Hot tools: Συμβουλές για να αποφύγεις τη ζημιά που προκαλούν στα μαλλιά σου


Hot tools: Συμβουλές για να αποφύγεις τη ζημιά που προκαλούν στα μαλλιά σου

Αν χρησιμοποιείς συχνά πιστολάκι και σίδερο μαλλιών, αυτά τα hacks θα σε σώσουν.

Κάθε γυναίκα ξέρει ότι για να αποφύγει την καταστροφή των μαλλιών της πρέπει να περιορίσει στο ελάχιστο το heat styling. Η θερμότητα από τα hot tools θέτει σε κίνδυνο το προστατευτικό στρώμα του θύλακα της τρίχας, το οποίο εάν ταλαιπωρηθεί μπορεί να κάνει τα μαλλιά αδύναμα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Τα hot tools τείνουν επίσης να αφαιρούν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά, γι’ αυτό και τα υπερβολικά επεξεργασμένα μαλλιά μπορεί να φαίνονται αφυδατωμένα και να σπάζουν πιο εύκολα.

Το να αποφύγεις όμως ολοκληρωτικά τα εργαλεία styling ξέρουμε ότι είναι αδύνατο, επομένως, είναι σημαντικό να επικεντρωθείς στην ελαχιστοποίηση της ζημιάς. Ανακάλυψε πιο κάτω πως:

Τα κόλπα των κομμωτών

Πολλοί hair stylists προτείνουν όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου, να κρατάς το πιστολάκι σε απόσταση ασφαλείας από το κεφάλι σου, διαφορετικά κινδυνεύεις να κάψεις το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σου. Κράτα τα μαλλιά τεντωμένα ενώ στεγνώνεις κάθε τμήμα για να βεβαιωθείς ότι έχει γίνει σχολαστικά.

Το κλειδί για ένα υπέροχο χτένισμα με πιστολάκι είναι η ένταση, όχι η θερμότητα. Δεν πρέπει να κρατάς το πιστολάκι στη βούρτσα για περισσότερο από πέντε δευτερόλεπτα. Με ζεστά εργαλεία όπως τα flat irons, το εργαλείο πρέπει να γλιστράει από τα μαλλιά και να μην κάθεται στα μαλλιά για περισσότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Ο τύπος των μαλλιών σου

Το να γνωρίζεις τον τύπο των μαλλιών σου είναι επίσης βασικό. Αν έχεις ταλαιπωρημένα μαλλιά ή bleached,  ξεκίνα πάντα από τους 150 βαθμούς. Μην ξεχνάς ότι κάθε εργαλείο δεν δουλεύει το ίδιο σε όλους τους τύπους μαλλιών οπότε κάνε αρκετό research πριν αποφασίσεις πιο θα αγοράσεις. Ανεξάρτητα από το εργαλείο θερμότητας που χρησιμοποιείς, βεβαιώσου ότι τα μαλλιά σου είναι εντελώς στεγνά πριν ξεκινήσεις. Η χρήση ζεστών εργαλείων σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά ουσιαστικά τα “ψήνει” προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά.

Προετοίμασε τα μαλλιά σου

Πριν κάνεις οποιοδήποτε είδος θερμικού styling, βεβαιώσου ότι τα μαλλιά έχουν υποστεί προεπεξεργασία με προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα. Αν χρησιμοποιείς θερμότητα συχνά, τότε πρέπει να εντάξεις τη μάσκα στη ρουτίνα σου, εφαρμόζοντας τη στα μαλλιά τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα.

 

Πηγή: Madame Figaro

Photo credits: istock

Tags beauty, hair, HOT TOOLS, hair care, Ομορφια, μαλλιά, ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΑΛΛΙΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8620 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4848 s // Total time: 2.3468 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X