Η πρώτη μου εξόρμηση στο βουνό για φέτος! [εικόνες]


Η πρώτη μου εξόρμηση στο βουνό για φέτος! [εικόνες]

Μία μίνι εκδρομή μέχρι τον πανέμορφο Φαρμακά της επαρχίας Λευκωσίας.

Ημερολογιακά το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του αλλά αυτό δεν εμποδίζει αρκετό κόσμο να επισκέπτεται τη θάλασσα μιας που ο καιρός ακόμη μας το επιτρέπει. Να σου πω την αλήθεια, αν και είμαι λάτρης του καλοκαιριού, έχω κουραστεί να είμαι κλεισμένη στο σπίτι με το κλιματιστικό αναμμένο συνεχώς και να μην μπορώ να βγω από αυτό εάν δεν βραδιάσει.Έτσι για αλλαγή αποφασίσαμε ότι θα κάνουμε την πρώτη μας εξόρμηση στο βουνό και συγκεκριμένα στο χωριό Φαρμακάς. Ο Φαρμακάς είναι ένα ειδυλλιακό χωριό της Κύπρου και βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους, σε υψόμετρο 910 μέτρων.

Φθάνοντας εκεί, θα βρεθείς "αντιμέτωπος" με έναν μεγάλο χώρο στάθμευσης όπου δίπλα είναι η εκκλησία του χωριού, το κοινοτικό συμβούλιο και τα δύο καφενεία. Η αλήθεια είναι ότι δεν έτυχε να επισκεφθώ το χωριό προηγουμένως αλλά ήξερα ότι είναι γνωστό για αρκετά πράγματα και κυρίως για τις ντομάτες που παράγουν. Καθ’ όλη τη διαδρομή έβλεπες το κόκκινο χρώμα από τις ντομάτες στις βουνοπλαγιές και πριν ακόμα πλησιάσεις πίστευες ότι ήταν ένας καμβάς που άρχιζες να του δίνεις ζωή, ήταν σαν μια ζωγραφιά.

Κατά την περιήγηση μας στο χωριό επισκεφθήκαμε και το οινοποιείο, SantaIrene, το οποίο διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα οινοποίησης και εμφιάλωσης. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην γευματίσουμε στο εστιατόριο Ιεράμπελος που συστεγάζεται στο οινοποιείο και όπου δημιουργούνται γεύσεις οι οποίες συνοδεύουν άριστα τα κρασιά της μονάδας.

Παρέα με αγαπημένους φίλους περάσαμε ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό στα ορεινά του νησιού μας, αναπνεύσαμε καθαρό αέρα και γεμίσαμε μπαταρίες για να υποδεχθούμε την καινούρια εβδομάδα με άλλο αέρα!

Υ.Γ. Εσύ τι προτιμάς; Βουνό ή Θάλασσα;

Love,
K. xx

Tags βουνο, εκδρομή, Εξόρμηση, Κλέλια Γιασεμίδου, διασημοι, blog, BLOGGER, showbiz, gossip, celebrities, showbiz κύπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1394 s (291 Queries.) // Parse time: 0.3770 s // Total time: 2.5164 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X