On time


On time

Υπέροχο στυλ με Panerai Luminor 1950 Regatta 3 days Chrono Flyback TItanio – 47mm!

Η έναρξη ενός αγώνα παλαιών γιοτ είναι μια στιγμή αξιοσημείωτη ομορφιάς. Τα σκάφη κάθε κατηγορίας, κάποια με ξυλεία άνω των εκατό χρόνων, συγκεντρώνονται στη γραμμή εκκίνησης ανάμεσα στις σημαδούρες, κατευθυνόμενα μόνο από τον άνεμο που τους γεμίζει τα πανιά και από τους ικανούς κυβερνήτες και πληρώματα, οι οποίοι με λίγα απλά εργαλεία πρέπει να φέρουν σε πέρας περίπλοκες τακτικές για να δαμάσουν τη θάλασσα, τον άνεμο και το χρόνο.

Ο συγχρονισμός έχει ιδιαίτερη σημασία: στα λεπτά πριν από την εκκίνηση, που χαρακτηρίζονται από την τελετή της αυστηρής αντίστροφης μέτρησης την οποία σηματοδοτούν οι σημαίες των κριτών, οι Άρχοντες της θάλασσας πρέπει να παραταθούν  πίσω από τις σημαδούρες, χωρίς να ξεπερνούν τη νοητή γραμμή πριν την εκκίνηση του αγώνα. Μια όχι τόσο απλή λειτουργία για τα σκάφη, τα οποία συχνά έχουν μήκος που ξεπερνά τα δέκα μέτρα και μια τεράστια περιοχή πλεύσης, εκτεθειμένη στους απρόβλεπτους φυσικούς παράγοντες.

Αυτές είναι στιγμές πάθους, τις οποίες η Officine Panerai γνωρίζει πολύ καλά, δεδομένου ότι από το 2005 υποστηρίζει το Panerai Classic Yachts Challenge, o μεγαλύτερος διεθνής θεσμός αγώνων για παλαιά και κλασικά γιοτ. Στις πιο όμορφες τοποθεσίες της Μεσογείου μέχρι τα νερά της Σόλεντ, από την Καραϊβική θάλασσα στις ακτές της Νέας Αγγλίας στην Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η Officine Panerai κάθε σεζόν συγκεντρώνει εκατοντάδες παλαιά γιοτ και χιλιάδες ναυτικούς, για να γιορτάσουν την ομορφιά, την κομψότητα και τη μοναδικότητα των γιοτ που αποτελούν μέρος της ιστορίας της ιστιοπλοΐας από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Από την ένωση της Officine Panerai και του κόσμο της κλασικής ιστιοπλοΐας, το 1950, γεννήθηκε το Luminor Regatta 3 Days Chrono Flyback Titanio. Ένας αυτόματος χρονογράφος με εφεδρική ισχύ τριών ημερών, εφοδιασμένος με τη λειτουργία αντίστροφης μέτρησης Regatta που δημιουργήθηκε ειδικά για την εκκίνηση αγώνων γιοτ.

Η αξιοσημείωτη απλότητα της χρήσης της λειτουργίας αντίστροφης μέτρησης του Regatta είναι απόδειξη της υπεροχής της τεχνολογικής καινοτομίας που επιτυγχάνεται με το νέο P.9100/R automatic chronograph calibre, το μηχανισμό της νέας Luminor Regatta 1950 3 Days Chrono Flyback Titanio. Ένα πορτοκαλί κουμπί στις 4 η ώρα, μετακινεί τον κεντρικό πορτοκαλί δείκτη του χρονογράφου πίσω, ένα λεπτό κάθε φορά, μέχρι να βρεθεί στη σωστή θέση σε σχέση με τη διάρκεια της αντίστροφης μέτρησης.

