Πέτυχε το πρώτο τεστ!


Πέτυχε το πρώτο τεστ!

Κανονικά λειτουργούν σήμερα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κεντρική Τράπεζα και το Υπουργείο Οικονομικών κάνουν σκέψεις για να λειτουργήσουν και αύριο Σάββατο, για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, λόγω και της τραπεζικής αργίας της ερχόμενης Δευτέρας.

Πέτυχε το πρώτο τεστ

Πέτυχε το πρώτο τεστ στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα επαναλειτούργησαν χθες οι τράπεζες, μετά το παρατεταμένο κλείσιμό τους, από τις 16 Μαρτίου και τα προβλήματα, που αυτό δημιούργησε στην οικονομική ζωή της χώρας. Η προσέλευση του κοινού ήταν μαζική, αλλά οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν ομαλά. Οι πολίτες διεκπεραίωσαν τις τραπεζικές τους εργασίες με    αξιοζήλευτη ωριμότητα και υπομονή.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις χθεσινές συναλλαγές  η εκροή χρημάτων από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα ανήλθε στα 380 εκατομμύρια ευρώ. Ο μεγαλύτερος όγκος αφορά ανεκτέλεστες πράξεις, οι οποίες εκκρεμούσαν από τις 15 Μαρτίου, που διακόπηκαν οι τραπεζικές εργασίες. Ποσό περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ αφορούσε κάλυψη των πιστωτικών ιδρυμάτων για ειλημμένες υποχρεώσεις. Με κανονικό ωράριο θα λειτουργήσουν σήμερα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Υπολογίζεται ότι σήμερα η ζήτηση ρευστού αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Οι μέρες μετά την άρση των περιορισμών στις συναλλαγές αποτελούν πλέον το στοίχημα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Όλες οι εξελίξεις για την οικονομία με αναλυτικά ρεπορτάζ, απευθείας μεταδόσεις και συνεχή ροή ειδήσεων στο Sigma Live.

Tags κυπρος, οικονομια, τραπεζες, ευρω, κρίση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6391 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2541 s // Total time: 2.8932 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X