Μάθε πώς να αντιμετωπίσεις τον πόνο στον αυχένα και τι τον προκαλεί


Μάθε πώς να αντιμετωπίσεις τον πόνο στον αυχένα και τι τον προκαλεί

Όλες οι συμβουλές από ένα Ορθοπεδικό - Χειρουργό...

Ο πόνος στον αυχένα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους. Έξι στους 10 υποφέρουν από τον αυχένα τους, ενώ οι ειδικοί το αποκαλούν "σύνδρομο του υπαλλήλου γραφείου"! Ο Εμμανουήλ Μπριλάκης, Ορθοπεδικός - Χειρουργός, επιμελητής Γ’ Ορθοπεδικής Κλινικής Νοσοκομείου "Υγεία" μίλησε στο shapegr για το τι είναι, τα συμπτώματα, η κατάλληλη θεραπεία κι άλλα πολλά...

Τι είναι

Οι ήπιες μορφές αυχενικού συνδρόμου, όπως ονομάζεται γενικά ο πόνος στον αυχένα, οφείλονται συνήθως σε απλές αιτίες, όπως η κόπωση των μυών του αυχένα στη δουλειά ή και σε διάστρεμμα κάποιας άρθρωσης στον αυχένα έπειτα από κάκωση (σε αθλητικές δραστηριότητες ή ύστερα από τροχαίο ατύχημα). Μπορεί, επίσης, να οφείλονται στην κληρονομικότητα ή ακόμα και στην παχυσαρκία. Πιο σοβαρές μορφές αυχενικού συνδρόμου προκαλούνται από εκφυλιστική νόσο της αυχενικής σπονδυλικής στήλης, η οποία εκδηλώνεται ως δισκοπάθεια σε νεότερες ηλικίες ή ως σπονδυλοαρθροπάθεια σε μεγαλύτερες.

Τα συμπτώματα

Πονοκέφαλοι, συσπάσεις αυχενικών μυών, κακοδιαθεσία, γενική αδυναμία, ευαισθησία στον αυχένα και δυσκαμψία είναι τα βασικά. Όταν πρωτοξεκινά η ενόχληση, όλα τα συμπτώματα είναι πιο ήπια, όμως με την επανάληψή τους και το πέρασμα των χρόνων η κατάσταση επιδεινώνεται. Γι’ αυτό εξυπακούεται ότι, αν νιώθεις κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα και ειδικά όταν διαπιστώνεις ότι επιμένουν, πρέπει να πας χωρίς καθυστέρηση στον ορθοπεδικό.

Η θεραπεία

Συνήθως ξεκινά συντηρητικά με ξεκούραση, αντιφλεγμονώδη φάρμακα, κολάρο και φυσικοθεραπεία. Στη συνέχεια η θεραπεία γίνεται πιο εξειδικευμένη, ανάλογα με την περίπτωση.

Η άσκηση που θα σε βοηθήσει

Υπάρχουν κάποιες απλές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις καθημερινά, χρησιμοποιώντας το βάρος του κεφαλιού για να τονώσεις τους μυς σε αυχένα και ωμοπλάτη. Σκέψου μια "υπερβολική" κίνηση του κεφαλιού προς τα εμπρός, σαν να γνέφεις "ναι". Στη συνέχεια στρέψε το κεφάλι σου από τη μία πλευρά μέχρι την άλλη, σαν να έλεγες "όχι", και έπειτα στρέψε το αριστερά και δεξιά, πιο γρήγορα, σαν να έλεγες "ίσως". Κράτησε κάθε στροφή του κεφαλιού λίγα δευτερόλεπτα και επαναλάμβανε αρκετές φορές μέσα στη μέρα.

Tags πονος, αυχενα, υγεια, health, wellness, neck


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6106 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4230 s // Total time: 3.0336 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X