Δραματικές εξελίξεις στην Τράπεζα Κύπρου


Δραματικές εξελίξεις στην Τράπεζα Κύπρου

Αποδόμηση της Τράπεζας Κύπρου με ακύρωση μετόχων. Διαβάστε το άρθρό της Πέτρας Αργυρού στο Sigma Live.

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου δεν απεδέχθη τις παραιτήσεις του Προέδρου και τεσσάρων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου.

Ανακοίνωση της Τράπεζας αναφέρει πως σήμερα υπέβαλαν τις παραιτήσεις του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Αρτέμης και τα μέλη του Βασίλης Γ. Ρολόγης, Κώστας Ζ. Σεβέρης, Άννα Διογένους και Τάκης Αράπογλου.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν απεδέχθη τις παραιτήσεις. Σύμφωνα με το Καταστατικό της εταιρείας οι παραιτήσεις θα ισχύουν μόνο εφ’ όσον δεν αποσυρθούν εντός μίας εβδομάδας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την Πέμπτη θα ανοίξουν όλα τα τραπεζικά ιδρύματα συμπεριλαμβανομένων Κύπρου και Λαϊκής. Ο αρχικός σχεδιασμός πρόβλεπε να ανοίξουν σήμερα όλες οι τράπεζες και συνεργατικά εκτός της Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου, ωστόσο, αργά το βράδυ και αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε διοικητή και υποδιοικητή στο Προεδρικό εκδόθηκε νέα ανακοίνωση με την οποία γινόταν γνωστό πως δεν ανοίγει καμία τράπεζα.

Διαβάστε στο Sigma Live τι σημαίνει αναλυτικά για τις κυπριακές τράπεζες η απόφαση στο Eurogroup και τι συμβαίνει με το επικείμενο κούρεμα των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου.

Την ίδια ώρα διαβουλεύσεις με στόχο την ολοκλήρωση των τεχνικών πτυχών της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας με το Eurogroup αρχίζουν αυτή την εβδομάδα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Οι επικεφαλής της Τρόικα Μάρτεν Φέρβεϊ (Κομισιόν), Ισαμπέλ φον Κέπεν Μέρτες (ΕΚΤ) και Ντέλια Βελκουλέσκου αναμένεται να συνεχίσουν τις επαφές με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ολοκληρωθεί το κυπριακό μνημόνιο έπειτα από την συμφωνία - πλαίσιο που επιτεύχθηκε τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες. Στις συζητήσεις αναμένεται να τεθεί και το τελικό ποσό του κουρέματος των καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου.

Όλες οι εξελίξεις με αναλυτικά ρεπορτάζ, απευθείας μεταδόσεις και αναλύσεις στο Sigma Live.

Tags κυπρος, κρίση, τραπεζες, κούρεμα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.8747 s (232 Queries.) // Parse time: 0.9305 s // Total time: 4.8052 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X