Κατά πόσο είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας μία κοινωνία με διακρίσεις απέναντι στις γυναίκες; 


Κατά πόσο είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας μία κοινωνία με διακρίσεις απέναντι στις γυναίκες; 

Είναι όντως ένα απομακρυσμένο σενάριο ή η τρομακτική πραγματικότητα;   

Καμιά φορά λέμε πως η τέχνη μιμείται τη ζωή καθώς βλέπουμε κάποια γεγονότα που ταυτιζόμαστε στη ζωή μας να διαδραματίζονται στις οθόνες μας. 

Αυτό το διάστημα ψάχνοντας διάφορες σειρές να παρακολουθήσω, μιας και ο χρόνος που περνώ στο σπίτι είναι πολύ περισσότερος, έπεσα πάνω σε μία ιδιαίτερη σειρά, που αποτελεί δημιούργημα επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο, φαντάζει σε κάποια σημεία του και στην υπερβολή τους οικεία. 

Πρόκειται για τη σειρά “The Handmaid’s Tail”, η οποία εκτυλίσσεται στο μέλλον και διαδραματίζεται στην Αμερική. Μετά από μία μακρά περίοδο αναταραχών, την εξουσία έχει λάβει μια άκρως συντηρητική ομάδα, που έχει καταλύσει την δημοκρατία και έχει εγκαθιδρύσει ένα απολυταρχικό και θεοκρατικό καθεστώς, το Γιλεάδ, στο οποίο υπάρχει αστυνομία παντού, οι ομοφυλόφιλοι δολοφονούνται και οι γυναίκες δεν έχουν καθόλου δικαιώματα. Όσοι πολίτες κατάφεραν να ξεφύγουν βρίσκονται στον Καναδά, ο οποίος τους προσφέρει άσυλο.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σε αυτό το καθεστώς είναι η υπογεννητικότητα καθώς λόγω των σύγχρονων συνθηκών οι περισσότεροι άνθρωποι είναι στείροι. Προκειμένου να υπάρξει λύση στο πρόβλημα αυτό οι επικεφαλής του καθεστώτος αυτού αποφασίζουν να συγκεντρώσουν τις γόνιμες γυναίκες, τις τοποθετούν στα σπίτια των διοικητών, ανεξαρτήτως αν έχουν ήδη οικογένεια και τις υποχρεώνουν να συνευρίσκονται ερωτικά με εκείνους προκειμένου να μείνουν έγκυες. Αυτές είναι οι λεγόμενες handmaids.

Οι γυναίκες σε αυτήν την κοινωνία δεν έχουν κανένα δικαίωμα και λόγο και μέσα από τους τρεις προηγούμενους κύκλους της σειράς και είναι αρκετά τρομακτικό αν αναλογιστεί κανείς πως σύμφωνα με τη συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της σειράς, δεν αποτελεί 100% μυθοπλασία καθώς την ενέπνευσαν γεγονότα που συνέβησαν κάποια στιγμή σε κάποιο σημείο της γης. 

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η συνέχεια στον τέταρτο κύκλο, η οποία αν και πήρε αρκετές αναβολές όσον αφορά στα γυρίσματα λόγω κορωνοϊού, είναι πλέον γεγονός και έρχεται με τα πρώτα τρία επεισόδια την Πέμπτη, 29 Απριλίου στο Novacinema4HD, στις 22:00. Κατόπιν θα προβάλλεται ένα νέο επεισόδιο κάθε Πέμπτη στις 22:00 από το Novacinema4HD. 

Στον τέταρτο κύκλο που θα προβάλει η Nova Cyprus, η June επιτίθεται εναντίον του Γιλεάδ ως σκληρή ηγέτης των ανταρτών, αλλά οι κίνδυνοι που αναλαμβάνει φέρνουν απρόσμενες και επικίνδυνες νέες προκλήσεις. Η αναζήτηση της δικαιοσύνης και της εκδίκησης απειλεί να την εξολοθρεύσει και να καταστρέψει τις πιο αγαπημένες της σχέσεις.

Στους ρόλους τους επιστρέφουν οι Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Alexis Bledel.
 

Tags the handmaid's tail, nova cyprus, novacinema4hd


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.7647 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3978 s // Total time: 2.1625 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X