Ένα ακόμη δώρο της φύσης. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το κατσικίσιο γάλα.


Ένα ακόμη δώρο της φύσης. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το κατσικίσιο γάλα.

Διαβάστε αναλυτικά

Είναι απλώς ένα… trend ή μια νέα, υπολογίσιμη και θρεπτική διατροφική επιλογή; Το κατσικίσιο γάλα και τα προϊόντα που παράγονται από αυτό έχουν μπει για τα καλά στο ψυγείο μας και τις ζωές μας και, τεκμηριωμένα, όλα συντείνουν πως αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική. Οι διαφορές με τα πιο… mainstream γαλακτοκομικά προϊόντα στο ράφι της υπεραγοράς είναι αρκετές και γι’ αυτό, κάναμε την έρευνά μας για να μένεις ενημερωμένη!

Ναι, το κατσικίσιο γάλα είναι μια καλή επιλογή.

Και αυτό γιατί είναι πολύ, πολύ θρεπτικό. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως έχει PH (οξύτητα) που πλησιάζει αυτό του μητρικού. Όταν πίνεις κατσικίσιο, "ενισχύεις" τον οργανισμό σου με πρωτεΐνες και ασβέστιο, αφού είναι μια φυσική πηγή αυτών των συστατικών. Αν έχεις lactose δυσανεξία, μάθε πως το κατσικίσιο γάλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη ενώ είναι και πολύ πιο εύπεπτο, συγκριτικά με άλλα πιο… "βαριά" γάλατα όπως το αγελαδινό. Ο λόγος; Έχει χαμηλότερο βάρος λιποσφαιρίων και χαμηλότερη πυκνότητα πρωτεϊνών. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Β6, βιταμίνη Α, νιασίνη, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό και σελήνιο.

Πήρα την απόφαση και θέλω να δοκιμάσω κατσικίσιο. Πώς διακρίνω ποιο είναι το καλύτερο;

Να ξέρεις πως δεν έχουν όλα τα κατσικίσια την ίδια ποιότητα. Ακριβώς όπως σε όλα τα αναλώσιμα προϊόντα, έτσι και στη κατηγορία «κατσικίσιο», πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο και επηρεάζουν το πόσο καλό είναι αυτό που καταλήγει εν τέλει στο καλάθι των αγορών σου. Ποιοι είναι αυτοί στην συγκεκριμένη περίπτωση; Το πώς επιλέγει κάθε εταιρεία να εκτρέφει τα ζώα, ο τρόπος συλλογής της πρώτης ύλης (και φυσικά η προέλευση αυτής – το ελληνικό αιγινό π.χ. θεωρείται ένα ποιοτικά ανώτερο γάλα), η διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας, η εμπειρία του προσωπικού άρα και της ίδιας της εταιρείας στην καλύτερη αξιοποίηση και βελτίωση της "ακατέργαστης" πρώτης ύλης… Όλα τα πιο πάνω παίζουν τον βασικότερο ρόλο στο αποτέλεσμα, το τελικό προϊόν που θα προτιμήσουμε. Άρα φρόντισε να επιλέξεις προϊόντα από brands που έχουν μεγάλη γκάμα από κατσικίσια προϊόντα -αυτό είναι μια καλή ένδειξη για την ανώτερη ποιότητα του προϊόντος γιατί μαρτυρά πως ένα brand έχει και τεχνογνωσία. Υπάρχουν εταιρείες εκεί έξω που προσφέρουν τεράστια γκάμα, από βιολογικά μέχρι και free lact γάλατα, βούτυρο, στραγγιστό γιαούρτι αλλά και κατσικίσια προϊόντα ειδικά για παιδιά. Δεν θέλει ιδιαίτερο ψάξιμο ούτε κάποια χρονοβόρα έρευνα, μια βόλτα μόνο στο σούπερ-μάρκετ. Πλέον οι επιλογές είναι πολλές και τις βρίσκεις σε όλες τις μεγάλες υπεραγορές.

Συμπέρασμα: Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις, ίσα-ίσα που αξίζει να το κάνεις δοκιμή και να δεις αν, και με ποιο τρόπο, ταιριάζει και "χωράει" το κατσικίσιο στην καθημερινότητα σου.

Tags κατσικισιο γαλα, goat milk


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6424 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3358 s // Total time: 2.9782 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X