Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου αποκαλύπτεται μέσα από την αποκλειστική του συνέντευξη στο ilovestyle.com


Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου αποκαλύπτεται μέσα από την αποκλειστική του συνέντευξη στο ilovestyle.com

Η άποψη του για το φετινό μας τραγούδι στην \"Εurovision\", η πορεία του με τους One και η απάντηση που δίνει για το αν επιθυμεί να κάνει τη δική του οικογένεια. 

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου είναι ένας καλλιτέχνης που σημειώνει από νεαρή ηλικία, λαμπρή καριέρα στον χώρο της δισκογραφίας, καταφέρνοντας να αγαπηθεί τόσο σε Κύπρο όσο και Ελλάδα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι από τα άτομα στον ελλαδικό καλλιτεχνικό χώρο που εκπροσωπεί επάξια την πατρίδα μας, διαγράφοντας μέσα σε όλα αυτά τα χρονιά της μουσικής του πορείας, επιτυχίες που έχουν αγαπηθεί, και σιγουρά που όλους μας, μας έχουν συντροφεύσει κατά διαστήματα.

Στην πιο κάτω συνέντευξη, ο Κύπριος καλλιτέχνης, μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική του ζωή, τις συνεργασίες που ξεχώρισε, τη σχέση του με τους “Οne”, ενώ αναφέρει και τη γνώμη που έχει για το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον φετινό διαγωνισμό της "Eurovision".

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο ilovestyle.com.

1.Κωνσταντίνε μου, σε ποια φάση της ζωής σου σε πετυχαίνουμε αυτό το διάστημα;

Εδώ και ένα χρόνο βιώνω και εγώ όπως όλοι μας, όπως όλη η ανθρωπότητα, τη νέα πραγματικότητα με την πανδημία του κορωνοϊού και τις συνέπειες της. Ανησυχώ και εγώ όπως όλοι φαντάζομαι για το πως θα εξελιχθεί και θα τελειώσει όλο αυτό, αλλά παράλληλα αποφάσισα ότι θα ρίξω όλη μου την ενέργεια και προσπάθεια για δημιουργία σ’ αυτό που ξέρω να κάνω καλά, δηλαδή το τραγούδι.

Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό γιατί η ζωή μου δεν θα είχε νόημα διαφορετικά. Γι’ αυτό το λόγο μέσα σε ένα χρόνο κυκλοφόρησα τρία τραγούδια τα οποία, με μεγάλη μου χαρά βλέπω, ότι πήγαν και πάνε πολύ καλά με μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο.

2.Πως πήρες την απόφαση να αφήσεις την Κύπρο και να κυνηγήσεις το όνειρό σου στην Ελλάδα;

Πιστεύω ότι το τραγούδι πάντα ήταν ο προορισμός μου, δεν ήθελα να κάνω κάτι άλλο και ακόμα από όταν ήμουν παιδί αλλά και αργότερα στην εφηβεία ένιωθα και σαν να ήξερα ότι ο προορισμός μου ήταν να ασχοληθώ με αυτό. Ήθελα να πάω εκεί που γίνονται, που δημιουργούνται τα τραγούδια για να γίνω και εγώ μέλος αυτής της ομάδας. Ήταν με λίγα λόγια προειλημμένη απόφαση (γέλια).Έτσι όταν τελείωσα το στρατό ήξερα ότι θα κυνηγήσω το όνειρο μου στην Αθήνα, το κέντρο της πανελλήνιας δισκογραφίας και ακολούθησα το δρόμο μου προς τα εκεί.

