Πέντε λόγοι που το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τη ρουτίνα εκγύμνασης σου


Πέντε λόγοι που το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τη ρουτίνα εκγύμνασης σου

Χωρίς τη συγκεκριμένη ουσία μπορεί να αποκομίσει τα οφέλη κάθε προπόνησης που πραγματοποιείς.

Αν στις γιορτές το είχες παρακάνει με το αλκοόλ και τώρα δυσκολεύεσαι να το αποχωριστεί, κράτησε, λοιπόν, στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι η αποφυγή του μόνο θετικά έχει να προσφέρει στο σώμα σου, το οποίο χωρίς τη συγκεκριμένη ουσία μπορεί να αποκομίσει τα οφέλη κάθε προπόνησης που πραγματοποιείς.

Πώς, όμως, το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τη ρουτίνα εκγύμνασης σου;

  1. Σε αφυδατώνει πριν καν ξεκινήσεις τις ασκήσεις σου. Και, πώς μετά να έχεις όρεξη να αθληθείς; Όπως αναφέρουν, χαρακτηριστικά, αρκετοί διατροφολόγοι αν το αλκοόλ ρέει στις φλέβες σου, ο καρδιακός ρυθμός θα αυξηθεί πολύ γρηγορότερα από το συνηθισμένο και η θερμοκρασία του σώματος σου θα χτυπήσει κόκκινο, καθιστώντας την άσκηση αδύνατον να πραγματοποιηθεί. Επίσης, αν είσαι θαρραλέα και αποφασίσεις να ξεκινήσεις το διάδρομο, ετοιμάσου να ιδρώσεις περισσότερο από ότι συνήθως. Αποτέλεσμα; Μετά τη γυμναστική, το σώμα σου θα είναι πιο αφυδατωμένο και το δέρμα σου πιο ξηρό από ποτέ.
  2. Ετοιμάσου για κάθε είδους μυική βλάβη. Σύμφωνα με το tlife.gr, το αλκοόλ είναι ο ένοχος, στον οποίο πρέπει να αποδώσεις την ευθύνη, όταν παθαίνεις κράμπες ή το γαλακτικό οξύ βρίσκεται σε έλλειψη, με αποτέλεσμα οι μύες να μην μπορούν να χαλαρώσουν, να αποκτήσουν όγκο και να επουλωθούν.
  3. Πολλή ζάχαρη σημαίνει αρκετά προβλήματα. Πλούσιο σε ζάχαρη ένα ποτήρι γεμάτο με αλκοόλ φορτώνει τον οργανισμό σου με υψηλά ποσοστά γλυκόζης. Η ξαφνική αύξηση της συγκεκριμένης ουσίας θέτει το σώμα σου σε μία κατάσταση φλεγμονής, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα, κατακράτηση υγρών και υπερβολική κόπωση.
  4. Ο μεταβολισμός σου… πέφτει. Χάρη στις ουσίες που εκκρίνει το αλκοόλ, το πεπτικό σου σύστημα, το στομάχι, αλλά και το έντερο σου αρχίζουν να… τεμπελιάζουν. Ο ρυθμός με τον οποίο απορροφούνται τα θρεπτικά στοιχεία μειώνονται, με αποτέλεσμα ο μεταβολισμός σου να γίνεται αργός. Και εσύ να αναρωτιέσαι γιατί, ενώ δεν τρως περισσότερο, ο αριθμός στη ζυγαριά δεν λέει να πάρει τα… κάτω του.
  5. Την επομένη του ποτού, ετοιμάσου για λιπαρές τροφές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αλκοόλ εκκρίνει μία χημική ουσία στον εγκέφαλο που ονομάζεται "γαλανίνη". Η τελευταία σε κάνει να πεινάς, να έχεις λιγούρες και στο μυαλό σου να έχεις μόνο το junk food. Γι' αυτό, λοιπόν, κάθε βραδιά που ξεκινά με ποτό, ολοκληρώνεται με κάτι λιπαρό.

Tags υγεια, ποτο, αλκοόλ, Διατροφή, Δίαιτα, Διαιτολογος, κρασι, κρασι κόκκινο, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0003 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0174 s // Total time: 0.0177 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X