Παραίτηση Σαρρή. Προς μίνι ανασχηματισμό η κυβέρνηση


Παραίτηση Σαρρή. Προς μίνι ανασχηματισμό η κυβέρνηση

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής και την έκανε αποδεκτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως επιβεβαίωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

"Ανέλαβα το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο να βοηθήσω τη συμφωνία της Κύπρου με την Τρόικα για το μνημόνιο,  κάτι που έγινε κατορθωτό", επεσήμανε ο κ. Σαρρής σε δηλώσεις του.

Ο λόγος της παραίτησής του, είπε είναι η διευκόλυνση του έργου της Ερευνητικής Επιτροπής η οποία ορκίστηκε σήμερα.

"Επειδή σήμερα αρχίζει η θητεία της ερευνητικής επιτροπής, η ερευνα της οποίας περιλαμβάνει και το χρονικό περιθώριο στο οποίο διετέλεσα Πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας, υποβάλλω παραίτηση προκειμένου να διευκολύνω το έργο της Επιτροπής.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα σε ανασχηματισμό με μέλημα την αντικατάσταση του Μιχάλη Σαρρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, o πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσανατολίζεται να αντικαταστήσει τον Υπ. Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, με τον νύν Υπουργό Εργασίας, Χάρη Γεωργιάδη.

Πρώτη στη λίστα του προέδρου για να αναλάβει καθήκοντα Υπ. Εργασίας, είναι η Γενική Ελέγκτρια, Χρυστάλλα Γιωρκάτζιη.

Υπάρχει, ωστόσο προβληματισμός προκειμένου ο ανασχηματισμός να γίνει ευρύτερος με τη συμμετοχή προσώπων από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ τα οποία θα συνομολογήσουν Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με χρονικό ορίζοντα τριών χρόνων.

Tags μιχαλης σαρρης, κυπρος, κρίση, οικονομια, τραπεζες, ευρω


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2427 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2534 s // Total time: 2.4961 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X