3. Σε πάω τώρα στα της “Εurovision”, το 1996, ήταν η πρώτη φορά που εκπροσώπησες την Κύπρο σε αυτή τη μεγάλη μουσική διοργάνωση, από τότε ποιες διάφορες εντοπίζεις με το σήμερα στον διαγωνισμό;

Οι διαφορές είναι πολλές. Καταρχάς, όσο περνάνε τα χρόνια η Εurovision γίνεται όλο και πιο φαντασμαγορική και η τεχνολογία έχει εισέλθει σε τεράστιο βαθμό στον τρόπο διοργάνωσης της.Τα πράγματα τότε ήταν πιο ρομαντικά και αν θέλεις πολύ πιο μουσικά και όχι τόσο οπτικά, όσον αφορά στον τρόπο διοργάνωσης. Δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό βέβαια να εξελίσσεται οπτικά ο διαγωνισμός της Εurovision, ας μη ξεχνάμε ότι είναι διαγωνισμός τηλεόρασης πέραν από διαγωνισμός τραγουδιού.Πρόλαβα την παλιά "παραδοσιακή" Eurovision το 1996 με τους κλασικούς λάτρεις και δημοσιογράφους, τις μικρές και μεγάλες μουσικές γιορτές για το διαγωνισμό αλλά κυρίως στο μουσικό κομμάτι την μεγάλη συμφωνική ορχήστρα που πλαισίωνε τις συμμετοχές κάθε χώρας. Βέβαια ήμουν τυχερός γιατί το 1996 στο Όσλο όπου συμμετείχα ήταν η χρονιά που Eurovision έκανε το δικό της "λίφτινγκ", άρχισε να εκσυγχρονίζεται, μπήκε το playback στα τραγούδια, είχε ξεφύγει από το φεστιβαλικό της χαρακτήρα και γινόταν ένα πανευρωπαϊκό και γιατί όχι παγκόσμιο μουσικό γεγονός. Εκσυγχρονίστηκε σε πολλούς τομείς, από τον τρόπο παρουσίασης των τραγουδιών, της βαθμολογίας, τα γραφικά, η όλη αντιμετώπιση της ίδιας της διεξαγωγής της τέλοςσπάντων άρχισε να γίνεται σύγχρονη. Πάντως, θα μου μείνει αξέχαστη αυτή η συμμετοχή μου στο Oslo!

4. Από τις τρεις συμμετοχές σου στον θεσμό αυτό, ποια ήταν αυτή που απόλαυσες περισσότερο και γιατί;

Σαφώς και πέρασα πολύ ωραία και στις τρεις συμμετοχές μου αλλά η πρώτη μου στο Όσλο το 1996 θα μου μείνει αξέχαστη όπως σας έχω αναφέρει μόλις γιατί πολύ απλά ήταν η πρώτη και συνεπώς ξεχωριστή!

5. Φέτος η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί με την Έλενα Τσαγκρινού και το τραγούδι “El Diablo”, το οποίο έφερε αρκετές αντιδράσεις. Εσύ πως το σχολιάζεις;

Το τραγούδι είναι ένα καλό pop τραγούδι, έξυπνο με μια πολύ καλή και ταλαντούχα ερμηνεύτρια. Εύχομαι να "σκίσει" για το καλό της Κύπρου μας. Όλα τα άλλα τα θεωρώ άκραιες και αχρείαστες αντιδράσεις.

6. Κεφάλαιο ONE… ένα αγαπημένο σε όλους μας “boy band” το οποίο μεσουρανούσε πριν από χρόνια, και το οποίο “άνοιξε” τον δρόμο και στα υπόλοιπα που υπάρχουν και υπήρχαν στο προσκήνιο. Τι είναι αυτό που θυμάσαι έντονα από τις τότε ένδοξες εποχές των ONE και δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Ειλικρινά δεν υπάρχει κάτι που να μην θυμάμαι από την περίοδο των ΟΝΕ, την πρώτη περίοδο έτσι, γιατί τώρα έχουμε και δεύτερη (γέλια). Ήταν όλα στο κόκκινο, όλα στο φουλ. Τεράστιες συναυλίες, χιλιάδες κόσμου, χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι, απονομές, ταξίδια, σκληρή δουλειά, πειθαρχία, πρόβες, συνεργασίες, αγάπη γι’ αυτό που κάναμε και σεβασμός στην μουσική. Όλα στο κόκκινο πραγματικά! Γι’ αυτό και ήταν και τόσο πετυχημένα τα πράγματα τότε γενικότερα.

