Χρήστος Μιχάλαρος: Λίγο πριν την πρεμιέρα του "Μεσημέρι και Κάτι" μίλησε στο ilovestyle.com!


Χρήστος Μιχάλαρος: Λίγο πριν την πρεμιέρα του "Μεσημέρι και Κάτι" μίλησε στο ilovestyle.com!

Η πρόκληση της νέα σεζόν, οι αλλαγές στην εκπομπή και το project που θα ήθελε να πραγματοποιήσει.   

Ο Χρήστος Μιχάλαρος αναλαμβάνει τα ηνία της μεσημβρινής ζώνης του ΣΙΓΜΑ, στην εκπομπή “Μεσημέρι και Κάτι”, συνεχίζοντας από την περσινή τηλεοπτική σεζόν. 

Ο δημοσιογράφος δίνει για άλλη μια χρονιά ραντεβού με την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία,  την τοπική και τη διεθνή επικαιρότητα, δίπλα στον πολίτη υπηρετώντας την αλήθεια.

Εμείς λίγες ημέρες πριν κάνει πρεμιέρα για τη νέα σεζόν η εκπομπή στις 23 Αυγούστου, συνομιλήσαμε με τον Χρήστο Μιχάλαρο και μας μίλησε για το νέο ξεκίνημα αλλά και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα projects που “τρέχουν” στη ζωή του. 

Δεύτερη σεζόν, για εσένα, “Μεσημέρι και κάτι”. Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις όταν σου ανακοινώθηκε το πράσινο φως για την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν;

Η πρώτη λέξη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν και πάλι η "ευθύνη". Πρωτίστως απέναντι στον πολίτη και τηλεθεατή που θα εμπιστευτεί την μεσημβρινή ενημέρωσή του στο ΣΙΓΜΑ κι έπειτα απέναντι στους συνεργάτες μου και το κανάλι που με εμπιστεύθηκε για δεύτερη σεζόν, αυτή τη φορά να αναλάβω εξ ολοκλήρου το τιμόνι της εκπομπής. Ξέρεις, αφήσαμε πίσω μας έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, όσον αφορά στην ειδησεογραφία, και φέτος τα πράγματα αναμένεται να είναι, όχι μόνο δύσκολα, αλλά και κρίσιμα. Τα μέτωπα στην κοινωνία είναι πολλά και ανοιχτά κι εμείς, με την έμπειρη ομάδα της εκπομπής και ολόκληρου του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, έχοντας τον αυστηρότερο κριτή που δεν είναι άλλος από τον κόσμο. Αν μπορούσα να συνοψίσω τα συναισθήματά μου σε μια μόνο λέξη αυτή είναι "ενθουσιασμός", κυρίως γιατί γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι το καράβι και το πλήρωμά του είναι φτιαγμένα για πολλά μποφόρ και είναι έτοιμο να διασχίσει τις πιο φουρτουνιασμένες θάλασσες. 

Αν και είχες τηλεοπτική εμπειρία, ωστόσο, ήταν η πρώτη σου φορά στην παρουσίαση ζωντανής ενημερωτικής εκπομπής. Πως ήταν η εμπειρία σου αυτή;

Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα και ήταν εξ αρχής μια μεγάλη πρόκληση. Μπήκα στη διαδικασία όπως ένας πιτσιρικάς βουτάει για πρώτη φορά σε ένα πλατύ ποτάμι, αρκετά ενθουσιασμένος, αλλά και έχοντας την αγωνία του άγνωστου. Μαζί με την ομάδα ζήσαμε εξαιρετικές στιγμές, έστω και υπό φοβερή πίεση, τις οποίες δεν θα άλλαζα με καμία ευκολία ή αναίμακτη λύση. Οι δυσκολίες μάς δένουν και μάς φέρνουν πιο κοντά. Κι όταν από κοινού φέρνουμε εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, τότε η υπερηφάνεια για το αποτέλεσμα είναι διπλή και η δύναμη να συνεχίσεις πολύ μεγαλύτερη. 

Θα υπάρξουν αλλαγές στην εκπομπή την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν; Τι να περιμένουν οι τηλεθεατές; 

Η δομή της εκπομπής θα διαφοροποιηθεί ελαφρώς. Φέτος, όλοι θα είμαστε περισσότερο «οι εαυτοί μας», θα δοθεί σαφώς περισσότερο βάρος στην άποψη του κόσμου, θα ανοίγουμε συχνά τις τηλεφωνικές μας γραμμές για να μπορεί ο λαός να πει την άποψή του, να ρωτήσει πράγματα, να λύσει απορίες σε σχέση με μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει στην πραγματική ζωή. Γενικώς, θα είμαστε το βήμα του κόσμου απέναντι στα σοβαρά ζητήματα. Θα βγούμε περισσότερο έξω και θα συναντηθούμε την κοινωνία. Θα κάνουμε συζητήσεις με ειδικούς, θα έχουμε πρώτοι τις ειδήσεις που βγαίνουν με την πολύτιμη βοήθεια των δημοσιογράφων του ΣΙΓΜΑ, του Sigmalive, του Economy Today, της Σημερινήςκαι όλων των μέσων του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και θα συνομιλήσουμε με προσωπικότητες που ο κόσμος δεν έχει συνηθίσει να βλέπει στην τηλεόραση. Θα έχουμε και αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Καλύτερα όμως να αφήσουμε και κάτι για το ταξίδι…

