Μικρές, καθημερινές ενέσεις αυτοπεποίθησης!


Μικρές, καθημερινές ενέσεις αυτοπεποίθησης!

Όλοι έχουμε κάποιες μαγικές φράσεις που μας ξεκλειδώνουν, κάποιες φράσεις πάνω στις οποίες ακουμπάμε για να πάρουμε δύναμη και κουράγιο για τη δύσκολη συνέχεια.

Oι καταφάσεις στο life coaching αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης. Το κατάλαβα με τον πιο εύγλωττο τρόπο όταν παρευρέθηκα στο ένα σεμινάριο του Jack Canfield στην Αριζόνα. Αυτός ο εμπνευσμένος ομιλητής, περιλουσμένος από τη νηφαλιότητα και τη σιγουριά ενός χαρισματικού ηγέτη, ενέπνευσε σε όλους μας τη θέληση όχι μόνο να βρούμε τη δική μας καθαρτική παραίνεση, αλλά και να τη μοιραστούμε με τους υπολοίπους.  

Με τα μάτια κλειστά πλησίασα και με πλησίασαν άνθρωποι άγνωστοι σε εμένα, ψιθυρίζοντάς μου τη δική τους φράση θετικής ενέργειας. Για άλλους ήταν απλά το "συνέχισε, είσαι στον σωστό δρόμο", για μερικούς το "σε συγχωρώ", για κάποιους το "φρόντισε τον εαυτό σου" και το απλό αλλά πάντα δυνατό και ειλικρινές "σ' αγαπώ"! Όποια κι αν είναι η δική σου πηγή αναζωογόνησης και θετικής ανατροφοδότησης, ενεργοποίησέ τη γιατί δεν υπάρχει κανένας φόβος που να μπορεί να την αποδυναμώσει. Ακούγοντας τα λόγια σου, αυτά τα λόγια αγάπης προς τον εαυτό σου, κάνεις το πιο μεγάλο δώρο στον εαυτό σου. Μόνο αν σε αγαπάς, σε εκτιμάς και σε φροντίζεις, μόνο τότε μπορείς να υποστηρίξεις τα σχέδια που έχεις για να ζήσεις μία νέα πραγματικότητα.

Κάθε φορά, λοιπόν, που θα έχεις ανάγκη από υποστήριξη και εσωτερική γαλήνη:

  • βρες ένα ήσυχο και απομονωμένο μέρος (ακόμα κι αν είναι η τουαλέτα του γραφείου σου)
  • εισέπνευσε σταθερά και βαθιά τρεις φορές
  • επανάλαβε νοερά ή φωναχτά (ανάλογα με το περιβάλλον) τη δική σου φράση.
  • αν έχεις κοντά σου έναν καθρέφτη, μην παραλείψεις να κοιτάς το ειδωλό σου με καλοσύνη και κατανόηση καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της λυτρωτικής άσκησης.

Μην ανησυχείς, λοιπόν, για όσα βλέπουν οι άλλοι, γιατί το υποκειμενικό τους πρίσμα δεν αντικατοπτρίζει πάντα τη δική σου αλήθεια. Είναι θαυμάσιο πώς μπορούν δυο-τρεις λέξεις να κάνουν μια τόσο μεγάλη διαφορά στην ψυχολογία σου. Στην αρχή ίσως σου φανεί λίγο εγωιστικό ή ακόμα και αλλόκοτο. Σύντομα, όμως, θα είναι το αγαπημένο σου καταφύγιο κάθε φορά που θα ψάχνεις μία εσωτερική και... αυτόφωτη πηγή υποστήριξης.  Βρες, λοιπόν, αυτό που ξεκλειδώνει τα δικά σου συναισθήματα, αυτό που σε απελευθερώνει και σε βοηθά να ανακτήσεις η δύναμή σου. Δεν υπάρχουν λανθασμένες ή σωστές φράσεις εδώ, δεν χωράει καμιά κακόβουλη κριτική. Η δική σου μαγική φράση είναι το ίδιο μοναδική όσο και εσύ!

Τζιλ Δούκα ΜCC, MBA, PCC

Facebook: Jill and Nikolas Life Coaching

Instagram: JillandNikolas

Website: https://jillandnikolas.com

Tags τζιλ δουκα, ψυχολογια, αυτοπεποίθηση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9708 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2806 s // Total time: 2.2514 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X