λεπτά. Δέκα ούτε κατά διάνοια.
  6. Δε χρησιμοποιείς τα χέρια σου. Τα θεωρείς περιττά. Όμως, σου εξασφαλίζουν και καλύτερη ισορροπία (δεν είναι και όλες οι επιφάνειες στο λεκανοπέδιο λείες) και ρυθμό. Έλα στο ρυθμό μαζί του, λοιπόν.
  7. Κάνεις την ίδια διαδρομή κάθε μέρα. Ε, το μάτι σου θέλει να δει και κάτι άλλο. Άλλα χρώματα, άλλο τοπίο, άλλες εικόνες. Δοκίμασε ένα διαφορετικό δρομάκι ή μία άλλη τοποθεσία. Και, θα είσαι πιο happy και από τον Pharrell.
  8. Έχεις την ίδια playlist. Βάλε λίγη φαντασία στις μουσικές σου επιλογές. Πλούσιο το ελληνικό και ξένο πεντάγραμμο και οι επιλογές πολλές…

Tags περπατημα, γυμναστικη, fitness, υγεια, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0492 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3337 s // Total time: 2.3829 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X