Ο φετινός μικρός μου παράδεισος!


Ο φετινός μικρός μου παράδεισος!

Πρόκειται για ένα μέρος ονειρεμένο που σου συστήνω ανεπιφύλακτα!

Άλλοι λένε ότι είναι "Οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας" και άλλοι "Οι Μπαχάμες της Εύβοιας". Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα Λιχαδονήσια είναι ένας μικρός παράδεισος, ο οποίος βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της Εύβοιας. Ένας καλά κρυμμένος παράδεισος μικρών νησίδων με τιρκουάζ νερά και αμμουδιές που συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό.  Λέγεται ότι πριν από περίπου τέσσερις χιλιάδες χρόνια, και μετά από ηφαιστειακή έκρηξη, δημιουργήθηκαν τα επτά νησάκια αλλά και οι βραχονησίδες. Βέβαια μεγάλο τμήμα των νησιών βυθίστηκαν από μεγάλο σεισμό που έγινε το 426 π.Χ.

Τα νησιά κατοικούνταν στο παρελθόν. Στο νότιο τμήμα της Μονολιάς διασώζονται ακόμα κτίσματα από τον οικισμό του νησιού καθώς επίσης και ένα πολύ μικρό κατάλευκο εκκλησάκι. Ο πληθυσμός των νησιών έφτανε τους 70 κατοίκους το 1928 ενώ μόλις 5 κάτοικοι υπήρχαν το 1981 και μετά ο οικισμός εγκαταλείφθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ζει μία οικογένεια από φώκιες Μονάχους - Μονάχους, οι οποίες εδώ και μερικά χρόνια έχουν επιλέξει τα Λιχαδονήσια ως μόνιμη κατοικία τους.

Με την προβολή της ομορφιάς τους τα τελευταία χρόνια μέσα από διάφορα άρθρα, αυξήθηκε κατακόρυφα ο τουρισμός τους και έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της Εύβοιας.

Δεκαπέντε λεπτά με το καραβάκι από τις Ράχες, από εκεί που μέναμε δηλαδή, επισκεφθήκαμε και εμείς τα Λιχαδονήσια. Κάναμε τις βουτιές μας, περιηγηθήκαμε στο νησάκι και απολαύσαμε την ηρεμία που εκπέμπει η θάλασσα. Φυσικά ο Πέτρος (Αθανασίου) δεν αντιστάθηκε στην ομορφιά του νησιού, πήρε το "ελικοπτεράκι" του, δηλαδή το drone, και μέσα από τη δική του ματιά μας παρουσιάζει τα Λιχαδονήσια από ψηλά.  

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό μπορείς να επισκεφθείς την σελίδα του στο instagram, @high_through_my_eye

Από την άλλη δεν αντιστάθηκα ούτε και εγώ και φυσικά απαθανάτισα το τοπίο και έβγαλα τις δικές μου φωτογραφίες.

Αν ποτέ βρεθείς στην Εύβοια, σου συστήνω ανεπιφύλακτα να επισκεφθείς τις "Μπαχάμες της Ελλάδας".

Υ.Γ. #staysafe

Love,
K. xx

Tags λιχαδονησια, Κλέλια Γιασεμίδου, Διακοπές, Ελλάδα, Εύβοια, διασημοι, showbiz, gossip, celebrities, showbiz κύπρος, blog, BLOGGER


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.7480 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3435 s // Total time: 2.0915 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X