Η διατροφική διαταραχή της Πριγκίπισσας Diana που ήρθε στο φως από τη σειρά του Netflix “The Crown”


Η διατροφική διαταραχή της Πριγκίπισσας Diana που ήρθε στο φως από τη σειρά του Netflix “The Crown”

Πως βίωσε η Πριγκίπισσα την εν λόγω διαταραχή 

Ο τέταρτος κύκλος της πετυχημένης σειράς που “σπάει” τα ταμεία στο Netflix “The Crown” έκανε πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου και σε ένα από τα αρχικά επεισόδια της σεζόν αυτής, που είναι επικεντρωμένη στη σχέση του Πρίγκιπα Κάρολου και της Πριγκίπισσας Diana, βλέπουμε μία πτυχή της αγαπημένης των Βρετανών Πριγκίπισσας που αφορά σε μία διατροφική διαταραχή που την ταλαιπωρούσε για χρόνια.

Πρόκειται για τη βουλιμία, η οποία ξεκίνησε, σύμφωνα με εξομολόγηση της ίδιας της Πριγκίπισσας στον συγγραφέα Andrew Morton, οποίος έγραψε την αυτοβιογραφία “Diana: Her True Story”, την εβδομάδα μετά τον αρραβώνα με τον Κάρολο και διήρκησε περίπου για μία δεκαετία. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η σχεδιάστρια της νυφικής δημιουργίας της Πριγκίπισσας, Elizabeth Emanuel, αποκάλυψε σε συνεντεύξεις της αργότερα πως όταν ξεκίνησαν τα fittings η μέση της Diana ήταν περίπου 27 ίντσες ενώ τον Ιούλιο του 1981, όταν δηλαδή πραγματοποιήθηκε ο γάμος, η μέση της ήταν στις 23 ίντσες, απόρροια της διατροφικής διαταραχής που την ταλαιπωρούσε. 

Κάποιες από τις αιτίες που οδήγησαν την Πριγκίπισσα Diana στη βουλιμία αφορούν συναισθηματικούς παράγοντες, όπως η μοναξιά που βίωνε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, ο παράνομος δεσμός του συζύγου της με την Camilla Parker Bowles και η πίεση που βίωνε από τα media. 

Η Πριγκίπισσα μιλώντας για τη βουλιμία είχε εξομολογηθεί πως δεν το είχε εκμυστηρευτεί σε κανέναν, καθώς δεν ήταν εμφανείς οι επιπτώσεις στο βάρος της και έτσι μπορούσε να το κρύψει, συμπληρώνοντας: “Το επιβάλλεις στον εαυτό σου λόγω χαμηλής αυτοεκτίμησης και πιστεύεις πως δεν είσαι άξιος ή πολύτιμος”. 
 

Tags diana, πριγκίπισσα Diana, netflix, The Crown, showbiz, gossip, celebrities, βουλιμία


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6107 s (228 Queries.) // Parse time: 5.2013 s // Total time: 7.8119 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X