Πέντε σημάδια που πρέπει να προσέξεις εάν πίνεις υπερβολικά πολύ κρασί


Πέντε σημάδια που πρέπει να προσέξεις εάν πίνεις υπερβολικά πολύ κρασί

Δώσε ιδιαίτερη σημασία για να μην επηρεάζει αρνητικά το σώμα σου.

Μήπως πίνεις υπερβολικά πολύ κρασί; Αν είσαι και εσύ από τα άτομα που φοβούνται μήπως το έχουν παρακάνει εμείς σου έχουμε τα σημάδια που πρέπει να προσέξεις! Δώσε βάση γιατί σε αφορά καθώς το να έχεις πιει μερικά ποτήρια αλκοόλ (συμπεριλαμβανομένου του κρασιού) σε τακτική βάση μπορεί να αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά το σώμα σου.

Πάμε να δούμε μερικά από τα συμπτώματα που μπορεί να έχεις παρατηρήσει αλλά να μην καταλάβατε πως αιτία είναι το κρασί.

#1 Αισθάνεστε ανήσυχοι

Εάν αισθάνεστε ιδιαίτερα moody τον τελευταίο καιρό, τα ποτήρια του κόκκινου κρασιού κάθε βράδυ θα μπορούσαν να είναι ο λόγος. Η τακτική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλό σας που θα σας βάλουν σε καλή διάθεση. Το αλκοόλ επηρεάζει την παρεγκεφαλίδα, μια ευαίσθητη περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει λειτουργίες όπως η μνήμη και τα συναισθήματα. Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε από το Alcohol.org, έχει καθοριστεί ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει άγχος και ανησυχία κατά τη διάρκεια και ακόμη και μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

#2 Είστε αφυδατωμένοι

Δεδομένου ότι το αλκοόλ είναι διουρητικό, θα αντιμετωπίσετε αφυδάτωση αφού το καταναλώσετε - ειδικά εάν πίνετε πολύ κρασί τη νύχτα. Διουρητικό σημαίνει οποιαδήποτε ουσία που θα αυξήσει την παραγωγή ούρων. Δεδομένου ότι το νερό στο σώμα σας - και στον εγκέφαλό σας - ξεπλένεται, αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσετε να αισθάνεστε αφυδάτωση. Γι 'αυτό εάν αποφασίσετε να πιείτε ένα ποτό, προσπαθήστε να το κρατήσετε ελαφρύ και να το συνδυάζετε πάντα με ένα ποτήρι νερό.

#3 Αντιμετωπίζετε συχνά πονοκεφάλους - Σημαντικό σημάδι ότι πίνεις υπερβολικά πολύ κρασί

Δεδομένου ότι τα διουρητικά - όπως το κρασί - θα προκαλέσουν επίσης έκπλυση νερού από τον εγκέφαλό σας, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε συχνά πονοκεφάλους. Το αλκοόλ περιέχει επίσης αιθανόλη, η οποία μετατρέπεται σε χημική ουσία που μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το κόκκινο κρασί, ειδικότερα, έχει συνδεθεί με την πρόκληση αυτού του προβλήματος.

#4 Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, τα σώματά μας περνούν πραγματικά από ένα «φαινόμενο ανάκαμψης», το οποίο είναι ένας ουσιαστικός τρόπος με τον οποίο το σώμα σας προσαρμόζεται στο αλκοόλ στο σύστημά σας. Χρειάζονται περίπου τέσσερις έως πέντε ώρες για να φύγει το αλκοόλ από το σύστημά σας, επομένως αυτό το φαινόμενο ανάκαμψης θα μπορούσε πραγματικά να διαταράξει τον ύπνο σας καθώς περνά από το σύστημά σας.

#5 Θέλετε ζάχαρη στην ζωή σας

Παρόλο που το κρασί δεν είναι κοκτέιλ (το οποίο μπορεί να είναι γεμάτο με ζάχαρη πρόσθετα εάν δεν είστε προσεκτικοί), τα αλκοολούχα ποτά εξακολουθούν να έχουν υψηλό αριθμό υδατανθράκων και ζάχαρης. Όταν καταναλώνετε ζάχαρη, το σώμα σας αρχίζει να την λαχταρά λόγω της ανισορροπίας του σακχάρου στο αίμα (από την αρχική υπερβολική ζάχαρη) και μπορεί ακόμη και να αρχίσει να δημιουργεί εθισμό στη ζάχαρη. Ακόμα και οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορούν να προκαλέσουν πόθο για τη ζάχαρη με βάση τον τρόπο που διαλύονται στο σώμα μας. Και όλοι γνωρίζουμε ότι η υπερβολική ζάχαρη μπορεί να είναι επιβλαβής για το σώμα σας. Παρόμοια με τη μείωση της πρόσληψης ζάχαρης, η μείωση της ποσότητας κρασιού που πίνετε θα βοηθήσει με τους τυχαίους πόθους ζάχαρης που αντιμετωπίζετε.

Tags wine, κρασι, μπουκαλι κρασι, υγεια, wellness, πονοκέφαλος, ζαχαρη, ύπνος, αφυδάτωση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4403 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4862 s // Total time: 2.9265 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X