Τέσσερα βήματα που πρέπει να κάνετε για να ξεπεράσετε έναν χωρισμό!


Τέσσερα βήματα που πρέπει να κάνετε για να ξεπεράσετε έναν χωρισμό!

Πώς να διαχειριστείτε αυτή τη δύσκολη φάση στην προσωπική σας ζωή;  

Ένας χωρισμός είναι πάντα μια άσκημη εμπειρία, ανεξάρτητα από το πόσο δυνατοί και ανεξάρτητοι νομίζετε ότι είστε. Είναι απολύτως φυσιολογικό να θέλετε να κλειστείτε στο σπίτι, να περάσετε ατελείωτες μέρες στο κρεβάτι, να παραγγείλετε από το αγαπημένο σας εστιατόριο και να στεναχωριέστε για τη μοίρα σας. 

Ό,τι όμως και να σας συνέβη θα το ξεπεράσετε. Και ακόμα και δεν το καταλαβαίνετε τώρα, θα το διαπιστώσετε με το πέρασμα του χρόνου. Παρακάτω ακολουθούν απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε μετά από έναν χωρισμό.

Αφήστε τον εαυτό σας να θρηνήσει

Η αναγνώριση των συναισθημάτων είναι το πρώτο βήμα στη θεραπεία. Όταν αισθάνεστε λυπημένοι, αναγνωρίστε το. Αν θέλετε να κλάψετε, κλάψτε. Μπορεί να σας ακουστεί περίεργο όμως το κλάμα βοηθά τα άσκημα συναισθήματα να περάσουν γρηγορότερα.

Αφήστε τον εαυτό σας να αισθανθεί, αλλά μην αφήσετε αυτά τα συναισθήματα να παραμείνουν για πολύ. Δώστε στον εαυτό σας λίγες μέρες πένθους και προχωρήστε.

Ξεφορτωθείτε οτιδήποτε θυμίζει τον πρώην σας

Εάν θέλετε πραγματικά να προχωρήσετε μετά από έναν χωρισμό, πρέπει να αφαιρέσετε όλα όσα σας θυμίζουν τον πρώην σας. Αυτό σημαίνει να του επιστρέψετε όλα τα πράγματα του χωρίς όμως να τον δείτε από κοντά. 

Μπορείτε ακόμη και να διαγράψετε τον αριθμό τηλεφώνου του. Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες να επικοινωνήσετε μαζί του σε μία από άσκημα ημέρες σας. Θα σας αποτρέψει επίσης να τον καταδιώξετε για να μάθετε τι κάνει μετά το χωρισμό ή αν έχει κάποιο νέο πρόσωπο στη ζωή του.

Αποδεχτείτε το τέλος της σχέσης σας

Είναι δελεαστικό να διατηρήσετε την ελπίδα ότι εσείς και ο πρώην σας θα επιστρέψετε μαζί ή ότι θα καταλάβει το λάθος του, θα ζητήσει συγνώμη και θα συμφιλιωθείτε. Και ενώ αυτή είναι μια πιθανότητα, είναι καλύτερο να μην κάνετε αυτές τις σκέψεις γιατί δεν θα μπορέσετε να προχωρήσετε.

Απλά αποδεχτείτε ότι έχει τελειώσει. Αποφύγετε να αναλύετε τα πράγματα ή να κατηγορείτε τον εαυτό σας για ότ,ι συνέβη. Μπορεί να έχετε κάνει λάθη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σκέφτεστε συνεχώς τι θα μπορούσατε να έχετε κάνει διαφορετικά. 

Φροντίστε τον εαυτό σας. 

Η αυτο-φροντίδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας και να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι αξίζετε. Θα σας βοηθήσει επίσης να αισθανθείτε καλύτερα. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε ντους, να φτιάξετε τα μαλλιά και το μακιγιάζ σας, να ασκηθείτε και να κοιμηθείτε σωστά. 

Αυτή είναι επίσης η ιδανική στιγμή για να συνεχίσετε τα χόμπι σας. Διαβάστε, ξεκινήστε αυτό το blog / μυθιστόρημα που σκεφτόσασταν, κ.λπ. Επίσης το να περνάτε χρόνο με τους αγαπημένους σας, σας υπενθυμίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι που σας αγαπούν και σας σκέφτονται.

Πηγή: jenny.gr 
 

Tags σχεσεις, χωρισμος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 4.3629 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3309 s // Total time: 4.6938 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X