Ξεκινώντας τον χρονογράφο, πιέζοντας το κουμπί stop/start στις δέκα η ώρα, οι σχετικοί δείκτες ξεκινούν να κινούνται, υποδεικνύοντας αρχικά τα λεπτά και δευτερόλεπτα που απομένουν μέχρι την έναρξη και όταν η αντίστροφη μέτρηση ολοκληρωθεί, τον χρόνο που έχει περάσει από το ξεκίνημα.

Το κουμπί, που βρίσκεται στις οκτώ η ώρα σταματά τη μέτρηση, επαναφέροντας όλους τους δείκτες του χρονογράφου στο μηδέν. Εναλλακτικά, εάν ο χρονογράφος είναι σε λειτουργία ενώ οι δείκτες ακόμη κινούνται, ενεργοποιεί τη λειτουργία των δεικτών return-to-zero (flyback), επιτρέποντας έτσι σ’ ένα νέο χρονικό διάστημα να χρονομετρηθεί άμεσα, χωρίς να χρειάζεται να λειτουργήσουν τα κουμπιά παύσης και επαναφοράς.

Το μαύρο καντράν του Luminor Regatta 1950 3 Days Chrono Flyback Titanio, έχει τη δομή του σάντουιτς και το κλασικό σχέδιο της Panerai, το οποίο ξεχωρίζει από τους μεγάλους γραμμικούς δείκτες και φιγούρες και είναι εμπλουτισμένο με τα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στις ενδείξεις του χρονογράφου να διαβάζονται.

Οι δείκτες του χρονογράφου είναι κεντρικοί και διαχωρίζονται ο ένας από τον άλλο με τα εύκολα αναγνωρίσιμά τους χρώματα, ενώ ο πορτοκαλί δείκτης που υποδεικνύει την ώρα, περιστρέφεται στο μικρό καντράν που βρίσκεται στις 3 η ώρα και αντικατοπτρίζει το μικρό καντράν που υποδεικνύει τα δευτερόλεπτα και βρίσκεται στις 9 η ώρα.

Στην φλάντζα δεν αναγράφεται μόνο η κλίμακα μέχρι 15 λεπτά για την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης, με τα πέντε τελευταία λεπτά σε πορτοκάλι χρώμα, αλλά και η κλίμακα tachymeter η οποία εκφράζεται σε κόμβους που επιτρέπουν την ταχύτητα του γιοτ να μετρηθεί σε μια καθορισμένη απόσταση.

Η θήκη Luminor 1950 έχει τη χαρακτηριστική συσκευή μοχλού Panerai για την προστασία της περιστρεφόμενης κορώνας κι έχει 47 χιλιοστά διάμετρο. Είναι κατασκευασμένο από γυαλισμένο τιτάνιο, ένα υλικό που είναι ελαφρύ, ισχυρό και μη αλλεργιογόνο, σε αντίθεση με τη γυαλισμένη σφενδόνη.

Στο πίσω μέρος, ένα πλατύ κρυστάλλινο ζαφειρένιο παράθυρο αποκαλύπτει τον μηχανισμό P.9100 / R με το στροφείο του, το οποίο κουρδίζει τα ελατήρια των δύο βαρελιών ενώ παράλληλα ταλαντεύεται και στις δύο κατευθύνσεις παρέχοντας εφεδρική ισχύ τριών ημερών.

Αδιάβροχο έως 10 bar (περίπου 100 μέτρα), όπως είναι αναμενόμενο από ένα επαγγελματικό εργαλείο ιστιοπλοΐας, το Luminor Regatta 1950 3 Days Chrono Flyback Titanio (PAM00526) αποτελεί κομμάτι της Σύγχρονης Συλλογής. Έρχεται μ’ ένα λουράκι από καουτσούκ με έντονα σπορ στοιχεία, που χρησιμοποιεί ένα πατενταρισμένο σύστημα Officine Panerai που το κάνει εύκολο να αντικατασταθεί με τη βοήθεια ενός μικρού εργαλείου που παρέχεται με το ρολόι.


 

Tags PANERAI, ρολοι, μόδα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4493 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2589 s // Total time: 2.7081 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X