Winter skincare: Η απόλυτη ενυδατική DIY μάσκα προσώπου για ξηρό δέρμα


Winter skincare: Η απόλυτη ενυδατική DIY μάσκα προσώπου για ξηρό δέρμα

Ανακούφισε και ενυδάτωσε βαθιά την ξηρή επιδερμίδα που προκαλούν οι κρύες θερμοκρασίες.

Ο χειμώνας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη ρουτίνα ομορφιάς σου. Είναι η εποχή του χρόνου που το δέρμα μας πέφτει θύμα της αφυδάτωσης. Ο κρύος αέρας έξω απορροφά την υγρασία, οι εσωτερικές θερμάνσεις εξατμίζουν τα μόρια του νερού και οι δυνατοί άνεμοι κάνουν τα πρόσωπά μας να  "στεγνώνουν” ακόμη περισσότερο.

Το πολύ ξηρό δέρμα γερνάει πιο γρήγορα, ξεφλουδίζει και σκάει. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να αναπληρώσεις την υγρασία του δέρματός σου στο βαθύτερο επίπεδο απολαμβάνοντας μια εξαιρετικά θρεπτική μάσκα προσώπου που μπορείς να φτιάξεις με συστατικά που έχεις ήδη στο σπίτι σου!

Λοιπόν, διώξε το ξηρό δέρμα του χειμώνα σε λιγότερο από 10 λεπτά με αυτήν την εξαιρετικά εύκολη στην Παρασκευή και εξαιρετικά ενυδατική μάσκα προσώπου DIY. Το δέρμα σου θα σου ευχαριστήσει!

Συστατικά

½ φλιτζάνι βρώμη

½ μπανάνα

3 κ.σ. ελληνικό γιαούρτι

1 κ.σ. μέλι (κατά προτίμηση βιολογικό)

Οδηγίες

1. Πολτοποίησε τη μπανάνα και ανακάτεψε με τα υπόλοιπα υλικά. Εάν θέλεις, μπορείς να βάλεις όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ για πιο smooth υφή.

2.  Άπλωσε μια λεπτή ποσότητα της μάσκας ομοιόμορφα στο πρόσωπό σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πινέλο ή τα δάχτυλά σου για να το κάνεις αυτό.

3. Μόλις εφαρμόσεις το μείγμα, σου συνιστούμε να καθίσεις ή να ξαπλώσεις το κεφάλι σου προς τα πίσω με κάποιο τρόπο, καθώς η βρώμη κάνει αυτή τη μάσκα λίγο πιο παχύρρευστη και μπορεί να σου πέσει στο πάτωμα.

4. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 15-30 λεπτά.

5. Ξέπλυνε με ζεστό νερό και σκούπισε το δέρμα. Μην χρησιμοποιήσεις σαπούνι για να ξεπλύνεις το πρόσωπο σου καθώς θέλεις τα οφέλη της μάσκας να συνεχίσουν να δρουν ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της.

 

Photo credits: istock

Tags beauty, diy mask, face mask, dry skin, face, Ομορφια, προσωπο, μάσκα προσωπου, DIY ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5388 s (234 Queries.) // Parse time: 1.1970 s // Total time: 3.7358 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X