Πόσο χώρο και χρόνο δίνουμε στα όνειρά μας;


Πόσο χώρο και χρόνο δίνουμε στα όνειρά μας;

Η γνωστή life coach, Τζιλ Δούκα μας εξηγεί πως πρέπει να δίνουμε στον εαυτό μας τον χρόνο και τον χώρο να αφομοιώσει τις καταστάσεις που έρχονται στη ζωή μας  

Για να ζήσουμε όλα όσα ονειρευόμαστε χρειάζεται μια ουσιαστική προετοιμασία για να τα αναγνωρίσουμε και να τα καλωσορίσουμε στη ζωή μας, όταν τελικά έρθουν!

Όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε έναν έρωτα μοναδικό αληθινό και δυνατό, παρ' όλα αυτά οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε πώς να προετοιμαστούμε για αυτόν και στη χειρότερη περίπτωση αντί να δημιουργούμε τις ευνοϊκές συνθήκες για να έρθει, άθελά μας τον υπονομεύουμε. 

Δεν θα ξεχάσω το παράδειγμα του Ιακώβου. Όταν ζήτησε τη βοήθειά μου με την εγγραφή του στο πρωτοποριακό πρόγραμμα αυτοβελτίωσης το Plano, διψούσε να ζήσει αυτόν ακριβώς τον έρωτα. Θεωρούσε πως είχε αφοσιωθεί πλήρως σε αυτόν το στόχο κι η αλήθεια είναι πως δεν του έλειπε τίποτε. Επιτυχημένος επαγγελματικά, οικονομικά ανεξάρτητος, εμφανίσιμος, φαινομενικά τίποτα δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο σε αυτόν το στόχο. Καθώς περνούσαν οι συνεδρίες, ωστόσο, σταδιακά αποκαλύφθηκε πως ο Ιάκωβος έμενε μαζί με την 80χρονη μητέρα του και τη διαζευγμένη αδελφή του. Στο βωμό αυτής της συμβίωσης ο Ιάκωβος είχε αρνηθεί πολλές εξόδους με τους φίλους και τους συναδέλφους του, γιατί πάντοτε έπρεπε να γυρίσει νωρίς ώστε να μην ανησυχεί η μητέρα και η αδερφή του που ένιωθαν απροστάτευτες χωρίς εκείνον.

Παρόλη τη διάθεση και την ανάγκη που έχουμε, λοιπόν, να φτάσουμε κάποιους στόχους, διαμορφώνουμε έτσι τη ζωή μας ώστε να τους βάζουμε συνεχώς εμπόδια. Είναι σχεδόν σίγουρο πως όσο κι αν το θέλει ο Ιάκωβος, στους άλλους παρουσιάζεται ως συναισθηματικά μη διαθέσιμος ακριβώς γιατί στη ζωή του δεν έχει κάνει χώρο για κάτι καινούριο. Και το καινούριο χρειάζεται πάντα χώρο και για να γεννηθεί και για να αναπνεύσει. 

Η περίοδος που προηγείται της δημιουργίας μία σχέση είναι εξίσου σημαντική με την ίδια τη σχέση. Η μοναξιά πριν από τη δημιουργία είναι απαραίτητη. Είναι δύσκολο στην αρχή, το ξέρω. Εμένα μου φαινόταν αδύνατο. Αλλά όταν μάθεις σιγά σιγά να μη θεωρείς απαραίτητο να γεμίζεις το χρόνο σου ώστε να μη νιώθεις άσχημα, όταν μάθεις να περνάς όμορφα με τον εαυτό σου, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα έχεις προσφέρει ποτέ σε εσένα! Πάρε τώρα το χρόνο σου και δημιούργησε προκαταβολικά… χρόνο για τη μελλοντική σχέση σου.

Χρειάζεται χρόνος, χώρος και προεργασία, λοιπόν, με τον ίδιο μας τον εαυτό ώστε να μη φοβηθούμε τη δέσμευση όταν αυτή έρθει.

Τζιλ Δούκα ΜCC, MBA, PCC

Facebook: Jill and Nikolas Life Coaching

Instagram: JillandNikolas

Website: https://jillandnikolas.com

 

Tags τζιλ δουκα, life coach


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5637 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3339 s // Total time: 2.8976 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X