5 υλικά που πρέπει να αποφύγεις στο Salad Bar


5 υλικά που πρέπει να αποφύγεις στο Salad Bar

Μέχρι τώρα ήξερες πως οι κρεμώδεις σάλτσες απαγορεύονται αυστηρά. Ποια άλλα όμως προϊόντα – θεωρητικά αθώα-  πρέπει να αποφεύγεις σε μια σαλάτα;

Είσαι στο salad bar, έχεις ήδη γεμίσει το πιάτο γεμάτο με  φρέσκα χόρτα και σκέφτεσαι πώς να φτιάξεις τη σαλάτα σου με τρόπο που να παραμείνει  υγιεινή. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο νομίζεις. Απλά απέφευγε να χρησιμοποιήσεις τα εξής 5  υλικά.
1. Croutons
Μπορεί να είναι μικρά αλλά είναι γεμάτα χρώματα, τεχνητά αρώματα και συντηρητικά.Η πλειοψηφία επίσης των crotons που σερβίρονται στα εστιατόρια είναι φτιαγμένα από επεξεργασμένα δημητριακά γεγονός που τους αφαιρεί βιταμίνες και πρωτείνες. Επιπλέον προσθέτοντας τα croutons στη σαλάτα σου, αυτόματα προσθέτεις και θερμίδες. Ως εκ τούτου αντικατέστησε τα φαινομενικά αθώα croutons με μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως.
2. Sun-dried tomatoes
Είναι σαν να βάζεις στη σαλάτα σου έναν τόνο νατρίου, γι΄αυτό αντικατέστησε τις με φρέσκες ντομάτες.
3. Ζαχαρωμένα καρύδια
Θα τα βρεις συχνά ως συνοδευτικό του blue cheese. Οσο για την γεύση τους είναι απλά υπέροχη εξαιτίας της ζάχαρης. Πρέπει όμως να ξέρεις πως τα καρύδια αυτά έχουν πολύ λίπος, νάτριο, τεχνητά χρώματα και αρώματα. Επέλεξε λοιπόν ανάλατους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή καρύδια που περιέχουν υγειή λίπη και θε σε κρατήσουν χορτασμένη για περισσότερη ώρα.
4. Tortilla strips ή  wonton noodles
Είναι πολύ νόστιμα, συνδυάζονται τέλεια με τη σαλάτα, αλλά προσθέτουν επιπλέον θερμίδες στο πιάτο σου, νάτριο και λιπαρά. Αντικατέστησε τα με πιπεριές, ή καρόττα.
5. Τριμμένο τυρί
Μια κουταλιά τριμμένου τυριού δεν θα σου κάνει κακό, ωστόσο πολλοί άνθρωποι βάζουν τουλάχιστον μισό φλιτζάνι στο φαγητό τους προσθέτοντας έτσι πάρα πολλές θερμίδες στο γεύμα τους. Ένα φλιτζάνι τυρί Cheddar περιλαμβάνει περισσότερες θερμίδες και λιπαρά από μια μεγάλη μερίδα πατάτες από τα McDonald’s! Αν θες ντε και καλά τυρί στη σαλάτα σου επέλεξε τυρί με χαμηλά λιπαρά σε μικρή ποσότητα.

 

Tags σαλατα, κρουτόν, τυρι, καρύδια, αμύγδαλα, tortilla


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4122 s (231 Queries.) // Parse time: 1.6246 s // Total time: 4.0368 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X