Μαύροι κύκλοι; Νέα θεραπεία υπόσχεται βλέμμα φωτεινό και ξεκούραστο!


Μαύροι κύκλοι; Νέα θεραπεία υπόσχεται βλέμμα φωτεινό και ξεκούραστο!

Σε  ενοχλούν οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια σου και καμιά κρέμα που έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα δεν κατάφερε να σε απαλλάξει από αυτούς; Μην απελπίζεσαι… μια νέα γρήγορη και μη επεμβατική θεραπεία υπόσχεται να σε απαλλάξει από αυτούς και να αποκτήσεις άμεσα βλέμμα φωτεινό, ξεκούραστο  και να ανανεώσει την όψη σου στην στιγμή.

Ο ιατρός Ιωάννης Μαυρικάκης, χειρούργος οφθαλμίατρος μας εξηγεί την νέα τεχνική με ενέσεις υαλουρονικού οξέως στην αύλακα δακρύων.

Τι είναι η νέα αυτή θεραπεία;

Αυτή η σχετικά καινούρια μη χειρουργική θεραπεία είναι κατάλληλη για ασθενείς με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Η χαλάρωση των ιστών του κάτω βλεφάρου και η πτώση της παρειάς (μάγουλο, περιοχή μέσου προσώπου) έχουν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση μιας αύλακας  στο κάτω κογχικό όριο (γνωστή και ως αύλακα δακρύων), που βρίσκεται μεταξύ του κάτω βλεφάρου και της παρειάς. Επιπλέον, αυτή η αύλακα επιδεινώνεται από την πρόπτωση λίπους στο κάτω βλέφαρο (σακούλες κάτω από τα μάτια) και μαζί αυτές οι αλλαγές οδηγούν στην εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

Είμαι κατάλληλη υποψήφια;

Όλοι οι ασθενείς με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια δεν είναι κατάλληλοι για βελτίωση του προβλήματος τους με χειρουργική επέμβαση όπως π.χ. με βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου. Η χρήση υαλουρονικού οξέως στην αύλακα δακρύων προσφέρει σε ορισμένους ασθενείς μία εναλλακτική, λιγότερο παρεμβατική θεραπεία για το πρόβλημά τους. Όμως, δεν είναι κατάλληλη για ασθενείς που έχουν πολύ χαλαρό δέρμα κάτω βλεφάρου ή πολύ έντονες σακούλες κάτω από τα μάτια. Αυτοί οι ασθενείς χρειάζονται χειρουργική επέμβαση. Για να εξακριβωθεί κατά πόσο πόσον ένας ασθενής είναι κατάλληλος για αυτή τη θεραπεία είναι απαραίτητο να επισκεφτεί το γιατρό του. Στα χέρια ενός έμπειρου γιατρού, ο κίνδυνος και οι πιθανές επιπλοκές είναι πάρα πολύ μικρές, αλλά πρέπει να ληφθούν υπόψη προσεκτικά κατά την διάρκεια της επίσκεψης πριν προχωρήσει κανείς στην θεραπεία.

Ποια είναι η διαδικασία;

Η θεραπεία αποτελείται από μία σειρά μικροενέσεων κατά μήκος της αύλακας. Έπειτα, γίνεται ένα ήπιο μασάζ στην περοχή ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το υλικό. Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο και προσφέρει άμεσο αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς χρόνο ανάρρωσης.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 9-12 μήνες.

Είναι επώδυνη;

Η θεραπεία είναι συνήθως ανώδυνη, παρόλο που μερικοί ασθενείς μπορεί να νιώσουν ήπια ενόχληση κατά τη διάρκεια του μασάζ το οποίο απαιτείται για την ομοιόμορφη κατανομή του υλικού.

Υπάρχουν επιπλοκές;

Περιστασιακά, μπορεί να υπάρξει ανομοιομορφία στην κατανομή του υλικού. Αυτό διορθώνεται με μασάζ. Αν ένας ασθενής δεν είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, το υλικό μπορεί εύκολα και γρήγορα να διαλυθεί χρησιμοποιώντας υαλουρονιδάση. Μωλωπισμός και ήπιο οίδημα μπορεί να προκύψουν, αλλά αυτά συνήθως υποχωρούν μέσα σε μία εβδομάδα. Προκειμένου να ελαττωθεί ο κίνδυνος μωλωπισμού συνιστάται η διακοπή της χρήσης Ασπιρίνης ή οποιωνδήποτε αντιφλεγμονωδών φαρμάκων όπως  Ibuprofen, Diclofenac, Voltarol, τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από τη θεραπεία και εφόσον αυτό είναι ιατρικά ασφαλές.

Tags ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ, αισθητικη, θεραπεια, ΝΕΑ ΤΕΧΝΙΚΗ, Ομορφια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2693 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3569 s // Total time: 2.6262 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X