Θέμος Αναστασιάδης: Γράφει ξανά για την Κύπρο


Θέμος Αναστασιάδης: Γράφει ξανά για την Κύπρο

\"Έδειξαν πως θέλουν Ελλάδα - Κύπρο έθνος ανάδελφο και υποταγμένο. Όλα τα σκιάζει η φοβέρα \". Αυτό τον τίτλο έδωσε στο νέο του άρθρο ο Θέμος Αναστασιάδης. 

Πιο κάτω, διαβάστε ολόκληρο το κείμενό του: "Μέσα σε τρεις ημέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ κατάφεραν εναντίον της Κύπρου πλήγμα ανάλογο και μεγαλύτερο από αυτό που προκάλεσαν τρία χρόνια τώρα στην Ελλάδα. Η τελική απόφαση που διάφοροι κάθονται και τη συζητάνε -αν είναι καλύτερη ή χειρότερη από την αρχική- τροχοδρομεί την κυπριακή οικονομία σε πορεία βαθιάς ύφεσης και εκφυλισμού, ακριβώς όπως και την ελληνική. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας κατάφεραν σε αυτές τις τρεις ημέρες να βγάλουν μεγαλύτερη βαρβαρότητα και περισσότερη χολή κατά των Κυπρίων με αδιανόητους εκβιασμούς, ύβρεις και χλεύη που μας έκανε όλους να αναρωτιόμαστε: Αυτός είναι ο πολιτισμός της δύσης; Πολύ πιθανόν η Κύπρος, παρότι τώρα μοιάζει πολύ δύσκολο, να μπορέσει να ξεπεράσει το καθαρά οικονομικό πρόβλημά της πιο γρήγορα από την Ελλάδα. Το σοκ και το δέος που προκλήθηκαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε σοβαρότερη ανταπόκριση και ταχύτερη αναπροσαρμογή σε τομείς που και εμείς οι ίδιοι, Κύπριοι και Έλληνες, ομολογούμε ότι χρειαζόμασταν αλλαγές και επαναρυθμίσεις. Από εκεί και πέρα όμως, δεν μπορεί να μας διαφεύγει το γεγονός ότι με πρωτοφανή βιαιότητα αλλάζει το μοντέλο ζωής και ανάπτυξης ενός ολόκληρου έθνους, χωρίς να του δοθεί καν ο χρόνος για σοβαρό προβληματισμό και αποφάσεις, έστω και αν δεν τις παίρνανε τελικά. Προκύπτει ότι τους εξώθησαν εκβιαστικά στο πρώτο έντιμο ΟΧΙ της περασμένης εβδομάδας, ένα «όχι» που θα έλεγε κάθε αξιοπρεπής λαός αν του ζητούσαν να παραδοθεί εντός 48ωρου και στη συνέχει οι ΞΕΝΟΙ (με την πλήρη σημασία της λέξεως) το εκμεταλλεύτηκαν για να ισοπεδώσουν ψυχικά και οικονομικά τον κυπριακό ελληνισμό. Όπως έχουν κάνει και εδώ. Αυτόματα σχεδόν, σαν έτοιμοι από καιρό έβαλαν μέσα στο ενεργειακό «παιχνίδι» την Τουρκία με τις ευλογίες όλων, και δη των Ρώσων και του Ισραήλ με τους οποίους υποτίθεται ότι είχε δημιουργηθεί μια νέα ισορροπία στην περιοχή. Τέρμα οι ψευδαισθήσεις και είμαστε και μας θέλουν ΕΘΝΟΣ ΑΝΑΔΕΛΦΟΝ.
Ενδεχομένως θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολύ χειρότερα χωρίς τη χθεσινή συμφωνία απελπισίας, που ελήφθη ωμά και εκβιαστικά. Τον χρόνο που κερδίζεται, παρά το χρήμα που χάνεται, πρέπει να το εκμεταλλευτούν με ιδιαίτερη περισυλλογή και πέρα από μικροκομματισμούς, τόσο η Λευκωσία, όσο και η Αθήνα, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι η νέα ευρωγερμανική αυτοκρατορία μας θέλει κάπως όπως τότε παλιά, η οθωμανική: Υπό την απόλυτη κυριαρχία τους να πληρώνουμε βαρύτατους φόρους, να βγάζουμε το σκασμό και αν τολμήσουμε να αντιμιλήσουμε να καίνε πόλεις και χωριά, μανάδες και παιδιά, τράπεζες και σχολεία παραδειγματικά.
Οι καιροί άλλαξαν, η βαρβαρότητα παραμένει, και σήμερα πάλι, μετά το φρικτό πείραμα Μέρκελ – Σόιμπλε πάνω μας ισχύει το «όλα τα έσκιαζε η φοβέρα». Όμως πολλές ηρωικές εξεγέρσεις πνίγηκαν στο αίμα πριν το 1821. Τον τρόμο που προκαλεί η Γερμανία σήμερα σε όλη την Ευρώπη, που θα αυξηθεί τώρα με την ακραία υπεροψία της, θα το πληρώσει αυτοκαταστροφικά όπως το πλήρωσε στο τέλος και η αυτοκρατορική Τουρκία. Προετοιμασία και «πολεμοφόδια» χρειάζονται, για να μην έχουμε πάλι Ορλωφικά.Οπότε, μέσα σε κάθε Έλληνα στην Αθήνα και στην Κύπρο αλλά και στη Ρώμη, στην Μαδρίτη, στη Λισαβόνα και στο Δουβλίνο, γεννιέται το ερώτημα: ΩΣ ΠΟΤΕ ΤΟΥΤΗ Η ΣΥΝΑΞΗ ΡΑΓΙΑΔΕΣ- ΡΑΓΙΑΔΕΣ;
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ. Τα 'λεγε άλλωστε ο εθνικός ύμνος από τότε" κατέληξε ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, παραθέτοντάς τον αυτούσιο στο τέλος του κειμένου του...

Tags Θέμος Αναστασιάδης


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1724 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2756 s // Total time: 2.4480 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X