7. Υπήρξαν ποτέ κάποια ακραία περιστατικά από θαυμαστές σας είτε σε συναυλίες σας είτε γενικά σε εμφανίσεις σας;

Πολλά και συνέχεια. Ήταν έως και "φυσιολογικό" τότε για εμας αυτό. Παίζαμε με κανόνες εξωτερικού σε αυτό το κομμάτι οπότε δεν γινόταν να μην υπάρχουν ακραία περιστατικά. Τα αντιμετωπίζουμε με χιούμορ και ενίοτε με προσοχή.

8. Η διάλυση του συγκροτήματος τι συναίσθημα σου άφησε; Υπήρξε ποτέ ρήξη μεταξύ σας;

Όπως και κάθε αποχωρισμός έτσι κι αυτός ήταν πικρος. Αλλά για μένα ήταν αναγκαίος, άνοιξα τα φτερά μου για το δικό μου προσωπικό ταξίδι. Δεν υπήρξε ρίξη με την έννοια της έχθρας ή της αντιπαλότητας, υπήρξε μια παγωμάρα, μία πικρία, μια λύπη. Ο χρόνος όμως τα γιατρεύει όλα αυτά.

9. Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω τι θα ήταν αυτό που θα άλλαζες/βελτίωνες στο συγκρότημα;

Νομίζω πως το συγκρότημα ήταν πολύ καλά φτιαγμένο και οργανωμένο και καθοδηγούμενο από τους κατάλληλους ανθρώπους για την επιτυχία. Δεν θα άλλαζα κάτι. Έτσι κι αλλιώς είμαι από αυτούς που θεωρεί πως ότι έγινε έγινε, καλυτερεύουμε το μέλλον, όχι το παρελθόν. Δεν μπορούμε άλλωστε. Μόνο μαθήματα παίρνουμε από αυτό.

10. Από εδώ και πέρα ποιο θα είναι το μέλλον των ΟΝΕ, θα ακολουθήσουν και άλλες μουσικές επιτυχίες από εσάς;

Οι ΟΝΕ ενώθηκαν ξανά πριν από ενάμιση χρόνο με δική μου πρωτοβουλία στα πλαίσια των δικών μου εμφανίσεων στο Voodoo Club στην Αθήνα. Σκέφτηκα να ενώσω τα παιδιά, να τα φέρω ξανά μαζί για να κάνουμε μια εμφάνιση έκπληξη μέσα στο πρόγραμμα μου για τις ανάγκες αυτών των εμφανίσεων ως έκπληξη για τον κόσμο. Η ιδέα μου αποδείχτηκε πολύ επιτυχημένη γιατί αυτό που γινόταν της Πέμπτης στην Αθήνα ήταν απίστευτο. Όσο κι αν έβλεπα μέσα στα χρόνια ότι ΟΝΕ είναι αγαπημένο συγκρότημα και τα τραγούδια μας αγαπιούνται όλο και πιο πολύ με το πέρασμα του χρόνου, αυτό που ζήσαμε δεν μπορούσε να το περιμένει και να το προβλέψει κανείς. Γι’ αυτό το λόγο ήρθε και η κυκλοφορία του "Billy Bam Bam" ως επιστέγασμα αυτής της συνεργασίας που σημείωσε τεράστια επιτυχία και ακολούθησε το εξίσου αγαπημένο μας "Δύσκολα τα πράγματα". Έγινε διακοπή στις εμφανίσεις αυτές λόγω της πανδημίας φυσικά αλλά και έτσι κι αλλιώς, εγώ με τη δισκογραφική μου εταιρία είχαμε στο πλάνο την κυκλοφορία για τώρα του "Σ’ ένα τέταρτο" το όποιο μόλις ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι. Όμως έχω σχέδια και για εμφανίσεις και για δισκογραφία στο μέλλον με τα παιδιά. Αυτός ο κύκλος μόλις άνοιξε.

