8 βήματα για να ξεκινήσεις σήμερα τον διαλογισμό


8 βήματα για να ξεκινήσεις σήμερα τον διαλογισμό

Απόβαλε το στρες και το άγχος της ημέρας βάζοντας τον διαλογισμό στη ζωή σου.

Οι περισσότεροι από μας τον περισσότερο καιρό κατευθυνόμαστε, κυριαρχούμαστε από τις σκέψεις μας ή από τα συναισθήματα μας. Είναι επόμενο να έχουμε την τάση να νομίζουμε ότι είμαστε αυτές οι σκέψεις και αυτά τα συναισθήματα. Διαλογισμός είναι η κατάσταση της απλής ύπαρξης, της απλής βίωσης, χωρίς καμιά παρέμβαση από το σώμα ή από τον νου. Είναι μια φυσική κατάσταση, την οποία όμως έχουμε ξεχάσει πώς να προσεγγίζουμε.

Ο διαλογισμός είναι η πιο αποτελεσματική άσκηση για να έχεις λίγα λεπτά πραγματικής επαφής με τον πιο σημαντικό άνθρωπο στον κόσμο. Εσένα! Αυτό που έχεις να κάνεις για να γνωρίσεις και κυρίως να αισθανθείς όλα τα οφέλη του είναι να ξεκινήσεις από σήμερα ακολουθώντας τα πιο κάτω βήματα:

#1. Η κατάλληλη ώρα

Μπορείς να ξεκινήσεις την ημέρα σου με διαλογισμό ή το βράδυ πριν πας για ύπνο αποφορτίζοντας όλη την ένταση της ημέρας. Εσύ θα αποφασίσεις ποια ώρα είναι η κατάλληλη για εσένα.

#2. Βρες μια φράση ή λέξη

Βρες μια φράση ή μια λέξη που θα επαναλαμβάνεις κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Μπορεί να είναι οι λέξεις: αγάπη, ειρήνη, ηρεμία, ευγνωμοσύνη, είμαι, είμαστε, ευχαριστώ ή και πάλι μπορεί να μετράς για παράδειγμα μέχρι το 5.

#3. Το ησυχαστήριο

Βρες ένα ήσυχο μέρος, ζήτησε να μην σε ενοχλήσει κανείς, σβήσε κινητά και οτιδήποτε σε αποσυντονίζει. Κάθισε με ίσια τη σπονδυλική στήλη με τα χέρια ακουμπισμένα στα γόνατα να κοιτούν επάνω ή κάτω. Κάθισε κάτω με τα πόδια λυγισμένα προς τα μέσα, το ένα πάνω στο άλλο ή σε καρέκλα αρκεί να νοιώθεις άνετα. Μόνο φρόντισε να μην κάνεις το διαλογισμό σου ξαπλωμένος γιατί το πιο πιθανό είναι να κοιμηθείς.

#4. Χαλάρωσε

Άναψε ένα κεράκι και ξεκίνα κλείνοντας απαλά τα μάτια σου. Πάρε κάποιες αναπνοές, όσες χρειαστείς για να εκπνεύσεις ένταση και νιώσε την ηρεμία που θα σου προσφέρουν οι αναπνοές αυτές.

#5. Αποτελεσματική Συγκέντρωση

Κάνε κάποιους πλήρεις κύκλους αναπνοών. Δηλαδή, εισέπνευσε, κράτησε, εξέπνευσε, κράτησε, όλα αυτά σε ίσο χρόνο και μόνο από τη μύτη. Κάνε 5, 7 ή και 21 κύκλους αναπνοών για να ξεκινήσεις το διαλογισμό σου με τον καλύτερο τρόπο.

#6. Τα "μαϊμουδάκια"

Ξεκίνα να λες τη φράση ή τη λέξη που επέλεξες. Αν προτίμησες να μετράς ή δεν έχεις βάλει κάτι δεν υπάρχει θέμα. Μην προσπαθήσεις να διώξεις τις σκέψεις από το μυαλό σου. Θα κερδίσουν τη μάχη αν αναμετρηθείς μαζί τους. Προσπάθησε, ό,τι κι αν σκέφτεσαι, να μην του δίνεις σημασία και σιγά σιγά καθώς θα πέφτουν οι παλμοί της καρδιάς, καθώς η αναπνοή θα γίνεται πιο ήπια και ανεπαίσθητη, οι σκέψεις θα απομακρύνονται. Δεν είναι τυχαίο που τις σκέψεις τις αποκαλούν "μαϊμουδάκια". Όσο βρίσκουν κλαδιά, θα πηδάνε σε αυτά.

#7. Μουσική & Διαλογισμός

Η μουσική σε πολλές περιπτώσεις είναι σημαντική για τον διαλογισμό αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να γίνει και χωρίς τη συνοδεία ήχων. Στο youtube υπάρχουν πάρα πολλές μουσικές… Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να γράψεις "meditation music" και να βρεις την δικιά σου. Επίσης, υπάρχουν και πολλά applications που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Τα περισσότερα έχουν τους κατάλληλους ήχους αλλά και ειδοποίηση χρόνου.

#8. Πότε σταματάς;

20 ή 30 λεπτά μετά, μπορείς να σταματήσεις. Ασφαλώς μπορείς να σταματήσεις και νωρίτερα όμως τα 20 λεπτά συνήθως είναι απαραίτητα για να κάνεις το διαλογισμό σου ολοκληρωμένα.

Tags ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, ευεξια, ΗΡΕΜΙΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, υγεια, health, w


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6338 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4669 s // Total time: 3.1007 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X