Αυτά είναι τα τρία σημεία στη Λευκωσία που φωτογραφίζουν όλοι στο instagram


Αυτά είναι τα τρία σημεία στη Λευκωσία που φωτογραφίζουν όλοι στο instagram

Στείλε 6 και βγάλε τις καλύτερες λήψεις σου!

Είναι δεδομένο πως φέτος όλοι "εξερευνούμε" την Κύπρο και για λόγους ασφαλείας αλλά και λόγω του lockdown που ''περιορίζει" τις ελευθερίες διακίνησής μας. 

Κι όμως η Κύπρος ''κρύβει'' άπειρα σημεία γεμάτα ιστορία ή φυσική ομορφιά. Σημεία που είτε γνωρίζεις είτε θέλεις να μάθεις, σε ένα χειμώνα που όλα δείχνουν ότι δεν θα μοιάζει με κανέναν προηγούμενο.

 

Το εγκαταλελλειμένο αεροπλάνο
Στο Τσέρι, στη Λευκωσία, πίσω από τη φάρμα Λαπάτσα και ανάμεσα σε ατέλειωτες ξηρές εκτάσεις, θα βρεις ένα εγκαταλελειμμένο αεροπλάνο, ό,τι πρέπει για φωτογραφίες.

Το μικρό επιβατικό αεροσκάφος “Piper” τύπου PA-23-250 Aztec, κατασκευής του 1971, άνηκε κάποτε στην αεροπορική βάση της Λακατάμιας, όπου και παρέμεινε όταν εκκενώθηκε και εγκαταλείφθηκε η βάση. Έπειτα, το μετέφεραν στη σημερινή του τοποθεσία.

Tivoli
"Tivoli” το πρώτο παγκύπριο γνωστό Λούνα Πάρκ στη Λευκωσία, που τώρα όμως τίποτα δεν θυμίζει τις παλιές καλές εποχές, το τρενάκι δεν είναι εκεί να κάνει βόλτες, οι διάσημές κούνιες “Αφροδίτη” δεν ζωντανεύουν το χώρο με τις φωνές των παιδιών, παρά μόνο από τον ήχο της βροχής…

Από το 1967, οπότε και άνοιξε τις πόρτες του, μικροί και μεγάλοι ψυχαγωγούνταν στο πρώτο και πολύ πρωτοποριακό για τα δεδομένα της εποχής λούνα παρκ, που είχε δημιουργήσει ο Περικλής Χριστοφίδης από την Πάφο. Η ιδέα γεννήθηκε το 1959, όταν σε ένα ταξίδι στην Ευρώπη παρακολούθησε το στήσιμο ενός Λούνα Παρκ. Η δουλειά του φάνηκε δύσκολη, όταν όμως την επόμενη ημέρα το είδε να σφύζει από ζωή, γέλια και κόσμο γοητεύτηκε. Το πρώτο Λούνα Παρκ, δημιουργήθηκε το 1965 στην περιοχή όπου βρισκόταν η πρώτη Παλιά Έκθεση, εκεί όπου σήμερα είναι οι κήποι του Μετοχίου της Μονής Κύκκου. Στη συνέχεια λειτούργησε δίπλα στο αεροδρόμιο Λευκωσίας και μετά την εισβολή το Τίβολι παρέμεινε στην κατεχόμενη περιοχή. Το 1978 το λούνα παρκ λειτούργησε ξανά δίπλα από την Κρατική Έκθεση Κύπρου μέχρι και το 2012 που έκλεισε οριστικά μετά από μεγάλη δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε το 2007.

Άγιος Σωζόμενος 
To εγκαταλελειμμένο και ερημωμένο χωριό του Άγιου Σωζόμενου, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο χωριό Ποταμιά και το Γέρι.... αποτελεί σήμερα ένα σημείο εξερεύνησης για μικρούς και μεγάλους! Παρόλο που σήμερα το χωριό είναι αφημένο στο χρόνο, εντούτοις δημιουργεί ένα far west σκηνικό.

 

Πηγή: checkincyprus.com

Tags gossip, instagram post, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0003 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0214 s // Total time: 0.0217 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X