Ποια ήταν η πιο δύσκολη ή άβολη τηλεοπτική στιγμή σου την περσινή σεζόν που ενδεχομένως δεν θα ήθελες να επαναληφθεί; 

Υπήρξαν κάποιες -ελάχιστες- στιγμές που έπρεπε να πιέσουμε περισσότερο τους καλεσμένους για θέματα που έκαιγαν τον απλό κόσμο. Κυρίως επρόκειτο για πολιτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι υπήρξαμε αρκετά πιεστικοί και δεν χαριστήκαμε σε κανένα, κυρίως όταν προσπαθούσε να πουλήσει μπαγάτικες δικαιολογίες για πράγματα εξόφθαλμα, όμως μου έρχονται στο μυαλό μια-δυο περιπτώσεις που από καθαρή αφέλεια και λανθασμένη ιεράρχηση δεν έκανα τις ερωτήσεις που, και εγώ και ο κόσμος, θέλαμε να απαντηθούν από επίσημα χείλη. 

Θεωρείς πως αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω όταν σκεφτόσουν το μέλλον, θα έλεγες σήμερα στον τότε εαυτό σου ότι έχει εκπληρώσει τους επαγγελματικούς του στόχους; 

Δεν είμαι από αυτούς που εγκλωβίζονται στους επαγγελματικούς στόχους. Μου αρέσει να κάνω δημιουργικά πράγματα και να χτίζω εμπειρίες για εμένα και τους ανθρώπους μου, οι οποίες είναι όμορφες ως παρελθόν και χρήσιμες για το το μέλλον. Οι φιλοδοξίες μου έχουν να κάνουν με την ίδια τη ζωή και την πληρότητά της. Αγαπάω την δουλειά μου σαν κυρίαρχο κομμάτι της ζωής και κοιτάζοντας προς τα πίσω μπορώ να πω ότι δούλεψα σκληρά κι έκανα πράγματα που ενισχύουν αυτό που καταχρηστικά αποκαλούμε "ευτυχία". Νιώθω όμορφα μέσα σε αυτό που γίνεται κάθε μέρα, τόσο στο "Μεσημέρι και κάτι" του ΣΙΓΜΑ όσο και στην "Πρώτη Εκπομπή" του Ράδιο Πρώτο, αλλά και σε όλα τα μέσα του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ με τα οποία συνεργάζομαι κατά καιρούς. Συνεχίζω, όσο όλα αυτά με γεμίζουν. 

Καταπιάνεσαι με αρκετά πράγματα εκτός από την τηλεόραση, όπως το ραδιόφωνο, τη φωτογραφία, τη συγγραφή… Υπάρχει κάτι στο οποίο έχεις περισσότερη αδυναμία από όλα όσα κάνεις; Μίλησε μας λίγο γι’ αυτό… 

Δεν υπάρχει κάτι που να αγαπώ περισσότερο υπό την έννοια που το θέτεις. Μου αρέσει να βρίσκομαι σε κίνηση και να δημιουργώ πράγματα με την ελπίδα να έχουν κάποιο νόημα για τους γύρω μου. Οι άνθρωποι είμαστε ψηφιδωτά, δεν είμαστε ένα πράγμα. Πέρα από αυτά που ανέφερες παραπάνω, συμμετέχω στο project "People of Cyprus" στο οποίο "χαρτογραφούμε" την Κύπρο με βάση τους ανθρώπους της και τις ιστορίες που έχουν να διηγηθούν. Στο πλαίσιο αυτό, παρέα με την Θεατρική Ομάδα "Γιασεμίν" ετοιμάζουμε την παράσταση "Άνθρωποι της Φανερωμένης" η οποία θα προβληθεί στις 2 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου. Επίσης, είμαι στην διαδικασία συγγραφής ενός θεατρικού κειμένου, το οποίο ίσως οδηγήσει σε ένα μονόλογο στο σανίδι. 

Τέλος, υπάρχει κάποιο τηλεοπτικό project, ενημερωτικό ή μη, που θα ήθελες να δοκιμάσεις; 

Θα ήθελα να κάνω ένα κύκλο συζητήσεων με ανθρώπους οι οποίοι να ανοίγουν την καρδιά τους χωρίς φτιασίδια και καθωσπρεπισμούς, έναν κύκλο ειλικρινών και εκ βαθέων συνεντεύξεων. Επίσης κάποια στιγμή θα ήθελα να συγγράψω μια βιογραφία. Μην με ρωτήσετε ποιου, είναι πολλοί τη ζωή των οποίων έχω καμαρώσει από μακριά και θα ήθελα να την καταγράψω. Οι περισσότεροι από αυτούς, παντελώς άγνωστοι στο ευρύ κοινό, με μόνο πλούτο τα όσα είδαν, έζησαν και έπραξαν στο πέρασμά τους από τη ζωή. 

*Η εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι", με τον Χρήστο Μιχάλαρο επιστρέφει τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου και θα προβάλλεται καθημερινά στις 11:00 από την τηλεόραση ΣΙΓΜΑ. 
 

Tags χρηστος μιχαλαρος, μεσημερι και κατι, εκπομπη, ΣΙΓΜΑ, Συνεντευξη, showbiz, gossip, celebrities, showbiz cy, showbiz κύπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1496 s (248 Queries.) // Parse time: 0.3724 s // Total time: 2.5221 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X