Koσμοσυρροή στο ελληνικό ξηροκαρπάδικο στο κέντρο του Λονδίνου


Koσμοσυρροή στο ελληνικό ξηροκαρπάδικο στο κέντρο του Λονδίνου

Στον αριθμό 16 της οδού Piccadily στο Λονδίνο, ο δρόμος μυρίζει φρεσκοψημμένο ελληνικό καφέ, αλλά και ζεστούς ξηρούς καρπούς.

Μια μυρωδιά 100% ελληνική προκαλεί ντελίριο σε Λονδρέζους και τουρίστες που σπεύδουν στο ελληνικότατο Carpo για νέες γευστικές εμπειρίες.
Πρόκειται για το αδελφάκι του Carpo που εμφανίστηκε στην οδό Κανάρη στο Κολωνάκι λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2011 και έγινε πόλους έλξης. Οι ιδιοκτήτες, τα αδέλφια Βασίλης, Αλέξανδρος και Κώστας Κοντόπουλος που χρόνια δραστηριοποιούνται στην χονδρική πώληση ξηρών καρπών στην Ελλάδα, θέλησαν να κάνουν την εμφάνισή τους και στη λιανική με ένα χώρο που θα αντιπροσώπευε απόλυτα και την αισθητική τους.
Το στοίχημά τους βρήκε αμέσως απήχηση στην Αθήνα – ναι στην Αθήνα της κρίσης- με πλήθος κόσμου να επιλέγει το μικροσκοπικό γωνιακό κατάστημα για να πάρει φρεσκοψημμένους ξηρούς καρπούς, να επιλέξει από μια μοναδική ποικιλία αποξηραμένων φρούτων, αλλά και να πιει ένα καφεδάκι. Εξαρχής στη φιλοσοφία των ιδιοκτητών ήταν να μεταδώσουν και ισχυρά μηνύματα για τη διατροφική αξία των ξηρών καρπών και των φρούτων, να πείσουν πως μπορούν να προσφέρουν μια υγιεινή διατροφή και να αποτελέσουν και μικρά φάρμακα για τον σύγχρονο άνθρωπο.
Η συνέχεια ήταν γρήγορη και εντυπωσιακή: το δεύτερο κατάστημα άνοιξε ήδη, και μάλιστα εκτός Ελλάδας στην καρδιά του κοσμοπολίτικου Λονδίνου στην Piccadily Str, όπου όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες γίνεται ήδη κοσμοσυρροή. Ετσι μια ελληνική επιχείρηση με έντονη ταυτότητα Ελλάδος κατόρθωσε να ταξιδέψει με επιτυχία και κυρίως να περάσει και μηνύματα για τη δύναμη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και των ελληνικών προϊόντων.

Tags carpo, ξηροι καρποι, λονδινο, Αθηνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2387 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4598 s // Total time: 2.6985 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X