11. Αν σου έλεγα να ξεχωρίσεις και να επιλέξεις ένα από τα κομμάτια σου, ως το πιο αγαπημένο σου, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

Πολύ δύσκολη αυτή η ερώτηση. Αγαπώ όλα μου τα τραγούδια, από τα πιο "σοβαρά: μέχρι τα πιο χαρούμενα, το ίδιο. Αγαπημένο και ξεχωριστό μου κομμάτι είναι το "Μήπως". Μα δε σε ρώτησα, μήπως, μήπως μ ’αγαπάς ακόμα….Με συγκινεί πολύ αυτό το τραγούδι. Οι στίχοι είναι της πολύ επιτυχημένης και εξαιρετικής συμπατριώτισσάς μας στιχουργού, Γιούλας Γεωργίου και η μουσική δική μου. Νιώθω πολύ περήφανος που κατά διαστήματα πολλοί εξαίρετοι μουσικοί, μαέστροι και συνάδελφοι μου λένε τα καλύτερα λόγια γι’ αυτό το τραγούδι. Είναι ένα ώριμο δείγμα του καλλιτεχνικού μου εαυτού, γραμμένο στις αρχές του 2000 και χαίρομαι πραγματικά που έχει μείνει και έχει αντέξει στο χρόνο. Το ίδιο αγαπώ όμως ας πούμε και το “Και βάζω ένα Πάριο” ή την “Έρημη πόλη” που έγραψα στην Άννα Βίσση ή το "Ζωή μου" για την Έλενα Παπαρίζου ή ακόμα και το "Θες να κάνουμε σχέση" το οποίο βρίσκω πολύ μπροστά παραγωγικά για την εποχή του. Αγαπώ και το “Σ’ ένα τέταρτο”, το καινούργιο μου τραγούδι, βρίσκω πολύ αλλαγμένο τον εαυτό μου σε αυτό, πιο κατασταλαγμένο μουσικά και με χαροποιεί. Είναι αυτό που σας είπα, δεν μπορώ να ξεχωρίσω εύκολα κάποια από τα τραγούδια μου, μπορώ να μιλώ μέχρι αύριο λέγοντας ιστορίες για όλα!

12. Ποια συνεργασία σου με καλλιτέχνη έχεις λατρέψει και αγαπήσει; Υπάρχει και κάποια για την οποία έχεις μετανιώσει;

Όχι δεν έχω μετανιώσει για καμιά συνεργασία γιατί ακόμα και η χειρότερη σφράγισε και επιβεβαίωσε τις καλύτερες.Όλες μου τις συνεργασίες τις αγαπώ και τις τιμώ, όλες μου έχουν δώσει κάτι και σε όλες έχω αφήσει κάτι, καλλιτεχνικά αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο. Και όλες έχουν ένα κοινό, την απαραίτητη και πολύτιμη παρουσία του κόσμου. Αυτές όμως που ξεχωρίζω περισσότερο είναι αυτές που περνάω καλά στα καμαρίνια. Να ξέρεις ότι η ομάδα που περνάει καλά στα αποδυτήρια είναι αυτή που κερδίζει πιο εύκολα το παιχνίδι.Η συνεργασία που είχα με την Πέγκυ Ζήνα στις Νότες στην Κύπρο πριν από ενάμιση χρόνο ήταν η καλύτερη σε αυτό το κομμάτι. Γελούσαμε πολύ σαν μικρά παιδιά στα καμαρίνια, δεν θέλαμε να βγούμε στη σκηνή που λέει ο λόγος. Είμαστε αχώριστοι έτσι κι αλλιώς με την Πέγκυ, είκοσι χρόνια στενοί φίλοι.Και η τελευταία μου δουλειά στο Voodoo στην Αθήνα ήταν σαν ένα τεράστιο party δεν ήταν "δουλειά".Ανυπομονούσα να περάσουν οι μέρες για να πάω στο μαγαζί για δουλειά. Γενικά πάντως αισθάνομαι πολύ τυχερός και προνομιούχος, έχω κάνει καταπληκτικές συνεργασίες με εξαιρετικούς και πολύ ταλαντούχους ανθρώπους.

