Φτιάξε μόνη σου μάσκα προσώπου με κολοκύθα!


Φτιάξε μόνη σου μάσκα προσώπου με κολοκύθα!

Θρεπτική και άκρως αναζωογονητική.

Αυτή είναι η εποχή όπου οι κολοκύθες είναι άφθονες! Μπορεί το Halloween στη χώρα μας να έχει γίνει δημοφιλές τα τελευταία χρόνια ( και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Κύπριοι το γιορτάζουν) όμως αντί να πετάξεις τις όμορφες κολοκύθες που έχεις κάνει τόσο κόπο να σκαλίσεις για να τους δώσεις αυτό το spooky πρόσωπο, μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις στο έπακρο φτιάχνοντας μια μάσκα προσώπου!  

Οι κολοκύθες είναι γεμάτες με βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Α, βήτα-καροτίνη, βιταμίνες C, K και E, κάλιο, σίδηρο και μαγνήσιο, τα οποία συνεργάζονται για να παρέχουν μερικά εξαιρετικά οφέλη για το δέρμα. Αυτές οι βιταμίνες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, ενυδατώνουν το δέρμα, βελτιώνουν τον τόνο του δέρματος και φωτίζουν την επιδερμίδα. Η κολοκύθα είναι επίσης φανταστική για το προβληματικό δέρμα, καθώς περιέχει ψευδάργυρο, ένα μέταλλο που ελέγχει τα επίπεδα ορμονών και την παραγωγή λιπαρότητας και καταπολεμά τη φλεγμονή στο δέρμα.

Γι’ αυτό ετοίμασε τα υλικά που θα βρεις πιο κάτω και φτιάξε μια θρεπτική μάσκα προσώπου!

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένη κολοκύθα

2 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. γάλα

2 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. λάδι καρύδας (προαιρετικά)

Ανάμειξε όλα αυτά τα υλικά μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Για να το κάνεις ακόμα πιο εύκολο, μπορείς να τα ρίξεις στο μπλέντερ για ένα πιο smooth μείγμα. Στη συνέχεια, τρίψε το μείγμα με απαλές, κυκλικές κινήσεις σε όλο το δέρμα σου και άφησε το για 15 λεπτά πριν ξεπλύνεις με χλιαρό νερό.

 

Photo credits: istock

Tags beauty, face mask, PUMPKIN, Ομορφια, μάσκα προσωπου, κολοκυθα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4419 s (291 Queries.) // Parse time: 0.3025 s // Total time: 2.7445 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X