Πέντε είδη γυμναστικής που καίνε πολλές θερμίδες


Πέντε είδη γυμναστικής που καίνε πολλές θερμίδες

Για να διατηρούμε ένα σταθερό βάρος, η άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή είναι η τέλεια λύση.

Αν προσπαθείς να διατηρείς ένα σταθερό βάρος, η άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή είναι η τέλεια λύση. Συγκεντρώσαμε εδώ τις προπονήσεις με τις οποίες καις τις περισσότερες θερμίδες. Σημείωσε ότι αυτές που αυξάνουν το μυϊκό σου όγκο, όπως τα βάρη, έχουν το επιπλέον πλεονέκτημα να ανεβάζουν στα ύψη το μεταβολισμό.

Διάλεξε την αγαπημένη σου προπόνηση –ή κάνε ένα mix & match– και αντιστάθμισε με τον καλύτερο τρόπο τις "ατασθαλίες" εν μέσω καραντίνας.

Τι λέει η επιστήμη
Σε μελέτη που εκπονήθηκε από το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Άσκηση (ACE) βρέθηκε ότι ο μέσος όρος θερμίδων που καίγονταν σε μια προπόνηση διάρκειας 20 λεπτών ήταν περίπου 272 θερμίδες. Σε αερόβια άσκηση υπολογίστηκε ότι καίγονταν κατά μέσο όρο 20,2 θερμίδες ανά λεπτό. Άρα, κάνε τους υπολογισμούς σου. Κράτα, επίσης, στο μυαλό σου ότι οι σύντομες δυναμικές προπονήσεις είναι πιο αποτελεσματικές από 1 ώρα τρέξιμο στο διάδρομο.

Δυναμικές προπονήσεις που καίνε πολλές θερμίδες

#1 Spinning

Το ποδήλατο είναι all time classic όργανο στο γυμναστήριο, όχι όμως και το πιο ανώδυνο. Πόσο μάλλον το spinning, που είναι η πιο "άγρια" μορφή του. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις θερμίδες που μπορούμε να κάψουμε μέσα σε 1 ώρα. Κατά μέσο όρο, με 1 ώρα ποδηλασία σε γρήγορο ρυθμό μπορεί να κάψεις 498-738 θερμίδες.

#2 Aerial yoga

Θα κρεμαστείς από το ταβάνι μέσα σε μια μεταξωτή αιώρα και, αφού απομακρυνθεί ο αρχικός φόβος, σταδιακά θα αισθανθείς υπέροχα. Σύμφωνα με το shape.gr, το μάθημα ξεκινά με μια σειρά ασκήσεων στρέτσινγκ και διπλώσεων πάνω στην αιώρα, κινήσεων για τον κορμό και αναστροφών, που θα δώσουν ευλυγισία στο σώμα. Εξαρτάται από το μάθημα και το επίπεδο του καθενός το πόσες θερμίδες θα κάψει. Οι πιο αρχάριοι θα κάψουν περί τις 150-200 θερμίδες, ενώ οι πιο προχωρημένοι μπορούν να φτάσουν μέχρι και τις 500 θερμίδες στα 75 λεπτά.

#3 Τρέξιμο

Το τρέξιμο είναι ιδανικό για να αποκτήσεις καλή φυσική κατάσταση, να κάψεις έξτρα θερμίδες και να βελτιώσεις την υγεία σου. Να ξέρεις ότι με αυτό καις τέσσερις φορές περισσότερες θερμίδες την ώρα απ’ ό,τι με το περπάτημα. Σε νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Medicine & Science in Sports & Exercise μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο των Συρακουσών στη Νέα Υόρκη μέτρησε την πραγματική καύση θερμίδων 12 ανδρών και 12 γυναικών που έτρεξαν. Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι άνδρες έκαψαν 124 θερμίδες όταν έτρεξαν, ενώ τα αντίστοιχα νούμερα για τις γυναίκες ήταν 105. Οι άνδρες έκαψαν περισσότερες θερμίδες, επειδή ζύγιζαν περισσότερο.

#4 Πατινάζ 

Η αγαπημένη προπόνηση του χειμώνα! Πιέζει λιγότερο τις αρθρώσεις σε σύγκριση με το τρέξιμο, αλλά παρέχει το ίδιο αερόβιο όφελος. Όταν κάνεις πατινάζ, η δύναμη που εξασκείς με τα πόδια για να σταθεροποιηθείς ισοδυναμεί με ένα μάθημα μπαλέτου (εξίσου αποτελεσματικό). Παράλληλα, ενεργοποιούνται όλες οι αρθρώσεις του σώματος, η σπονδυλική σου στήλη αποκτά ευλυγισία κι εσύ καις 15 θερμίδες ανά λεπτό περίπου.

#5 Βάρη

Άλλες γυναίκες πίνουν νερό στο όνομά τους και άλλες σκέφτονται ακόμη ότι είναι ανδρική υπόθεση! Οι πρώτες έχουν καταλάβει καλά ότι τα βάρη, ιδίως καθώς μεγαλώνουμε, είναι θαυματουργά. Συζήτησε με το γυμναστή σου και βρείτε μαζί τα ιδανικά κιλά για το σώμα σου. Μέσα από το ασκησιολόγιο που θα σου δώσει, θα κάψεις 341-504 θερμίδες μέσα σε 1 ώρα.

Tags gym, άσκηση, fitness


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
# Διαβαστε Περισσοτερα
Query time: 2.4371 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2622 s // Total time: 2.6993 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X