Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πλαστική χειρουργική του πηγουνιού


Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πλαστική χειρουργική του πηγουνιού

Ο Δρ. Νεόφυτος Χ. Δημητριάδης, στοματικός και γναθοπροσωπικός χειρουργός, εξειδικευμένος στην αισθητική χειρουργική προσώπου εξηγεί σε ποιες περιπτώσεις προτείνεται η επέμβαση γενειοπλαστικής και ποια είναι η διαδικασία

Το πηγούνι αποτελεί χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς για την αρμονία του προσώπου. Ένα όμορφα διαμορφωμένο πηγούνι συμβάλλει στην ισορροπία του προσώπου και στην όμορφη οριοθέτηση των χαρακτηριστικών του προφίλ. Τα περισσότερα άτομα, κοιτώντας τον εαυτό τους στον καθρέπτη, επικεντρώνονται στα χαρακτηριστικά που θεωρούν περισσότερο έκδηλα, όπως το μέγεθος ή το σχήμα της μύτης, των αυτιών, των σιαγόνων καθώς επίσης και η εμφάνιση λεπτών ρυτίδων στο δέρμα. 

Ανάμεσα στα παραπάνω χαρακτηριστικά, η αρμονική κατατομή του πηγουνιού κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ισορροπία του προσώπου. Χειρουργοί ειδικευόμενοι στη ρινοπλαστική είναι συχνά οι πρώτοι που υποδεικνύουν πως αλλαγές στο μέγεθος ή το σχήμα του πηγουνιού έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν το προφίλ του ατόμου στον ίδιο περίπου βαθμό όσο και η επέμβαση στη μύτη. Σύνηθες φαινόμενο αποτελεί η συμβουλή ενός πλαστικού χειρουργού προσώπου για συνδυασμό χειρουργικής επέμβασης στο πηγούνι και στη μύτη, όταν ο ίδιος διαπιστώνει πως η αύξηση του πηγουνιού είναι αναγκαία για την επίτευξη της ισορροπίας και αρμονίας του προσώπου.

Αν και η συγκεκριμένη διαδικασία χαρακτηρίζεται ως αρκετά απλή, ταυτόχρονα αποτελεί το σημείο κατατεθέν που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά. Η ορθή τοποθέτηση και εναρμόνιση του πηγουνιού καθορίζει τη σχέση μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών του προσώπου (μύτη, γνάθοι, χείλη κλπ.) και προσδίδει αρμονία.

Διάβασε ακόμη: Χριστίνα Κυριάκου: Το μυστικό της για να μακρύνουν τα μαλλιά εύκολα και γρήγορα

Σε ποιες περιπτώσεις προτείνεται η επέμβαση γενειοπλαστικής;

Όπως συμβαίνει με όλες τις εκλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις, έτσι και με τη γενειοπλαστική, η καλή υγεία και ρεαλιστικές προσδοκίες αποτελούν προαπαιτούμενα κριτήρια. Σημαντικό στάδιο είναι η κατανόηση όλων των πτυχών της επέμβασης από την πλευρά του κάθε ασθενή. Ένα όμορφο και ισορροπημένο προφίλ μπορεί να επιτευχθεί με την εισαγωγή ενός εμφυτεύματος ή με τη μετακίνηση του οστού της περιοχής του πηγουνιού προς τα εμπρός ή προς τα πίσω αντίστοιχα, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες στην εκάστοτε περίπτωση.

Μια επιπλέον δυνατότητα για τη βελτίωση της εμφάνισης πηγουνιού μέσω χειρουργικής επέμβασης είναι η λιποαναρρόφηση κατά την οποία το περιττό λίπος αφαιρείται για να ξανασχηματιστεί το πηγούνι. Διάβασε ολοκληρωμένο το άρθρο στη madamefigaro.cy.

Tags beauty, face, chin surgery, Ομορφια, πηγούνι, Δρ. Νεόφυτος Χ. Δημητριάδης, προσωπο, πλαστικη χειρουργικη, ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ, αισθητικη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0047 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0289 s // Total time: 0.0336 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X