Το γιατροσόφι της γιαγιάς για την καταπολέμηση των εγκαυμάτων!


Το γιατροσόφι της γιαγιάς για την καταπολέμηση των εγκαυμάτων!

Το πιο χρήσιμο tip για το καλοκαίρι!   

Μπήκαμε και επίσημα στο καλοκαίρι! Πόσο χαίρομαι δεν φαντάζεσαι! Όμως, όπως όλα τα όμορφα ίσως να κρύβουν κινδύνους, έτσι και το καλοκαίρι κρύβει τους δικούς του. Ένας από αυτούς είναι ο ήλιος. Το ξέρω ότι δεν σου έγραψα κάτι που τώρα μαθαίνεις, αυτό που θα σου γράψω όμως είναι το πως μπορείς να ανακουφιστείς από πιθανό έγκαυμα.  

Μπορεί ο ήλιος να είναι αναζωογονητικός αλλά οι βλαβερές συνέπειες του είναι πολλές. Μην μου πεις ότι δεν καίγεσαι την πρώτη φορά που θα βγεις στον ήλιο. Πάντως εγώ όσο αντηλιακό και να βάλω την πρώτη φορά που βγαίνω στον ήλιο καίγομαι κυρίως στους ώμους. Φυσικά κανόνας απαράβατος είναι η χρήση αντηλιακού και η συχνή ανανέωση του. 

Ε λοιπόν, σήμερα θα σου γράψω για ένα γιατροσόφι που μου έμαθε η γιαγιά. Ένα μόνο υλικό χρειάζεσαι και σίγουρα το έχεις στο σπίτι. Ποιο είναι αυτό; Η πατάτα φυσικά! Υπάρχουν πολλά υλικά στην κουζίνα μας που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τα εγκαύματα, η πατάτα όμως είναι μία ισχυρή "θεραπεία" λόγω του άμυλου που περιέχει. 

Ο ευκολότερος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις μία πατάτα είναι να την πλύνεις πολύ καλά και να την τεμαχίσεις και να την εφαρμόσεις απευθείας στο δέρμα σου, εκεί που είναι το έγκαυμα. Με αυτόν τον τρόπο θα απορροφήσει όλα τα αμυλούχα οφέλη που χρειάζεται το δέρμα σου. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις πριν την εφαρμόσεις στο δέρμα σου είναι να τη βάλεις στο ψυγείο για να παγώσει και να σου δώσει την αίσθηση της δροσιάς. 

Εάν το δέρμα σου είναι πολύ ευαίσθητο, τότε μπορείς να πολτοποιήσεις την πατάτα σε ένα μπλέντερ ώστε να γίνει μία κρέμα. Στη συνέχεια θα την εφαρμόσεις στο δέρμα σου, θα την αφήσεις για λίγα λεπτά και μετά θα ξεπλύνεις με κρύο νερό. 

Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς. Παρόλα αυτά εύχομαι αυτό το καλοκαίρι να μην ξεχάσεις το αντηλιακό σου στο σπίτι για να αποφύγεις τα ανεπιθύμητα εγκαύματα. 

Love,

K. 

xx
 

Tags Κλέλια Γιασεμίδου, καλοκαιρι, ΕΓΚΑΥΜΑ, πατάτα, διασημοι, showbiz, gossip, celebrities, blog, BLOGGER, showbiz cy, showbiz κύπρος, Ομορφια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3448 s (293 Queries.) // Parse time: 0.6234 s // Total time: 2.9682 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X