3 απλά tricks για να κατευνάσετε το άγχος από τις δυσάρεστες ειδήσεις


3 απλά tricks για να κατευνάσετε το άγχος από τις δυσάρεστες ειδήσεις

Τι προτείνει ψυχολόγος για αυτό;  

Αναμφισβήτητα ζούμε στην εποχή που βομβαρδιζόμαστε από αρνητικές ειδήσεις σε όλα τα media και μοιάζει πολύ δύσκολο να αποφύγουμε να ενημερωθούμε για όχι και τόσο ευχάριστα γεγονότα που συμβαίνουν. 

Η ψυχολόγος Dr Perpetua Neo, μιλώντας στο Elle επεσήμανε τρία πολύ απλά tricks που μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να καταφέρουμε να ηρεμούμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τον εαυτό μας αν έχει εκτεθεί σε τέτοιου είδους ειδήσεις και το άγχος να μας έχει κυριεύσει. 

Κάντε στον εαυτό σας τρεις απλές ερωτήσεις

Μπορεί αυτό το πρόβλημα να ελεγχθεί; Είναι αυτό το πρόβλημα ρεαλιστικό; Υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα; Η ψυχολόγος επισημαίνει: “Προφανώς το να ανησυχούμε για τις δυσάρεστες ειδήσεις είναι κάτι ρεαλιστικό, ωστόσο κάποιες φορές διογκώνουμε τον ρεαλισμό μέσα στο μυαλό μας”

Σταματήστε να κατακρίνετε τον εαυτό σας

“Το ανθρώπινο μυαλό λειτουργεί με τέτοιον τρόπο ώστε να αναγνωρίζει τις απειλές […] Οι εποχές που ζούμε ενέχουν αβεβαιότητα και σε κανέναν δεν αρέσει η αβεβαιότητα, ωστόσο είναι κάτι που το μυαλό αντιλαμβάνεται ως απειλή”, είπε η Dr Neo. 

Αναλογιστείτε πόσες ειδήσεις παρακολουθείτε 

“Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν στρες τείνουν να παρακολουθούν ειδήσεις που ενισχύουν και επιβεβαιώνουν τους χειρότερους τους φόβους”, είπε η ψυχολόγος προτρέποντας να μειωθεί η ποσότητα έκθεσης σε ειδήσεις. 
 

Tags αγχος, ειδησεις, στρες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9644 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4183 s // Total time: 2.3827 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X