13. Με ποιο/α διάσημο/η από το εξωτερικό επιθυμείς, αν σου δινόταν η ευκαιρία, να κάνεις ντουέτο και γιατί;

Θα ‘θελα να ζούσα στην Αγγλία και να μπορούσα να είχα κάνει ένα ντουέτο με τον George Michael, τον απόλυτο καλλιτέχνη, το είδωλό μου, που μας άφησε νωρίς δυστυχώς.Όσο για τώρα, αν γινότανε θα ήθελα να διακτινιστώ και να βρεθώ σε κάποια σκηνή του εξωτερικού, αγκαλιάζοντας και τραγουδώντας με την Celine Dion (γέλια), ή να βρεθώ στο στούντιο μαζί με τον Weeknd και τον Harry Styles.Μένουμε πάντα παιδιά και πάντα κάνουμε όνειρα (γέλια)

14. Μπορείς να προσδιορίσεις ένα σημαντικό σταθμό της πολύχρονης καριέρας σου που σου έχει μείνει χαραγμένος;

Το ντουέτο με τον Γιάννη Πάριο το 2016 στο "Και βάζω ένα Πάριο", η συναυλία με την Άννα Βίσση το 2004 στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαΐκή Ένωση, το άνοιγμα που έκανα στη συναυλία του Brian Adams στη Λεμεσό το 2006, αλλά και η πρώτη φορά που άκουσα τραγούδι μου στο ραδιόφωνο το 1994 στην Κύπρο, ήταν θυμάμαι το "Τώρα που μιλάς" και το "Που πας"! Αυτές είναι στιγμές που μου μένουν βαθιά χαραγμένες μέσα μου. Επειδή όμως η ερώτησή σας ήταν για σημαντικό σταθμό θα σας απαντήσω εξής, αν υποθέσουμε ότι η πορεία μας σ’ αυτό το χώρο είναι σαν μια μεγάλη διαδρομή σε μία αχανή χώρα με το τρένο, ποιος σταθμός αυτής της μεγάλης διαδρομής είναι λιγότερο σημαντικός αλήθεια; Σε όλους τους σταθμούς μπαίνουν και βγαίνουν επιβάτες. Ο επιβάτης που μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο ή να έχεις μάθει τα περισσότερα απ’ αυτόν μπορεί να έχει μπει στο τρένο σου από τον πιο μικρό και υποτιθέμενα ασήμαντο σταθμό. Με λίγα λόγια σημαντικοί είναι όλοι οι σταθμοι, όλες οι στιγμές στην πορεια μας. Αυτο πιστευω!

15. Πρόσφατα έχεις κυκλοφορήσει το καινούργιο σου τραγούδι, “Σε ένα τέταρτο”, τι να περιμένουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα από εσένα δισκογραφικά;

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ετοιμάσω το επόμενο δισκογραφικό μου βήμα γιατί το “Σ’ ένα τέταρτο” έχει κυκλοφορήσει λιγότερο από ένα μήνα. Τώρα το μαθαίνει ο κόσμος, τώρα κάνω προωθητικές ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και τώρα είναι η στιγμή του. Τι θα γίνει πιο μετά αυτό θα το δούμε σε κατοπινό στάδιο.

16. Τέλος, η δημιουργία οικογένειας και γάμου, πόσο μακρινό η κοντινό ενδεχόμενο φαντάζει σε εσένα;

Δεν νομίζω ότι η δημιουργία οικογένειας και ο γάμος είναι κάτι που με απασχολεί ή με απασχολούσε ποτέ. Είμαι μοναχικός τύπος ανθρώπου.  Θεωρώ επίσης ότι δεν είναι όλοι άνθρωποι προορισμένοι για να κάνουν οικογένεια. Βέβαια σ’ αυτή τη ζωή ποτέ μη λες ποτέ, δεν ξέρεις τι γίνεται.

Ακούστε το καινούργιο τραγούδι του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου "Σε ένα τέταρτο", στο πιο κάτω βίντεο:

 

Tags gossip,showbiz,celebrities,συντευξη,διασημοι,κωνσταντίνος χριστοφόρου,showbiz cy,showbiz κύπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 4.0657 s (277 Queries.) // Parse time: 0.6133 s // Total time: 4.6791 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X