Πώς να διορθώσεις τις ατέλειες της μύτης σου χωρίς νυστέρι


Πώς να διορθώσεις τις ατέλειες της μύτης σου χωρίς νυστέρι

Η Πλαστικός Χειρουργός, Δρ. Γεωργία Κουλέρμου μας εξηγεί ποια τεχνική μπορεί να διορθώσει τις ατέλειες της μύτης χωρίς.

Πολλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι με το σχήμα της μύτης τους, είτε γιατί παρουσιάζει μικρές ατέλειες, είτε γιατί υπάρχουν έντονα στοιχεία δυσμορφίας. Η κλασσική ρινοπλαστική επέμβαση μπορεί να διορθώσει το σχήμα της μύτης όπως και τη δυσκολία στην αναπνοή, αν υπάρχει. Μικρότερα προβλήματα όμως και λεπτομέρειες μπορούν να αντιμετωπιστούν με αναίμακτο τρόπο χωρίς νυστέρι.

Όταν λέμε ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι εννοούμε τη διόρθωση των ατελειών της μύτης χωρίς χειρουργική επέμβαση, με τη χρήση ενέσιμων υλικών γεμίσματος (fillers), τα οποία εγχύονται κάτω από το δέρμα της μύτης, αλλάζοντας το σχήμα της.

Η διόρθωση της δυσμορφίας μιας μύτης χωρίς χειρουργείο - μόνο με τη χρήση υαλουρονικού οξέως - βελτιώνει την αισθητική εικόνα της μύτης. Αυτή η τεχνική δεν μπορεί να λύσει προβλήματα όπως είναι η δυσκολία στην αναπνοή και η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος.

Αφορά κυρίως σε μύτες που είναι φυσιολογικές ή μικρές σε όγκο και οι οποίες παρουσιάζουν πρόβλημα στο σχήμα τους. Δεν αφορά σε μύτες που είναι μεγάλες και χρειάζονται σμίκρυνση. Αυτή η τεχνική δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους ανθρώπους και σε όλες τις μύτες. Η μη χειρουργική διόρθωση με υαλουρονικό οξύ αφορά συγκεκριμένες αισθητικές ατέλειες όπως ο μικρός ή μέτριος ύβος (καμπούρα), μέτριες δυσμορφίες στο ακρορίνιο, και ατέλειες στο σχήμα της μύτης.

Η διαδικασία αυτή είναι σύντομη, μπορεί να γίνει στο χώρο του ιατρείου και σχετικά ανώδυνη. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί ήπιο οίδημα και ερυθρότητα που υποχωρεί σε λίγες ημέρες.

Το αποτέλεσμα είναι κάτι που φαίνεται αμέσως αλλά ολοκληρώνεται σε μερικές βδομάδες. Η θεραπεία αυτή δεν δίνει μόνιμο αποτέλεσμα αλλά χρειάζεται επανάληψη. Συνήθως διαρκεί μέχρι ένα χρόνο. Μετά τη θεραπεία μπορεί κανείς να επιστρέψει άμεσα στην επαγγελματική και κοινωνική του ζωή.

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Τηλ. 00357 99657810

www.georgiakoulermou.com

Instagram: dr. georgiakoulermou

Facebook: Dr. Georgia Koulermou

Tags ρινοπλαστικη, Ομορφια, προσωπο, ΜΥΤΗ, πλαστικός χειρουργός, δρ. γεωργια κουλερμου, face, beauty


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9727 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4300 s // Total time: 2.4027 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X